• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm korkusu

Yildizz45

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
5.803
5.966
198
28
K maras
Merhaba arkadaslar belki bazilariniz biliyordur oglumla ilgili bazi suphelerim vardi bu ay baska bi doktora goturdum ve benimle cok goz temasi kurmadigini soyledim doktor da ugrasti goz temasi kurmak icib oglum utaniyor gibi kafasini cevirdi dediki cok goz temasi kurmuyor ama otizmli bi bebek gibi de degil dedi bi psikiyatriste goturun dedi bizde psikiyatriste gittik fakat oglum uyuyordu konustuk videolar gosterdim doktor bebekte bise gorunmuyor ama uyanikken degerlendirelim dedi yarin tekrar goturcm.bi de ben okb hastasiym herkesin soyledigi gibi benim takintilarimdir insallah bunu en cok ben isterim.bu arada esime bahsedemiyordum suphemi icime atiyordum bazan kafayi yiyecek gibi oluyordum .cok zor bi donemden geciyorum yani Allahim kimseyi evladiyla sinamasin. bize de lutfen dua edin arkadaslar

Her göz teması kurmayan çocuğa otizm denemez,arkadaşımın oğluda doğduğundan itibaren sürekli sağa sola bakardı hiç göz teması yoktu,çok hareketli bir çocuktu mümkün değil kendisine seslenene bakmazdı,ama maşallah turp gibi...
Evham yapmayın,bişeyi yoktur inşallah..

Esimle paylastim doktor psikiyatriste goturun dedikten sonra ama oncesinde soyleyemiyordum cunku benim takinti yaptigimi dusunecekti

Insallah korktugum gibi degildir biraz da netten arastira arastira bu hale geldim.psikiyatrist de belki sen iletisim kurmaya calistikca inatlasiyordur dedi

4 hafta süreyle 7gün 24saat çocuğunun tüm ihtiyaclarini birebir, sicak ve koruyucu bir tutumla karşılamaya uyumlu, esnek, çocuğuna adapte bir annelik tutumunun bu tür durumlarda etkili bir metod olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar var canım.
Bir dene istersen.

4 hafta süreyle 7gün 24saat çocuğunun tüm ihtiyaclarini birebir, sicak ve koruyucu bir tutumla karşılamaya uyumlu, esnek, çocuğuna adapte bir annelik tutumunun bu tür durumlarda etkili bir metod olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar var canım.
Bir dene istersen.
Ben bebegimle surekli ilgilendim hic tv izletmedim besiginde yalniz birakmadm cocuk sarkilari soyledim oynamaya calostim ama o esnek olmayi beceremedim sanirim ogluma baski kurdum onu zorladim benimle iletisim kursun oynasin diye

Otizm'den korkmayın. Daha bebekken tespit edilirse, doğru tedavi, sevgi dolu ve eğitimli bir anneyle birkaç yılda en aza indirgenebiliyor.
Çok daha şanssız olan çocuklar var, sizinki onlardan değil.

Ben bebegimle surekli ilgilendim hic tv izletmedim besiginde yalniz birakmadm cocuk sarkilari soyledim oynamaya calostim ama o esnek olmayi beceremedim sanirim ogluma baski kurdum onu zorladim benimle iletisim kursun oynasin diye
Canım kendini suçlama, pek çoğumuz zaman zaman yapıyoruz bunu.
Dene bakalım 4 hafta, gece gündüz, bebegini anlayan, pür anlayış, sonsuz sevgi ile bebegine her fırsatta sarılan, öpen koklayan bir anne olmayı...
İnan 3 gündür deniyorum bebegimin huyu (olumlu anlamda) değişti.
Mutluluğu yüzünden okunuyor.
Sinirlenmeden, gerekirse ev işlerini ihmal ederek, ama onu asla bebeğinin tum ihtiyaclarini mümkün olan en kısa sürede, sevgiyle karsila.
30 günün ilk 15i zor geçebilirmis ama pes etmeden 30 gün dayan canım.
Dilerim buradan olumlu gelişmeleri paylasirsin.

