Otizm şüphesi:( ileri geri sallanma (tekrarlayan hareket)

Kumalaytc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2019
55
47
37
Merhabalar
Allah bağışlasın 7 aylık bir kızım var. Oturmaya başladığı günden beri abartısız ileri geri sallanıyor.
Yüz üstünde dururken sağa sola sallanıyor arada sırada başını sağa sola sallıyor.
Sağ kolunu kanat çırpar gibi aşağı yukarı indiriyor.
Şimdilik göz teması iyi, sosyal gülümsemesi var beni götünce tanıyor heyecanlanıyor ama mama sandalyesinde yemek bile yediremiyorum ki katı gıdaya geçmek istemiyor.Biz yemek yerken ağzımıza bakıyor ama ona yaptıklarımın tadına bile bakmak istemeyip kendini titretiyor.Sosyal medya hayatımızda olduğundan beri ve ilk kızımla kıyasladığımda bu kadar aşırı sallanmayı ilk kez görüyorum. İleri geri sallanma yazınca şu ana kadar tek okuduğum konu otizm oldu. Ama anlatamam kucağımda, mama sandalyesind, nerede oturursa öne arkaya göze batacak şekilde. Biliyorum bunu sormanın yeri burası değil ama hiç başına gelen ve sonradan çocuğu düzelen oldu mu? Doktora götüreceğim videolarını çekiyorum ama tecrübe etmiş birileri varsa lütfen yazaın

Otizimin en erken belirtilerinden biri sallanmak. Ama tek başına yeterli değil. Siz seslenince dönüp bakıyor mu adına tepki veriyor mu? Göz teması var mı? Kendine dokunduruyor mu? Dönen nesneleri izlemeyi seviyor mu? Oyuncaklarını yan yana sıralayıp egilip onlari izliyor mu? Otizimin kendi içinde de dereceleri farklılıkları var. Ama en öne çıkan belirtileri bunlar. Sadece sallanmasi tek başına bi belirti değil. Hemen kendinizi strese sokmayın ama her ihtimale karşı erken müdahale iyidir uzman desteği alın

Otizimin en erken belirtilerinden biri sallanmak. Ama tek başına yeterli değil. Siz seslenince dönüp bakıyor mu adına tepki veriyor mu? Göz teması var mı? Kendine dokunduruyor mu? Dönen nesneleri izlemeyi seviyor mu? Oyuncaklarını yan yana sıralayıp egilip onlari izliyor mu? Otizimin kendi içinde de dereceleri farklılıkları var. Ama en öne çıkan belirtileri bunlar. Sadece sallanmasi tek başına bi belirti değil. Hemen kendinizi strese sokmayın ama her ihtimale karşı erken müdahale iyidir uzman desteği alın

7 aylık olmasına
şu an adına bakmak için erken bir ayda tam 7 aylık olmadı. Ama sürekli sallanma halinde ve bu beni çok yoruyor ben bunun normal bir süreç olduğunu düşünmüyorum. Otizmli çocuklar veya bebekler gün içinde hep sallanır mı hiç durmazlar mı ? Dönen nesne hiç olmadı etrafında.Kendine dokunduruyor alıştığı herkes kıcağına alabiliyor. Şu an ayı küçük olduğu için pyuncakları yan yana sıralaması yok. Göz teması bazen cok iyi bazen yok gibi emin olamıyorum.Ama gelem giden insanları takip eder 😔

