• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OTİZM

Daha önceden otizmli bir öğrencim vardı ortaokulda.. O kadar tatlı ve duygusal bir çocuktu ki.. Çok severdim. Okumayı 1. sınıfta tüm arkadaşlarından önce öğrenmiş. Çevresiyle iletişimi de gayet iyiydi. Yalnız ilk fark edildiği andan itibaren annesi her şeyi bırakmış sırf çocuğuyla ilgilenmiş. Eğitimlerini hiç aksatmıyordu. Diyeceğim o ki üzerine düşüp ilgilenildiğinde normal bireylerden çok da farklı olmuyorlar.

Hepinize yorumlariniz için teşekkür ediyorum .. Ablamla uzak olduğum için yorumlarınızin ekran görüntüsünü alıp ablam â gönderiyorum ... Oda çok teşekkür ediyor ..

Diyet I tamamen uygulayamazsa bile en azindan sutu kesin. Kefir ice bilir ama sut vermeyin. Oglum 1 yasindan 3 yasina kadar kafasini duvara vurdu gundu 50000 kere sutu kestik bu olayi bitti.

Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..

Karşı komşumUN oğlu otizm hastası.
VE EN YAKIN ARKADAŞIM olur kendisi.
3 EVLADI VAR 2 Sİ sağlıklı biri OTİZM
Bununla savaşmayı başarmış bir kadın 10-11 yaşalarında heryerde gururla yürüyor üzülmesine dayanamıyor.
Rehabilitasyon yüzme eğitim devletin sağladığı olanaklar ve kendi elinden gelen herşeyi onun için kullanıyorlar.
ÇoCUK KÜÇÜK ÇOCUK HARİÇ kimseye zarar vermiyor.aSLında onlarada vermiyor ancak sevgi gösterileri böyle olduğu için uzak tutuyorlar.
Sesi hiç kesilmez yani devamlı sesler çıkarır,dolabın önünden ayrılmaz ve devamlı yer el kol haraketleri çok yapar.kötü bir huyu apartmandan aşağıya elinde ne varsa atar ,arkadaşım çocuk için sırf rahat etsin diye etrafa da zarar vermesin diye şebeke sineklik herşey takdırdı.Bununla yaşamayı öğrendiler normal hayatlarına devam ediyorlar.Sormak istediğiniz soru var ise arkadaşımdan öğrenebilirim.
Kolaylıklar diliyorum ablanıza....

merhaba zor cidden. Bir kitap önerim olacak sinir krizlerinde pratik yöntemler sunmakta epey faydalanacağımı düşünüyorum.

Kazen enseledi !

Son düzenleyen: Moderatör:
Bebekliği nasıldı peki? Tam olarak kendiniz ne zaman anladınız durumunu?

Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..
Oncelikle Allah ablanıza sabır versin. Tek çocuksa yinede şanslı sayılır. Sadece onunla ilgilenecek. Ama televizyon telefon bunları tamamen çıkarsın hayatından bu çok önemli. Ağır metal testini Ünv. Hast.veya tam teşekküllü bi eğitim Araştırma Hast. yaptırabilir. Çocuk doktoruna durumunu açıklasın. İdrar tahlilinde de çıkıyor. Biz saç örneği vermiştik Cerrahpasa Ünv. adli tıpa gönderdiler(190 TL). Bu tahlilleri yaptırmayı düşünün beslenmeyle alakali da olabiliyormus. Bizde ağır metal çıktı maalesef. Hastalığına gelince otizmin hangi türü? Eğer atipik otizmse minimal derecelere inebilir. Bnm çocuğuma atipik otizm dendi şu anda sadece 1-2 belirtisi kaldi onuda hastaligini bilmeyen kimse anlamiyor. Şu anda bizim sıkıntımız konuşamıyor olması. Kelime dağarcığı bayagi genişledi ama tam cumle kurmuyor. Bazı kelimeleride düzgün söyleyemiyor. Allahım ablanin yardımcısı olsun.