Otizm'den korkmayın. Daha bebekken tespit edilirse, doğru tedavi, sevgi dolu ve eğitimli bir anneyle birkaç yılda en aza indirgenebiliyor.
Çok daha şanssız olan çocuklar var, sizinki onlardan değil.
Allah beterinden korusun zaten bende erken onlem icin surekli sordum doktorumuza 6 aylik oldu degismedi 7 aylik oldu degismedi 8 aylik oldu yine boyle ben psikiyatristten randevu almistim iptal ettim 9 aylik olsun dedim cocuk doktorumuz her zamn bebek normal etrafiyla ilgili deyip duruyordu baska doktora goturdum bugun bu doktor da boyle soyleyince geri aglayarak psikiyatriste gittim belirsizlik cok kotu oyle mi degilmi diye dusunup durmak cok zor ve her anne gibi benim de hayallerim var bebegimle ilgili umarim gerceklesir

Canım kendini suçlama, pek çoğumuz zaman zaman yapıyoruz bunu.
Dene bakalım 4 hafta, gece gündüz, bebegini anlayan, pür anlayış, sonsuz sevgi ile bebegine her fırsatta sarılan, öpen koklayan bir anne olmayı...
İnan 3 gündür deniyorum bebegimin huyu (olumlu anlamda) değişti.
Mutluluğu yüzünden okunuyor.
Sinirlenmeden, gerekirse ev işlerini ihmal ederek, ama onu asla bebeğinin tum ihtiyaclarini mümkün olan en kısa sürede, sevgiyle karsila.
30 günün ilk 15i zor geçebilirmis ama pes etmeden 30 gün dayan canım.
Dilerim buradan olumlu gelişmeleri paylasirsin.
Peki denerim cok tesekkur ederim yardimci olmak istediginiz icin insallah ise yarar.

Allah beterinden korusun zaten bende erken onlem icin surekli sordum doktorumuza 6 aylik oldu degismedi 7 aylik oldu degismedi 8 aylik oldu yine boyle ben psikiyatristten randevu almistim iptal ettim 9 aylik olsun dedim cocuk doktorumuz her zamn bebek normal etrafiyla ilgili deyip duruyordu baska doktora goturdum bugun bu doktor da boyle soyleyince geri aglayarak psikiyatriste gittim belirsizlik cok kotu oyle mi degilmi diye dusunup durmak cok zor ve her anne gibi benim de hayallerim var bebegimle ilgili umarim gerceklesir
Canım anneye güvenli bağlanma hakkında kitaplar var. Mutlaka bu konuyu öğrenip ona göre anneligimizi sekillendirmeliyiz.

Peki denerim cok tesekkur ederim yardimci olmak istediginiz icin insallah ise yarar.
Canım sabiha paktuna keskin, 7/24 güvenli bağlanma metodunun otizm belirtileri gösteren fakat otizm olmayan cocuklarda kesin etkili old.dan, otizmli cocuklarda da iyileşme gosterdiginden bahsediyor.
Denemek her halükarda bebeklerimize faydalı.
Sevgiler.

Canım sabiha paktuna keskin, 7/24 güvenli bağlanma metodunun otizm belirtileri gösteren fakat otizm olmayan cocuklarda kesin etkili old.dan, otizmli cocuklarda da iyileşme gosterdiginden bahsediyor.
Denemek her halükarda bebeklerimize
tekrar tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin oglum iyi olsun her yolu denerim

Elimden geldigi kadar cabaliyorum onun icin okuyorum beyingelisimi icin neler yapabilirim arastiriyorum sizin dediginiz kitaplari da arastirayim
Gecenin bu saati burada bebegiden bahseden bu konunun endisesinde olman bile bebegini ne kadar hassasiyetle önemsediğini işareti canım.
Sen iyi bir annesin.
Yapman gereken koşulsuz sevgi ve anlayışını sabırla sürdürmek.

Gecenin bu saati burada bebegiden bahseden bu konunun endisesinde olman bile bebegini ne kadar hassasiyetle önemsediğini işareti canım.
Sen iyi bir annesin.
Yapman gereken koşulsuz sevgi ve anlayışını sabırla sürdürmek.
evet ilgi sevgi ve sabir.bu arada tesekkur ederim boyle dusunmenize sevindim oglum benim icin cok baska o benim canim.

Back