Otizm olabilir mi ?

ikimavisannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2023
99
5
42
Merhaba Arkadaslar
Oğlum 14 aylik ve hala içime sinmeyen bir çok şeyi var kuruntu mu yapıyorum diyorum ama 2.cocugum ve bazı seyler bana normal gitmiyor gibi geliyor :KK43: Aşağıda siraladim neler olduğu h sizce normal şeyler mi cevap verirseniz sevinirim.
1-Dizlerime oturtuyorum yüzü bana dönuk olacak şekilde fakat benimle hiç bir şekilde goz temasi kurmak istemiyor .(Uzaktan bakinca kuruyor )
2-Elektrik süpürgesini çalıştırdığım an o anda ne yaparsa yapsın koşarak süpürgenin yanına geliyor.
3-Baba nerde diyorum göstermiyor yada babasına bakmıyor sorduğumda
4-Herseyi agzina sokuyor.
5-Hayirdan anlamiyor
6- Arkamdan hiç ağlamıyor yabancıların kucağına gidiyor
7-Herseye " ıııı ıııı " yaparak istiyor.
8-Odada asla hiç yalnız kalmak istemiyor,ablasıyla oynasa ablası odadan çıktığı an oda arkasından cikiyor ,yada benim aynı şekilde
5- İsmine seslendigimde bazen hiç tepki vermiyor (ara sıra bakıyor )
6-Bay bay yapiyor aslında ama çok çok nadir yapar .
7-Taklit ediyor bazı şeyleri
8- Herkese herseye "Baba " diyor ,dediği şeyler baba ,aba,dede,mama başka kelimesi yok.
9-Oyuncakla çok kısa oynuyor.
10-Disariya çıkardığında bebek arabasında donuklasiyor.

O kadar güzel yazmışsınız ki kendimi bi cocuk ergen psikoloğunun yazısını okur gibi hissettim tanımadan bu kadar güzel yorumlar ne kadar tecrübeli olduğunuzu gosteriyor ,gerçekten çok teşekkürler babası hep aynı saatlerde gelir işten ilgi gösterir sever oynar, ııii iiii yaparak isterken önceleri isaret parmagini kullanıyordu şimdi kullaniyor göstererek iiii iiii yapiyor, hayırdan anlamiyor ama elinde bisey varsa bana ver dediğimde veriyor, kulak muayenesi yaptirmistik bisey yok demişti doktor ama işitme testi yaptirmadik ama duyduğumdan eminim herseyk denver testi 6 aylıkken yaptirmistik.3 ay geriden geliyor demisti uzamis sarılık olmustu oglum benim 3 ay hep sariliktan uyumuştu söyledikleriniz ve tespitlerini ne kadar tecrübeli olduğunuzu gosteriyor çok teşekkür ederim.🌸🌸🌸

Estafurullah, telasinizi okudugum icin cevaplamak istedim sadece. Iclerinde dogru bilgiler oldugu kadar yanlislarda olabilir. En dogru bilgi isin uzmanlarinda en nihayetinde, ben sadece zamaninda benzer suphelere kapilip, kapi kapi care arayan, sonra farkli sorunlar oldugunu / olabilecegini gormus bir anneyim, hepsi bu.

Bence siz yine de icinizin de rahat olmasi acisindan ilk firsatta bi gelisimsel pediatri randevusu alip, uzmanlarla gorusun.

Bu arada isitme deyip gecmeyin, duyuyor olabilir ama duyduklarını isleyemiyor da olabilir, ya da ayirt edemiyor da olabilir. Duyma / isitme dedigimiz cok kapsamli bir surec, ornegin benim annemin kulaklari fiziksel olarak yuzde 100 sagliklidir ama kalabalik ortamlarda bulunurken odaklanamadigi icin sizi duymaz. Yani beyni dinlemek istedigi kisinin sesini diger seslerden izole edipte isleyemiyor, dolayisiyla duyma merkezi duzgun çalışmıyor.

