Merhaba aynen arkadaşın yazdığı diyet önemli bir diyet .Bağırsak sağlığı için yapılan bir diyet ve Otizm tanısı konmuş çocuklarına uygulayıp çocuklarında çok iyi ilerleme kaydetmiş insanlar var .Facebookta sayfaları var bakabilirsinizalternatif tedavi yöntemlerini de araştırın GAPS diyeti çeşitli yağlar
farklı bitkilerden imal edilen yurt dışı menşeili ilaçlar
çok farklı başarı öyküleri var
Özel eğitime devam edin. Özel eğitimde uygulanan yöntemleri evde ablanız da uygulamaya çalışsın. Hasta yakınının eğitimi izlemeye hakkı var. Önemli olan özbakımını kendi yapmayı öğrenmesi. Bunlar için ablanız elinden geleni yapmalı.Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..
Ayrıca diyet falan bunlarla pek vakit kaybetmeyin. Otizmin esas tedavisi eğitimdir. Davranış bozukluğu için çocuk psikiyatrinin önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz.Bu konuyu ablam için açıyorum ... Hayatta tek sırdaşım biricik ablam .. 26 yaşında 4 yaşında bi oğlu var .. Benimde biricik yiğenim tabi .. geçen sene otizm olduğunu öğrendi .. Şimdi bir rehabilitasyon merkezine haftanın 3 günü gidiyor .. Ama çaresizliğini hissedebiliyorum .. Az önce telefonda konuşurken elinden birşey gelmediği için ağladı ne yazık ki benimde elimden hiç birşey gelmiyor .. Çocuğu konuşmuyor göz teması kurmuyor gereksiz sesler çıkarıyor .. Bazen de çok zekice şeyler yapıyor ... Mesela sıcaklardan bunaldığı zaman gece kalkıp buz dolabının kapağını açıp önünde uyuyor .. Ama normal bir çocuk olmadığı her ortamda belli oluyor .. Sizlerin bu konuda bir bilgisi var mi ?? Ablamın ne yapması lazım .. Bu durum hiç geçmeyecek mi ?? Yardımcı olursanız sevinirim .. Cocuk şimdi zayıf olduğu için 4 yaşında gibi göstermiyor .. Ama ilerde büyüyüp aynı hareketlere devam ederse ablam ne yapacak .. Sürekli ablam â y@da kendine zarar veriyor .. şimdilik aklıma gelenler bunlar .. yorumlariniz için teşekkürler ..
Nasıl diyet yapacak ki çocuk hiç birşey yemiyor zaten .. sadece süt arada çorba başka birşey yokÖncelikle bu alanda calisan bir ögretmen oldugumu belirtmek isterim. Otizmli veya atipik otizmli olan cocuklarimiza bagirsak florasi ile ilgili testler yapilmasi gerekir. Oncelikle ağır metal testi yaptirsin ablaniz. Istanbul cerrahpasa adli tip enstitüsunde yapiyorlar. Vucutta agir metal varsa oncelikle bunun detoxu yapilip sonrasinda bagirsak florasi icin probiyotik+diyet uygulanmasi gerekir. Bir de göz temasi kurma uzerine calissin ablaniz bol bol. Bununla ilgili bir cok video var. Tv kesinlikle yasak. Rehabilitasyonda aldigi egitimi ablaniz evde tekrarlasin. Cocugun dunyasina inmeye calissin. Cocugun surekli tekrar ettigi davranislarini kullanarak iletisim i ogretebilir ablaniz. Diyet cok onemli eger cocuk cok hareketliyse diyetle birlikte sakinlesmeye baslar. Allah yardimciniz olsun
Ablam k.maraş da ben istanbuldayım malesefBenim oğlum atipik otizm (4 yaşında) ablanızı çok iyi anlıyorum. Ablanıza destek olmak İçin sizin yapabilecekleriniz: arada bir yeğeninize bakarak onun tek başına zaman geçirip stres atmasını sağlamak. Eviniz yakınsa yemek yapıp götürmek. Çünkü yapmaya zamanı ve hali kalmıyor olabilir. Yeğeniniz için tv tablet vs kesinlikle yasak, bol bol resimli kitaplardan alıp okuyun ilgilenmese bile duyar , zamanla ilgilenir.özel eğitimde yapılanları evde bol bol tekrarlasın. Ev işi temizlik vs hepsini boşversin sadece oğluna odaklansın.Zaman çok değerli 6-7 yaşına kadar ne kadar ilerlerse okadar iyi. Konuşması İçin önce alıcı dikin gelişmesi lazım yanı bütün gün hiç durmadan ablanız annene komşu vs birisi konuşsun onunla.
Anlıyorum. Su asamada diyete baslyamasa bile agir metal testi yaptirilmaliNasıl diyet yapacak ki çocuk hiç birşey yemiyor zaten .. sadece süt arada çorba başka birşey yok
K.maraş da yaşıyor nerede yapiliyor bu testAnlıyorum. Su asamada diyete baslyamasa bile agir metal testi yaptirilmali
Zaten diyet için kendinizi zorlamayın. Yararlı olduğu kanıtlanmamıştır.Nasıl diyet yapacak ki çocuk hiç birşey yemiyor zaten .. sadece süt arada çorba başka birşey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?