Arkadaşlar herkese merhaba
Oğlum 33 aylık ama henüz konuşmuyor 10 civarı kelimesi var.Otizm şüphesiyle hem özele hem devlete götürdüm iki doktorda otizm olduğunu düşünmüyorum dedi ama benim içim içimi kemiriyor hep bir şüphedeyim acaba diye.Oğluma gelecek olursak
Göz temasımız var konuştuğu kişinin gözüne bakar, genel olarak ismine bakar bakmadığı zamanlarda oluyor, komut alıyor alıcı dili iyi söylediğim şeyleri anlıyor, taklit yeteceğiz güzel yaptığım her şeyi taklit edebiliyor, yüz ifadelerimi anlar kızdıysam gönlümü almaya çalışır, sembolik oyunları güzel aynı şekilde karşılıklı oyun oynuyoruz,ana renkleri şekilleri biliyor,bazen parmak uçlarında yürüyor Ama son 3 gündür hiç yürüdüğünü görmedim hareketli bir çocuk sürekli peşinden koşuyorum, pembe bir battaniyesi var onsuz uyumaz ama eline ade alıp dolaşmaz , çok titiz bir çocuk yerde çöp olsa dikkatini çeker işaret ederek bana gösterir yada yemek yerken bir şey dökülse mutlaka siliyoruz, bu arada ekrana maruz kaldı 1 ay önce televizyonu tamamen kaldırdık telefon da vermiyoruz gelelim canımı sıkan meseleye oğlumun hiç arkadaşı yada kuzeni yok yalnız büyüdü anne baba ve büyükleri gördü sadece bu zamana kadar belki buna bağlı çok utangaç bir çocuk biri onu sevecek olsa arkamıza sağlanır yada utanır hareketi yapar gibi başını omzuna gömer gizli gizli bakar bakıyor mu diye ve misafirliğe gittiğimizde tuhaf hareketleri oluyor ses tonunu değiştiriyor sanki komik bir şey varmış gibi gülüyor bu sırada insanlara bakıyor çekingen hareketler yapıyor kafaya taktığım için aradıkça buluyorum zihinsel olarak kötü etkiliyor beni her hareketini kafaya takıyorum uzun oldu kusura bakmayın beni anlayacağınızı düşünüyorum benzer durumda olanlardan tavsiye ve yorum bekliyprum