Otizm anneleri

yesilcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2019
4
0
86
26
Merhabalar bebeğim 7.5 aylık. İlk zamanlardan beri göz teması var. Nesneleri ve bizi takip ediyor. Oyuncaklarıyla oynuyor daha çok ağzına götürüyor demek daha doğru. Nesnelere uzanıyor kavrıyor elden ele geçiriyor düşünce arıyor. Beni babasını tanıyor görünce heyecanlanıyor. Gülüyor onunla oynadığımızda kahkaha atıyor. Onu uzattığımda hep benimle ilgileniyor hatta yüzüme dokunup bir şeyler söylüyor. Yeni yeni bababa mamama meme diyor ama çok sık değil arada söylüyor. Cee yaparken gülüyor. Şimdi diyeceksiniz ki neyi takıyorsun? Yüksek seslerden korkuyor bazen ağlıyor yabancı birini görünce onu sevmek istediğinde de ağlıyor. İsmine bazen dönüp bakıyor bazen bakmıyor, doğduğundan beri çok huysuz çok huzursuz hep kucakta kalmak istiyor. Ve bir kaç kere bileklerini oynatırken gördüm ve çok endişelendim. Bir de dışarı çıkarttığımda hep etrafı izliyor bana çok nadir bakıyor illa çok dibine girmem ilgisini çekecek bir ses çıkartmam lazım öyle bakıyor ama kısa süreli evde gibi değil. Biliyorum hepimiz paronoya olduk videolardan falan sizce fazla mı kafaya takıyorum?

Son düzenleme:
Merhabalar bebeğim 7.5 aylık. İlk zamanlardan beri göz teması var. Nesneleri ve bizi takip ediyor. Oyuncaklarıyla oynuyor daha çok ağzına götürüyor demek daha doğru. Nesnelere uzanıyor kavrıyor elden ele geçiriyor düşünce arıyor. Beni babasını tanıyor görünce heyecanlanıyor. Gülüyor onunla oynadığımızda kahkaha atıyor. Onu uzattığımda hep benimle ilgileniyor hatta yüzüme dokunup bir şeyler söylüyor. Yeni yeni bababa mamama meme diyor ama çok sık değil arada söylüyor. Cee yaparken gülüyor. Şimdi diyeceksiniz ki neyi takıyorsun? Yüksek seslerden korkuyor bazen ağlıyor yabancı birini görünce onu sevmek istediğinde de ağlıyor. İsmine bazen dönüp bakıyor bazen bakmıyor, doğduğundan beri çok huysuz çok huzursuz hep kucakta kalmak istiyor. Ve bir kaç kere bileklerini oynatırken gördüm ve çok endişelendim. Biliyorum hepimiz paronoya olduk videolardan falan sizce fazla mı kafaya takıyorum?

Bence fazla kafaya takıyorsunuz. Yapması gereken her şeyi yapıyormuş zaten daha ne istiyorsunuz. 😊 Seslere alışık olmayabilir benim kızım süpürge sesi tv sesi vs etkilenmez ama geçen gün dışarda ezan sesi duydu ve ağladı. Yabancılama da oluyor arada, her şeye bir şey bulursak ohoo yandık.

Bence fazla kafaya takıyorsunuz. Yapması gereken her şeyi yapıyormuş zaten daha ne istiyorsunuz. 😊 Seslere alışık olmayabilir benim kızım süpürge sesi tv sesi vs etkilenmez ama geçen gün dışarda ezan sesi duydu ve ağladı. Yabancılama da oluyor arada, her şeye bir şey bulursak ohoo yandık.

Fazla kafaya takiyosunuz sürecin zevkini çıkarın yazık günlerinize çocukta hiçbir şey yok çok büyük ihtimalle 🥲

Anneliğin her anı endişe maalesef dediğim gibi ismine de arada bakmayınca endişelerim arttı. Belkide çok sık sesleniyorum çocuk da bıktı😅

Back
X