• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

OTİZM KORKUSU

serappppppppp

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
6
Kızlar merhaba kızım 9 buçuk aylık bebek arada ismine seslenince dönmüyor oyun oynarken genelde bir şeye odaklandığı zaman ama genel olarak dönüyor ama taklit alkış vesaire gel gel bay bay yapmıyor bunlar normal mi sizce cevremde bizden 20 gün büyük bebek var o herşeyi yapıyor korkuyorum göz teması var beni ister yabancida ağlar ne olur yardımcı olun lütfen kafayı yemek üzereyim

]

her bebeğin gelişim süreci farklı ilerliyor endişe etmek için çok erken gibi geldi bana. danışabileceğiniz takibinizde bir doktor yok mu?

Var aslında ama korkuyorum normal mi çevrenizde varmıydi böyle genel olarak sağlıklı ama bebeğim çok hareketli onun etkiside olabilir mi

Yabacıyı biliyor, göz teması kuruyor fakat odaklandığı zaman hariç ismine tepki veriyorsa bebek normal gelişim gösteriyordur.
içiniz ferah olsun. Sosyal gülümsemesi var mı, bir şeyler olunca gülümser mi size çevreye?

Evet bebeğim sosyal herkese güler oyun oynar ama etrafa ilgisi çok ce oynar perdeyi yüzüne çekiyor sonra tekrar açıyor yada Faruk nerde dediğim zaman babasına bakıyor gel dediğim zaman gelir ismine bazen tepki vermiyor bide bay bay alkış yok sevinince elini ayağını çırpar ama her zaman değil sinirlenir istediği olmayınca ağlar

Yabacıyı biliyor, göz teması kuruyor fakat odaklandığı zaman hariç ismine tepki veriyorsa bebek normal gelişim gösteriyordur.
içiniz ferah olsun. Sosyal gülümsemesi var mı, bir şeyler olunca gülümser mi size çevreye?
Bu ayda yürüyo çok aktif hiç durmuyor

Evet bebeğim sosyal herkese güler oyun oynar ama etrafa ilgisi çok ce oynar perdeyi yüzüne çekiyor sonra tekrar açıyor yada Faruk nerde dediğim zaman babasına bakıyor gel dediğim zaman gelir ismine bazen tepki vermiyor bide bay bay alkış yok sevinince elini ayağını çırpar ama her zaman değil sinirlenir istediği olmayınca ağlar

Ben çocuğun normal gelişim gösterdiğini düşünüyorum
Bu ayda yürüyo çok aktif hiç durmuyor
9 aylık bebek nasıl yürür kanepede tutunarak sıralama gibi mi?

Sürekli bir yerlerde oyuncak masada ki eşyalar hep elinde bunun dışında sorun yok

Ben çocuğun normal gelişim gösterdiğini düşünüyorum

9 aylık bebek nasıl yürür kanepede tutunarak sıralama gibi mi?
8,5 aylıkken oğlum ortada düşe kalka yürüyordu ellerini bırakıyordum . Şimdi 8 ay 18 günlük ikizlerim var totolarını kaldırıp emeklemiyorlar ama ayakta 3-5 saniye duruyorlar eller serbest 😂😂

Korkmayın bebekler oyun oynarken odaklanınca 3-5 seslenmeden 1 tanesine bile zorla yan bakıp gecıyorlar . Genelde bakıyorsa kendınızı stres yapmayın . Kontrole gidince doktorunuza sorarsınız doktor zamanınızı biraz yakın tarihe çekin gidin görüşün en azından içiniz rahatlasın

Korkmayın bebekler oyun oynarken odaklanınca 3-5 seslenmeden 1 tanesine bile zorla yan bakıp gecıyorlar . Genelde bakıyorsa kendınızı stres yapmayın . Kontrole gidince doktorunuza sorarsınız doktor zamanınızı biraz yakın tarihe çekin gidin görüşün en azından içiniz rahatlasın
Ya baya okudum hep normal diyor birde alkış bay bay yokta o yüzden huzursuz oluyorum

Ya baya okudum hep normal diyor birde alkış bay bay yokta o yüzden huzursuz oluyorum
Olur sakin olun kıyaslama yapmayın internetten okuyorsanız da endişelenmeyin. Bilgisayar programı değil ki bu hepsine aynı zamanda yüklensin biri bugün alkışlar öteki 1 ay sonra yani ikizlerimin biri Herseyı önce yapıyor biri ona bakarak yapıyor haftalar sonrasında anca .

doktor kontrollerınizi aksatmayın aklınıza takılan şeyleri gidince doktorunuza söyleyin

Ce felan yapıyor ama perdeyi yüzüne çekiyor sonra tekrar açıyor ben masaya vurunca oda vuruyor

Back
X