7 aylık olmasına

şu an adına bakmak için erken bir ayda tam 7 aylık olmadı. Ama sürekli sallanma halinde ve bu beni çok yoruyor ben bunun normal bir süreç olduğunu düşünmüyorum. Otizmli çocuklar veya bebekler gün içinde hep sallanır mı hiç durmazlar mı ? Dönen nesne hiç olmadı etrafında.Kendine dokunduruyor alıştığı herkes kıcağına alabiliyor. Şu an ayı küçük olduğu için pyuncakları yan yana sıralaması yok. Göz teması bazen cok iyi bazen yok gibi emin olamıyorum.Ama gelem giden insanları takip eder 😔
Benim kızımda 7bucuk aylık adıyla seslenince genelde bakıyor bakmadığı oluyor tabi de küçükler daha.Doktor sadece sürekli adıyla hitap edin demişti. Benim yeğenim otizmli tabi o taniyi aldığında daha büyüktü 3-4 yaşlarındaydi. Oldugu yerde sallanır kendi ekseninde döner bagirirdi takıntılı hareketleri vardı göz teması vardı kendine dokundururdu dönen nesneleri izlerdi. Ama hatırladığım kadarıyla örümcekte oynarken filan 7-8 aylık civarı müzik çalınca sallaniyordu

Daha tanı için çok erken. Oğlum da bacaklarını aşırı sallardi kucaktayken. Bazen tamamen normal oluyor. Ekranı hayatıniza asla sokmayın ve gözleme devam edin.

Daha tanı için çok erken. Oğlum da bacaklarını aşırı sallardi kucaktayken. Bazen tamamen normal oluyor. Ekranı hayatıniza asla sokmayın ve gözleme devam edin.
Bu yazdığım çok başka bir şey. İnanın çok sallanıyor fotoğrafını bile çekemiyorum. Sürekli hareket halinde. Etrafımda kızımla aynı ayda olanların annelerine soruyorum kimsede yok böyle bir şey 😕

Bu yazdığım çok başka bir şey. İnanın çok sallanıyor fotoğrafını bile çekemiyorum. Sürekli hareket halinde. Etrafımda kızımla aynı ayda olanların annelerine soruyorum kimsede yok böyle bir şey 😕
Seslerden rahatsız olma, kulağını kapatma durumu var mı? Uykusu nasıl?

Seslerden rahatsız olma, kulağını kapatma durumu var mı? Uykusu nasıl?
Seslerden rahatsız olduğunu hiç gözlemlemedim. Kulaklarınıda kapamıyor ilerleyen dönemlerde nasıl olur bilmiyorum ( kulaklarını kapatmak ister mi? Seslerden rahatsız olur mu? ) gündüz uykuları ayakta sallanmadığı sürece kısa sürüyor bazen kendi başına 1 saat uyuyor. Akşamları 19:00 gibi uyur ayakta sallanarak veya emzirerek 2 gün öncesine kadar 06:00 07:00 gibi uyanıyordu. 2 gündür gece 04:00 da uyanmaya başladı ayağımda sallayarak uyutuyorum sabah 06:30 a kadar. Dişeri henüz çıkmadı ayın 23 ünde 7 aylık olacak. Ama otizmli çocukların tekrarlayan davranışları kendini regüle etmeye çalışıyorlarmış

İnşallah yoktur öyle bir durum,içinizi ferah tutun,burada bir konu okuduğumu hatırlıyorum çok erken tanı alma hakkında.10 aylıkkendi sanırım otizm tanısı almışlardı.bir bakın isterseniz.Bir de acaba başka bir sebepten yapıyor olamaz mı,durmaksızın mi sallaniyor ve kaç aylıktan beri o şekilde

İnşallah yoktur öyle bir durum,içinizi ferah tutun,burada bir konu okuduğumu hatırlıyorum çok erken tanı alma hakkında.10 aylıkkendi sanırım otizm tanısı almışlardı.bir bakın isterseniz.Bir de acaba başka bir sebepten yapıyor olamaz mı,durmaksızın mi sallaniyor ve kaç aylıktan beri o şekilde
Nereden bulabilirim 10 aylıkken tanı alan kişinin gönderisini. Umarım öyle bir şey yoktur demek isterdim ama hiç durmadan sallanıyor elime bir şey verdiğimizde bir süre duruyor ama bış anına denk gelince ileri geri sallanıyor. Mama sandalyesinde, kıcağımızda, yerde otururken. İnsanın gözü yoruluyor onu izlemekten. Oturmaya başladığı andan itibaren başladı sallanmaları.