Rehabilitasyona gidiyormus zaten bu guzel.. surekli ilgi sevgi gosterecek keske saglikli akranlariyla birlikte olabilse model alir ama bizim toplum hep dişlar farkli gozle bakar wc egitimini sakin geciktirmeyin kucuk yasta istikrarli.bi sekilde ogrenmesine yardimci olun bende ozel egitim ogretmenligi yapiorum yaptigi guzel davranislarda hep odullendirin sevdigi yemek olur ya da paket ürunleri eline bir paket cikoltayi verip aferin sana demeyin ufak parcalar halinde yoksa ilerde doyumsuz olur o tatmin etmez artik fazlasini ister internette pinterest var play storeden indirebilirsiniz ozel egitim adina bir cok etkinlik.var anne oyun oynasin sikmadan etkinlik boyoma yapsin ama sakin ogretmen gibi olmasin ona cunki o sevgi bekler ondan ilgi sadece kaliteli vakit okul vakti gelince ozel egitim okuluna gider onun cok faydasini gorursunuz artik başa gelmis allah kimseye yasatmasin ama durumu kabullenmek lazim o durimla yasamayi aile ogrenmeli birde sosyal yasantisinda yapmasi gereken oź bakim becerilerini anne yerine cocuk yapsin mesela dislerini zorda olsa fircalasin kendi başina kasik catal tutmayi ogrensin kucuk yasta ne ogrenirse ileri yasta ogrenmesi cok zor olur disleri fircalarken tukurmekte zorlanir zaten fircalayamiyor demeyin macunsuz yapin karsinda siz fircalayin birlikte yapinki ogrensiñ garip sesler cikarir malesef bol bol konuşun

bir kaç gün önce bir magazaya gittim
aşşağıki kata inicem merdivenlerden önümde yaşlı bir anne ve otizmli bir oğlu vardı
ben onlara yol vermek için kenara geçtim ve o çocuk bana geç lütfen diyerek gülümsedi
sebepsiz bir şekilde bir pufa oturup alışveriş boyunca ikisini seyrettim
kendinle çocugunla o kadar barışık ki çocuk o kadar mutlu
yani bir çocuk ne kadar mutluysa o kadar mutluydu
gözlerim dolmuştu

ebeveyn egitim düzeyini o kadar etkiliyor ki onu anladım
herşeyin başı sevgi
ve asla benim çocugum hasta , eksik ve farklı diye bakılmamalı

Oncelikle Allah ablanıza sabır versin. Tek çocuksa yinede şanslı sayılır. Sadece onunla ilgilenecek. Ama televizyon telefon bunları tamamen çıkarsın hayatından bu çok önemli. Ağır metal testini Ünv. Hast.veya tam teşekküllü bi eğitim Araştırma Hast. yaptırabilir. Çocuk doktoruna durumunu açıklasın. İdrar tahlilinde de çıkıyor. Biz saç örneği vermiştik Cerrahpasa Ünv. adli tıpa gönderdiler(190 TL). Bu tahlilleri yaptırmayı düşünün beslenmeyle alakali da olabiliyormus. Bizde ağır metal çıktı maalesef. Hastalığına gelince otizmin hangi türü? Eğer atipik otizmse minimal derecelere inebilir. Bnm çocuğuma atipik otizm dendi şu anda sadece 1-2 belirtisi kaldi onuda hastaligini bilmeyen kimse anlamiyor. Şu anda bizim sıkıntımız konuşamıyor olması. Kelime dağarcığı bayagi genişledi ama tam cumle kurmuyor. Bazı kelimeleride düzgün söyleyemiyor. Allahım ablanin yardımcısı olsun.
Merhaba banada yardimci olurmusunuz bizde tani aldik 3 yasini dolduruyar 1 hafta sonra cok uzuluyorum konusmasi yok dediklerimizide anlamiyor rutin hep nsl yol izlemeliyim

Merhaba banada yardimci olurmusunuz bizde tani aldik 3 yasini dolduruyar 1 hafta sonra cok uzuluyorum konusmasi yok dediklerimizide anlamiyor rutin hep nsl yol izlemeliyim
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Rapor çıkartıp eğitime başlayın hemen. Bebekliği nasıldı ? Kafasını tutması, oturması normal miydi ?

Back