Gecmis olsun, umarim hepsi sizin vesvesenizden ibarettir, sağlıkla buyutun 💕

Merhaba Arkadaslar
Oğlum 14 aylik ve hala içime sinmeyen bir çok şeyi var kuruntu mu yapıyorum diyorum ama 2.cocugum ve bazı seyler bana normal gitmiyor gibi geliyor :KK43: Aşağıda siraladim neler olduğu h sizce normal şeyler mi cevap verirseniz sevinirim.
1-Dizlerime oturtuyorum yüzü bana dönuk olacak şekilde fakat benimle hiç bir şekilde goz temasi kurmak istemiyor .(Uzaktan bakinca kuruyor )
2-Elektrik süpürgesini çalıştırdığım an o anda ne yaparsa yapsın koşarak süpürgenin yanına geliyor.
5-Hayirdan anlamiyor
8-Odada asla hiç yalnız kalmak istemiyor,ablasıyla oynasa ablası odadan çıktığı an oda arkasından cikiyor ,yada benim aynı şekilde
8- Herkese herseye "Baba " diyor ,dediği şeyler baba ,aba,dede,mama başka kelimesi yok.
Bence çok normal şeyler benim oğlum 2 buçuk yaşında asla tek kalmayı tek oynamayı sevmezdi bilmezdi, biz oynatirsak oyun oynardi oynatmazsak boş boş dolanirdi evde, son 2 aydır kendi oynamaya başladı, elektrik süpürge hala aynı mesela süpürge çalışınca ne iş yapiyorsa bırakır gelir başına 1 yaşına kadar herkese atılırdı yoldan geçen yabancı alda götürse aglamazdi bizim peşimizden şimdi kimseye gitmez , kimsede durmaz, kendini opturmez sevdirmez.

Bence çok normal şeyler benim oğlum 2 buçuk yaşında asla tek kalmayı tek oynamayı sevmezdi bilmezdi, biz oynatirsak oyun oynardi oynatmazsak boş boş dolanirdi evde, son 2 aydır kendi oynamaya başladı, elektrik süpürge hala aynı mesela süpürge çalışınca ne iş yapiyorsa bırakır gelir başına 1 yaşına kadar herkese atılırdı yoldan geçen yabancı alda götürse aglamazdi bizim peşimizden şimdi kimseye gitmez , kimsede durmaz, kendini opturmez sevdirmez.
Ayyy insallah öyle olur benim oğlumda beni şaşırtır inşallah 😥

Merhaba Arkadaslar
5-Hayirdan anlamiyor
Benim oğlumda 11 aylık bye bye yapmıyor alkış yapmıyor ama göz teması kuruyor ismine bakıyor çok hareketli bir bebek

Arkadaslar daha öncede yazmistim ama oglum 14 Aylik oldu bi ara normal dediğimde bi ara anormal diyorum çocuğa yani bu otizm düşüncesi bana artık kafayı yedirecek ,şuanda dilini cikariyor dışarı ve ara ara kafasini saga sola salliyor, kulağına böyle hani elimizle yelleriz ya kendimizi o şekilde yapiyor kulağına vura vura , ve çiz kizgin olmayı ogrendi diye seviniyordum kaşlarını catiyordu ama şuan surekli o kaşlarını catarak bakıyor olur olmadık andada yapiyor, goz teması çok yok yani bakmak istemiyor gözümüze bazen bakiyor ama boş bakiyor gibi,isminede nadir dönüyor .komut aliyor ama işine gelirse tabi, alkış yapiyor, bay bay yapiyor ,ama surekli hareket halinde oyuncaklarla çok çok az oynuyor sonra surekli yere atiyor,sinirlenince hala kafasini geri atiyor yere vuracak mi düşüncesi yok,14 ayla birlikte koltuğa çıkma girişimleri basladi ,bazen iki kolunuda geri yapıp yürüyor çok kısa artij kafayı yemek uzereyim uzuntuden

