Otizm olabilir mi

woznuraslan

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2024
20
4
1
21
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum 18 aylık bebeğim var şuanda benim oğlum 1 yaşını doldurduğu zaman direk yürümeye başladı biz hiç öğretmedik bir anda kendisi öğrendi 1 yaşında çok güzel anne baba diyordu belirli bir süreden sonra anne - baba kelimesini kesti çok güzel göz teması kuruyor ismine bakıyor ama kesinlikle konuşmuyor sürekli ağlama halinde elimden tutup sürekli bişiler gösterip aldırıyor son zamanlar da kafasını sinirlendiği zaman yere vurmaya başladı ama yavaş bir şekilde vuruyor canının acıyacağını biliyor şunu hafta içinde iki kere elini çırptı ara sıra parmak ucunda yürümeye başladı arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz yabancıları gördüğü zaman ağlama krizine giriyor otizm şüphesi ile kafayı yemek üzereyim doktora götürdük doktor ile göz teması kurdu kağıt kalem verdi çizmeye başladı

Otizmin bu kadar kolay olduğunu sanmıyorum Allah benzetmesin tabii ama benim dayım 3 yasinda konuşmaya başlamış, tanıdığım çoğu erkek çocuğu geç konuşuyor ve geç yürüyor. Goz temasi kuruyor ise bence çok sorun yoktur ama gene de doktor kontrolüne gidin. Cocuklar yabancı birine gitmeyi genelde sevmez zaten, enderdir sıcak kanlı olan bebekler onlar da bence kalabalık aileye dogan bebeklerdir

Göz teması kritik nokta. Kuruyorsa bitti. Gel git otur kalk al ver gibi basit komutları yerine getiriyor mu? Sizinle oyun oynuyor mu? Bir şeyler izliyor mu tv vs mesela izlediklerine tepki veriyor mu gülme korkma heyecanlanma vb? Başını vuruyor diye neden endişeleniyorsunuz ki? O sizi deniyor. Büyük oğlum yapardı her şeye ağlardı bir dr. Ağladığında başını vurduğunda istediği şeyi yaptığınızda o davranış pekişir. Yapmazsanız unutur gider. Çocuklarda da bazı geçici, dönemsel davranışlar olabilir. Otizm daha farklı. Otizmli bir çocuğu gördüğünüzde durumu net olarak anlarsınız şüphe dahş kalmaz aklınızda. Benim 3 oğlum var.ilki 3.5 tan sonra konuşmaya başladı 2 yaşına kadar yürümedi. Şimdi gayet sağlıklı çok şükür. Diğeri 2 yaşında bülbül gibi konuşmaya başladı 4 yaşını geçmişti bezi bıraktığında. 3 numara daha da yavaş mesela ama gelişim anlamında ileri. Her çocuk farklı, hızı da farklı.

Otizmle pek ilişkili gelmedi yazdıklarınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…