Seslerden rahatsız olduğunu hiç gözlemlemedim. Kulaklarınıda kapamıyor ilerleyen dönemlerde nasıl olur bilmiyorum ( kulaklarını kapatmak ister mi? Seslerden rahatsız olur mu? ) gündüz uykuları ayakta sallanmadığı sürece kısa sürüyor bazen kendi başına 1 saat uyuyor. Akşamları 19:00 gibi uyur ayakta sallanarak veya emzirerek 2 gün öncesine kadar 06:00 07:00 gibi uyanıyordu. 2 gündür gece 04:00 da uyanmaya başladı ayağımda sallayarak uyutuyorum sabah 06:30 a kadar. Dişeri henüz çıkmadı ayın 23 ünde 7 aylık olacak. Ama otizmli çocukların tekrarlayan davranışları kendini regüle etmeye çalışıyorlarmış
Genelde uyku problemleri olur. Dalmakta zorluk özellikle. Seslerden rahatsız olurlar çünkü farklı algiliyorlar. Daha hassaslar.

Duyusal hassasiyetleri olur. Mesela arkasına geçip omzuna dokunun, dönüp bakıyor mu?

Bir test yapmıştı doktor, baloncuk testi. Tabii bunun için biraz ufak sonuç hemen korkutmasin baştan söyleyeyim de. Bu ufledigimiz balon oyunu var ya hani, sıvı bir şey içerisinde daire var o. Onu yapın. İzlerken sadece baloncuklara mi daliyor yoksa size ya da başkasına bakıp gülüyor mu? Bunu büyüdükçe ara ara yaparsınız.

Ben sadece sallanmakla kendinizi korkutmayin diyorum. Dediğim gibi ekrana asla maruz kalmasın. Bol bol etkileşimli oyunlar oynayın. Ben oğlumun kafasına bir seyler koyardım alıp gülerdi mesela, sonra kendi kafama koyardım uzanirdi vs.

Mümkünse sallayarak uyutmayi bırakın. Bu kendi kendine sallanma hareketi bundan sebep de olabilir. Özellikle kafayı sallama durumu. Emzirerek ya da kucakta emzirme pozisyonunda gezdirerek uyutun.

Genelde uyku problemleri olur. Dalmakta zorluk özellikle. Seslerden rahatsız olurlar çünkü farklı algiliyorlar. Daha hassaslar.

Duyusal hassasiyetleri olur. Mesela arkasına geçip omzuna dokunun, dönüp bakıyor mu?

Bir test yapmıştı doktor, baloncuk testi. Tabii bunun için biraz ufak sonuç hemen korkutmasin baştan söyleyeyim de. Bu ufledigimiz balon oyunu var ya hani, sıvı bir şey içerisinde daire var o. Onu yapın. İzlerken sadece baloncuklara mi daliyor yoksa size ya da başkasına bakıp gülüyor mu? Bunu büyüdükçe ara ara yaparsınız.

Ben sadece sallanmakla kendinizi korkutmayin diyorum. Dediğim gibi ekrana asla maruz kalmasın. Bol bol etkileşimli oyunlar oynayın. Ben oğlumun kafasına bir seyler koyardım alıp gülerdi mesela, sonra kendi kafama koyardım uzanirdi vs.

Mümkünse sallayarak uyutmayi bırakın. Bu kendi kendine sallanma hareketi bundan sebep de olabilir. Özellikle kafayı sallama durumu. Emzirerek ya da kucakta emzirme pozisyonunda gezdirerek uyutun

Dediklerinizi muhakkak uygulayacağım.Gün içinde gündüz uykularını uyutmakta zorlanıyorum uykuya direniyor. Yatağına aldığımda hemen uyanıyor çok nadir 1 saat veya 40 dakika uyur. Aslında göz temasımız var ce-eee oyununa ve hapşuuu yaptığım zaman kahkahalar atıyor.Ben hangi yöne gidersem beni takip ediyor ama AMAsı var işte
En başta bunların hepsi olup sonradan kaybolabiliyormuş ve bebeklik videolarına geri dönüp bakıldığında otizme ait işaretler görülüyormuş ki ileride tanı alırsak bizimki belirgin şekilde sallanma