Arkadaslar daha öncede yazmistim ama oglum 14 Aylik oldu bi ara normal dediğimde bi ara anormal diyorum çocuğa yani bu otizm düşüncesi bana artık kafayı yedirecek ,şuanda dilini cikariyor dışarı ve ara ara kafasini saga sola salliyor, kulağına böyle hani elimizle yelleriz ya kendimizi o şekilde yapiyor kulağına vura vura , ve çiz kizgin olmayı ogrendi diye seviniyordum kaşlarını catiyordu ama şuan surekli o kaşlarını catarak bakıyor olur olmadık andada yapiyor, goz teması çok yok yani bakmak istemiyor gözümüze bazen bakiyor ama boş bakiyor gibi,isminede nadir dönüyor .komut aliyor ama işine gelirse tabi, alkış yapiyor, bay bay yapiyor ,ama surekli hareket halinde oyuncaklarla çok çok az oynuyor sonra surekli yere atiyor,sinirlenince hala kafasini geri atiyor yere vuracak mi düşüncesi yok,14 ayla birlikte koltuğa çıkma girişimleri basladi ,bazen iki kolunuda geri yapıp yürüyor çok kısa artij kafayı yemek uzereyim uzuntuden
Benim oğlumda ağlarken kafasını geri atıyor bazen kucağımda.Ama göz teması iyi.Her çocuk farklıdır bence gereksiz evham yapıyorsunuz çünkü bebeğiniz tamamen tepkisiz bi bebek değil.Çocuk doktoruma gidiyor musunuz aylık muayeneye?

Benim oğlumda ağlarken kafasını geri atıyor bazen kucağımda.Ama göz teması iyi.Her çocuk farklıdır bence gereksiz evham yapıyorsunuz çünkü bebeğiniz tamamen tepkisiz bi bebek değil.Çocuk doktoruma gidiyor musunuz aylık muayeneye?
Evet gidiyoruz en son götürdüğüm gelisim geriligi olabilir demisti takip edelim dedi 3lu bakış önemli dedi bisey gördüğünde ina bakıp size bakıp sonra tekrar o nesneye bakması önemli demisti ama bende bi anormallik olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum 😔ve çok üzülüyorum bay bayi ters yapmisti bi ara düzeldi gibi oldu şimdi gene terse yakın yapiyor falan isteklerini isaret ederek belli ediyor ama tamamen kapalı değil fakat gerileme olabiliyormuş 15 aydan yada 18 aydan sonra

Evet gidiyoruz en son götürdüğüm gelisim geriligi olabilir demisti takip edelim dedi 3lu bakış önemli dedi bisey gördüğünde ina bakıp size bakıp sonra tekrar o nesneye bakması önemli demisti ama bende bi anormallik olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum 😔ve çok üzülüyorum bay bayi ters yapmisti bi ara düzeldi gibi oldu şimdi gene terse yakın yapiyor falan isteklerini isaret ederek belli ediyor ama tamamen kapalı değil fakat gerileme olabiliyormuş 15 aydan yada 18 aydan sonra
Bol bol sosyalleştirin siz diğer çocuklarla bir arada olsun parkta vs evde oynarken de yanına oturup beraber oynayın derim.İnş birşey çıkmaz ben sanmıyorum ama evham yapmadan kontrollü gidin gelişim geriliği olsa da düzelir zaten otizm değilde bence

Merhaba Arkadaslar
5-Hayirdan anlamiyor
Merhabalar bende 3 çocuk annesiyim en küçüğü 4 aylık bu evhamlar biz anneleri içten içe hasta edecek vallahi bende sizin gibi herşeyin takıyorum kuruntu yapıyorum ama daha sizinki 14 aylık ve saydıklarıniz bana normal gibi geldi ama bol iletişim kurup yaş gruplarıyla bir araya getirmeye özen gosterin

Merhabalar bende 3 çocuk annesiyim en küçüğü 4 aylık bu evhamlar biz anneleri içten içe hasta edecek vallahi bende sizin gibi herşeyin takıyorum kuruntu yapıyorum ama daha sizinki 14 aylık ve saydıklarıniz bana normal gibi geldi ama bol iletişim kurup yaş gruplarıyla bir araya getirmeye özen gosterin
Elimden geldiğince parka çıkarmaya çalışıyorum hergun çıkıyoruz nerdeyseama cock cocuklarlada iletişimi yok daha çok kaydırakla yada biri top oynuyorsa onla ilgileniyor ablası var allahtan ama oda kiskandigi için pek oyun oynamıyor insaah dediğiniz gibidir

X