Merhabalar herkese
Oğlum 27 aylık bazı davranışları yüzünden çocuk psikoloğuna gittik bize sorduğu sorulara istinaden ve gözlemlemesi ile otizm olabilir ama büyük ihtimalle duyu bütünleme bozukluğu benim tavsiyem ergoterapiste gitmeniz duyu bütünleme çalışmalarına başlatmanız dedi. Bunun üzerine hemen ergoterapiste gittim. Özel hareket eğitimi ve duyu bütünleme çalışmaları olan bir program hazırladılar. Haftada 3 gün gidiyoruz. Çok üzülerek söylüyorum bunu çok hareketli ve zor bir çocuk olduğu yeme problemleri olduğu için ekrana maruz bıraktım oğlumu. Ergoterapiste gittiğimizden itibaren sıfır ekran ilerliyoruz, yaklaşık 10 gündür yani. Bu 10 günde uyku problemi bitti, giyinemeyen evde sürekli çıplak gezen oğlum artık kıyafetlerini çıkarmak için kendini yerlere atmıyor çok şükür. Çok uzun yazdığımın farkındayım belki bu gibi problemler yaşayanınız yada bunları yaşayan bir yakınınız vardır diye aşağıya olumlu ve olumsuz olan özelliklerini sıralayacağım. Bunları yaşayan tanı almış olan biri var mı?
İsme dönüp bakmıyor, ancak çok yüksek seste seslenirsek bakıyor yada canı istediğinde
Bazen komut alıyor bazen almıyor
Ara sıra parmak ucunda yürüyor
Eline aldığı objeleri genelde döndürüyor
Sinirlenince kafasını vuruyor, elleri ile kendine vuruyor, kendini yerlere atıyor
Konuşma şekli genelde tekrar olarak, soru cevap şeklinde değil
Eşyaları sürekli yere atıyor
Giyinmekten hoşlanmıyordu son 10 gündür çok daha iyi durumda
Kuma dokunamıyor
Araba tekerleklerini döndürerek oynuyor
Mesela tencereleri çıkartıp hepsini yan yana diziyor, rakamları yan yana diziyor
Öfke krizleri yaşıyor
Bazı eşyalara takıntılı bir yerden bi yere giderken eline herhangi bir şey almak istiyor
Bazen kendinden küçük yada kendi ile yaşıt çocuklara vuruyor
Bazı seslerden korkuyor kulaklarını kapatıyor
Genel olarak yemekleri ağzında biriktiriyor
Çok hareketli
Bütün rakamları Türkçe ve İngilizce sayıyor 10 a kadar
Renklerin hepsini biliyor
Harfleri Türkçe ve İngilizce biliyor
Resimlerdeki kişilerin kim olduğunu biliyor
Kuzeni ile yakalamaç oynuyor
Saklambaç oynuyor
Sebzeleri meyveleri biliyor
Bultak oyunlarını yapabiliyor
Hiçbir şeyi unutmuyor
Sarılıyor
Öpüyor
Merdiven inip çıkabiliyor
Topa ayakla vurabiliyor, babası ile top oynuyor
İşaret parmağını kullanabiliyor
İki kelimeli cümleler kurabiliyor
Göz teması var
Hayali oyunlar oynayabiliyor ( bebeğe bunu yedirelim dediğimde getirip nımnım çok güzel diyor)
Oğlum 27 aylık bazı davranışları yüzünden çocuk psikoloğuna gittik bize sorduğu sorulara istinaden ve gözlemlemesi ile otizm olabilir ama büyük ihtimalle duyu bütünleme bozukluğu benim tavsiyem ergoterapiste gitmeniz duyu bütünleme çalışmalarına başlatmanız dedi. Bunun üzerine hemen ergoterapiste gittim. Özel hareket eğitimi ve duyu bütünleme çalışmaları olan bir program hazırladılar. Haftada 3 gün gidiyoruz. Çok üzülerek söylüyorum bunu çok hareketli ve zor bir çocuk olduğu yeme problemleri olduğu için ekrana maruz bıraktım oğlumu. Ergoterapiste gittiğimizden itibaren sıfır ekran ilerliyoruz, yaklaşık 10 gündür yani. Bu 10 günde uyku problemi bitti, giyinemeyen evde sürekli çıplak gezen oğlum artık kıyafetlerini çıkarmak için kendini yerlere atmıyor çok şükür. Çok uzun yazdığımın farkındayım belki bu gibi problemler yaşayanınız yada bunları yaşayan bir yakınınız vardır diye aşağıya olumlu ve olumsuz olan özelliklerini sıralayacağım. Bunları yaşayan tanı almış olan biri var mı?
İsme dönüp bakmıyor, ancak çok yüksek seste seslenirsek bakıyor yada canı istediğinde
Bazen komut alıyor bazen almıyor
Ara sıra parmak ucunda yürüyor
Eline aldığı objeleri genelde döndürüyor
Sinirlenince kafasını vuruyor, elleri ile kendine vuruyor, kendini yerlere atıyor
Konuşma şekli genelde tekrar olarak, soru cevap şeklinde değil
Eşyaları sürekli yere atıyor
Giyinmekten hoşlanmıyordu son 10 gündür çok daha iyi durumda
Kuma dokunamıyor
Araba tekerleklerini döndürerek oynuyor
Mesela tencereleri çıkartıp hepsini yan yana diziyor, rakamları yan yana diziyor
Öfke krizleri yaşıyor
Bazı eşyalara takıntılı bir yerden bi yere giderken eline herhangi bir şey almak istiyor
Bazen kendinden küçük yada kendi ile yaşıt çocuklara vuruyor
Bazı seslerden korkuyor kulaklarını kapatıyor
Genel olarak yemekleri ağzında biriktiriyor
Çok hareketli
Bütün rakamları Türkçe ve İngilizce sayıyor 10 a kadar
Renklerin hepsini biliyor
Harfleri Türkçe ve İngilizce biliyor
Resimlerdeki kişilerin kim olduğunu biliyor
Kuzeni ile yakalamaç oynuyor
Saklambaç oynuyor
Sebzeleri meyveleri biliyor
Bultak oyunlarını yapabiliyor
Hiçbir şeyi unutmuyor
Sarılıyor
Öpüyor
Merdiven inip çıkabiliyor
Topa ayakla vurabiliyor, babası ile top oynuyor
İşaret parmağını kullanabiliyor
İki kelimeli cümleler kurabiliyor
Göz teması var
Hayali oyunlar oynayabiliyor ( bebeğe bunu yedirelim dediğimde getirip nımnım çok güzel diyor)