- 27 Kasım 2015
- 802
- 802
- 103
- Konu Sahibi Birhamisss
-
Evet haklısınız. Bende öyle düşünüyorum.O yaş aralığında dönen, ışıklı, hareketli aletleri sevmeyen çocuk mu var? Uykuya dalarken el oynatması da anormal gelmedi bana. Ciddi şüpheleriniz sadece bu hareketlere bakarak oluştuysa ortada bir şey yok bence. İşiniz rahat etsin istiyorsanız doktor ile görüşün.
Olumsuzluk değilde biraz fazla pimpirikliyimAcilen hiç ama hiç vakit kaybetneden oğlunuzun iyiliği için kendinize bir uzandan yardım alın
Oğlunuz değil ama sizde bir olumsuzluk var gibi bana göre
Şüphelendiğim kısım daha önceden yapmadığı ama şu an yaptığı ellerini havaya kaldırıp değişik hareketler yapıyor. Birde öğrendiği kelimeleri unutuyor.Çocuğunuzda şüphelendiğiniz konuyu anlayamadım otizm ilk öncelikli belirtisi çocuklarla iletişimi mi olmama durumu ve yaşına göre konuşma durumuda normal tabiki bana göre
Bu durum olumsuz bir durumdurOlumsuzluk değilde biraz fazla pimpirikliyim
GüldürdünüzBu durum olumsuz bir durumdur
Sürekli çocuğumun bir rahatsızlığı var mı diye çocuğun gözünün içine bakmak yıpratıcı olabilir
Her çocuğun fıtratı farklıdır
Şey aklıma geldi
OKul öncesi öğretmeni oğluma sizin oğlunuz yıkıcı yapıcı değil demişti arkadaşlarının topladığı oyuncakları dökünce
Artık bu ne demekse
2.5 yaşında binamı dikiyorlar yapıcı çocuklar hanımefendi demiştim
RAhat olun bebeğiniz sağlıklı
Benim kızım da yeğenim de öğrendikleri kelimeleri bir ara unuttular. Ben de bunu bir uzmana sordum, verdiği cevabı size de ileteyim.Şüphelendiğim kısım daha önceden yapmadığı ama şu an yaptığı ellerini havaya kaldırıp değişik hareketler yapıyor. Birde öğrendiği kelimeleri unutuyor.
Teşekkür ederimBenim kızım da yeğenim de öğrendikleri kelimeleri bir ara unuttular. Ben de bunu bir uzmana sordum, verdiği cevabı size de ileteyim.
Bebeklerde gelişimi üç alanda toplayaniliriz, bilişsel gelişim, dil gelişimi ve motor gelişimi. Genellikle bunların hepsi bir anda gelişmez, bi biri bi diğeri gelişir ve geliştiği alan dışında kalanlarda bazen durma hatta gerileme olur, demişti.
13 aylık muhtemelen taytay yürüme denemeleri aşamasındadır, yani motor gelişim öne çıkmıştır, muhtemelen aynı şekilde ellerini etkin kullanmaya çalışıyordur, bu aşamada da dil gelişimi gerilemiştir. Ama ben uzman değilim tabiki.
Size de tavsiyem biraz google dan, her naneyi çok bilen instamom lardan biraz uzak kalmanız.
13aylık olduğu için olabilirmi ?Şüphelendiğim kısım daha önceden yapmadığı ama şu an yaptığı ellerini havaya kaldırıp değişik hareketler yapıyor. Birde öğrendiği kelimeleri unutuyor.
Çocuğunuzu gözlemleyin ama bu kadar pimpirikli olmayın. Bir hamile arkadaşm var doktor azcık bi olumsuz bişey söylese (tedbir/ihtimal amaçlı) dünya başına yıkılmış gibi davranıyor ben bile geriliyorum onunla oturduğumda bebekler de bunu hissediyordur diye düşünüyorum biraz sakin olun ama tedbiri de elden bırakmayınOlumsuzluk değilde biraz fazla pimpirikliyim
Göz teması gayet iyi öpüp sarılıyor birdeGelişimsel pediatriye randevu alın ve gidin bende kardeşimi 13 aylıkken fark etmiştim özel egitimle şuan iyi durumda şükürler olsun göz teması nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?