Otizm belirtileri

Birhamisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
802
802
103
Hanımlar merhaba. 13 aylık bir oğlum var. Son zamanlarda uykuya dalarken elleri ile değişik hareketler yapıyor. Havaya kaldırıp ellerini oynatıyor. Dönen oyuncakları çok seviyor. Elektronik aletlerin düğmelerini döndermeyi çok seviyor. Bir haftadır ciddi şüphelerim var. Bunun yanında çocuklarla iletişimi çok iyi. Beni bırakıp onlarla oynuyor. Uzun süre oyuncaklarıyla da oynuyor. Araştırıyorum gözlemliyorum sanki her şey benim oğlumda da varmış gibi hissediyorum. Kesinlikle tv telefon izletmiyorum. Konuşması ise anne baba bebek mama abi abla kelimeleriyle sınırlı. Bazı kelimeleri başka kelimeler öğrendikçe unutuyor. Ama baktığımda benim söylediklerimi gayet iyi anlıyor. Sarılıyor öpüyor. Canım anneler bu konuda bilgili olanlar bana yazabilir mi ?

Doktorla görüşmeden neden kendi kendinizi yiyorsunuz. Yapmayın böyle. Her çocuğun gelişimi farklı. Üstelik 13 ay için söylediği kelimeler de normal. Kimisi 2 yaşında bile konuşmaya başlamıyor tam olarak.
Ama mutlaka uzmana danışın, içiniz rahatlasın

O yaş aralığında dönen, ışıklı, hareketli aletleri sevmeyen çocuk mu var? Uykuya dalarken el oynatması da anormal gelmedi bana. Ciddi şüpheleriniz sadece bu hareketlere bakarak oluştuysa ortada bir şey yok bence. İşiniz rahat etsin istiyorsanız doktor ile görüşün.

Acilen hiç ama hiç vakit kaybetneden oğlunuzun iyiliğini düşünüyorsanız kendiniz için bir uzandan yardım alın
Oğlunuz değil ama sizde bir olumsuzluk var gibi bana göre

Evet haklısınız. Bende öyle düşünüyorum.

Otizmli çocuklar herkesle iletişim kurmaz, göz temasına girmez. Kuruntu yapıyorsunuz gibi geldi. İnternetten okumaktansa bir uzmanla görüşmeniz daha iyi olur.

Okul öncesi öğretmeniyim. Otizmli çocuklar göz temasından kaçınır. Yaşıtlariyla iletişime kapalıdır kendi ayrı dünyalarında yaşarlar . Dönen şeyler deyince de herkesin aklına otizm geliyor hatta çoğu otizm diye bilinen çocuklarda bile dikkat eksikliği , uyaran eksikliği var

Çocuğunuzda şüphelendiğiniz konuyu anlayamadım otizm ilk öncelikli belirtisi çocuklarla iletişimi mi olmama durumu ve yaşına göre konuşma durumuda normal tabiki bana göre

13 aylık bir bebek için bunlar çok normal. Otizm tanısı için erken şuan.

Çocuğunuzda şüphelendiğiniz konuyu anlayamadım otizm ilk öncelikli belirtisi çocuklarla iletişimi mi olmama durumu ve yaşına göre konuşma durumuda normal tabiki bana göre
Şüphelendiğim kısım daha önceden yapmadığı ama şu an yaptığı ellerini havaya kaldırıp değişik hareketler yapıyor. Birde öğrendiği kelimeleri unutuyor.

Olumsuzluk değilde biraz fazla pimpirikliyim
Bu durum olumsuz bir durumdur
Sürekli çocuğumun bir rahatsızlığı var mı diye çocuğun gözünün içine bakmak yıpratıcı olabilir
Her çocuğun fıtratı farklıdır
Şey aklıma geldi
OKul öncesi öğretmeni oğluma sizin oğlunuz yıkıcı yapıcı değil demişti arkadaşlarının topladığı oyuncakları dökünce
Artık bu ne demekse
2.5 yaşında binamı dikiyorlar yapıcı çocuklar hanımefendi demiştim
RAhat olun bebeğiniz sağlıklı

Güldürdünüz teşekkür ederim

Şüphelendiğim kısım daha önceden yapmadığı ama şu an yaptığı ellerini havaya kaldırıp değişik hareketler yapıyor. Birde öğrendiği kelimeleri unutuyor.
Benim kızım da yeğenim de öğrendikleri kelimeleri bir ara unuttular. Ben de bunu bir uzmana sordum, verdiği cevabı size de ileteyim.

Bebeklerde gelişimi üç alanda toplayaniliriz, bilişsel gelişim, dil gelişimi ve motor gelişimi. Genellikle bunların hepsi bir anda gelişmez, bi biri bi diğeri gelişir ve geliştiği alan dışında kalanlarda bazen durma hatta gerileme olur, demişti.

13 aylık muhtemelen taytay yürüme denemeleri aşamasındadır, yani motor gelişim öne çıkmıştır, muhtemelen aynı şekilde ellerini etkin kullanmaya çalışıyordur, bu aşamada da dil gelişimi gerilemiştir. Ama ben uzman değilim tabiki.

Size de tavsiyem biraz google dan, her naneyi çok bilen instamom lardan biraz uzak kalmanız.

Teşekkür ederim

Gelişimsel pediatriye randevu alın ve gidin bende kardeşimi 13 aylıkken fark etmiştim özel egitimle şuan iyi durumda şükürler olsun göz teması nasıl

Olumsuzluk değilde biraz fazla pimpirikliyim
Çocuğunuzu gözlemleyin ama bu kadar pimpirikli olmayın. Bir hamile arkadaşm var doktor azcık bi olumsuz bişey söylese (tedbir/ihtimal amaçlı) dünya başına yıkılmış gibi davranıyor ben bile geriliyorum onunla oturduğumda bebekler de bunu hissediyordur diye düşünüyorum biraz sakin olun ama tedbiri de elden bırakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…