• Beğen
Reactions: Kuf
Dediklerinizi muhakkak uygulayacağım.Gün içinde gündüz uykularını uyutmakta zorlanıyorum uykuya direniyor. Yatağına aldığımda hemen uyanıyor çok nadir 1 saat veya 40 dakika uyur. Aslında göz temasımız var ce-eee oyununa ve hapşuuu yaptığım zaman kahkahalar atıyor.Ben hangi yöne gidersem beni takip ediyor ama AMAsı var işte
En başta bunların hepsi olup sonradan kaybolabiliyormuş ve bebeklik videolarına geri dönüp bakıldığında otizme ait işaretler görülüyormuş ki ileride tanı alırsak bizimki belirgin şekilde sallanma
Biliyorum benim oğlum da uyku konusunda hep zor bir bebekti. Hala öyle. Ayağımda sallarken kucağımda tepsi kahvaltı yapardım, çayımı yanımda termosla tasiridm vs. Ayakta sallanmayi kendisi istemeyince ben emzirme pozisyonunda gezdirerek uyutmaya başladım. Bu çok yorucu kol falan kalmıyor insanda ama yapacak bir şey yok. Bence sallamayı bırakın ve gözlemleyin sallanmasında azalma olacak mı?

İyiyi düşünün ve ona odaklanın. İnşallah böyle bir tanı almayacaksiniz.

Biliyorum benim oğlum da uyku konusunda hep zor bir bebekti. Hala öyle. Ayağımda sallarken kucağımda tepsi kahvaltı yapardım, çayımı yanımda termosla tasiridm vs. Ayakta sallanmayi kendisi istemeyince ben emzirme pozisyonunda gezdirerek uyutmaya başladım. Bu çok yorucu kol falan kalmıyor insanda ama yapacak bir şey yok. Bence sallamayı bırakın ve gözlemleyin sallanmasında azalma olacak mı?

İyiyi düşünün ve ona odaklanın. İnşallah böyle bir tanı almayacaksiniz.
Desteğiniz için çok teşekkür ederim.Dilerim duânızın kabul olduğu anlardan biridir ve bu sallanma durumu biter. İlk kızımda yaşamadım böyle şeyler🙏🏻 aşırı derecede ileri geri sallanma olunca nereye girsem okusam otizm yazıyor🥺
Otizmli çocuklarda görülen en yoğun belirtiler ilk bsşta ileri geri sallanma,elleri tuhaf hareketler halinde sallama, kendi etrafında dönme v.b
Dilerim her şey geçer gider🙏🏻

• Beğen
Reactions: Kuf
Ama sanırım üye aktif değil son görülmesi Mart ayinda
Evet google yazınca buldum ve okudum. Ben doktor randevusu aldım fakat perşembe günü evime özel eğitim öğretmeni gelecek. Videoları ona gönderdim kendini regüle etmeye çalışıyor dedi ama net otizm demedi. Regüle diye yazdığımda direk otizm çıkıyor 🥺

Bebeklerin ileri geri sallanması normal kabul edilir aslında. Bir çok sebebi olabilir; kendini rahatlatma, emeklemeye başlamak için bacak ve kolların motor gelişimini sağlama, oyun oynamak istiyor olması gibi.
Otizm öyle bir şey ki. İlla sosyal olarak bir sorun olmak zorunda değil, komut alabilen otizmli çocuklar var, göz teması kurabilen otizmli çocuklar var. Şu an gerçekten çok erken. Size şunu söyleyebilirim, iki çocuğumun da gelişimi çook çok farklıydı. Birbirleriyle kıyaslamam mümkün değil. Her çocuk farklıdır.
Konu eski sanırım ama yine de bu sorunu yaşayan varsa diye yazmak istedim.

X