- 5 Haziran 2018
- 120
- 20
- 98
- 24
- Konu Sahibi Ercannazli17
-
Ne gibi şüpheleriniz var şimdiki çocuklar ekran bağımlıdı olduğu için hiçbir komut almıyorlar.Doktora gittiniz mi onlar sizi daha iyi yönlendirirMerhaba 23 aylik oglum bazen gelişimi iyi gitsede bazen tedirgin oluyorum belirtiler nelerdi ne gibi surec gecirdiniz nasil anladiniz??
Ne kadar güzel açıklamışsınızÇocuğum yok daha ama okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Göz teması olmaz. İsmi ile seslenince bir tepki vermez. Çevre ile ilgilenmez. Sarılmayı öpmeyi opulmeyi sevmezler. Yaşıtları ile diyalog kurmaz oyunlara katılmaz. Konuşmayı öğrense bile hep ayni kelimeyi tekrar eder.
Konuşmayı öğrenseler bile hep aynı kelimeyi tekrar ederler. Bir nesneyi takıntı yapar, aşırı bağlanır. Tekrarlayan hareketler yapar. Yeme bozukluğu gösterebilir.
eşimin ailesinde de var otizmli bir çocuk onu çok gözlemledim belki faydam dokunur diye çevrelerinde ki herkes uyarmış onları ama bir çaresine bakmadilar umursamadilar , başka çocukların geleceği mahvolmasin istiyorumNe kadar güzel açıklamışsınız
Rabbim gönlünüzün iyiliğinin karşılığını versineşimin ailesinde de var otizmli bir çocuk onu çok gözlemledim belki faydam dokunur diye çevrelerinde ki herkes uyarmış onları ama bir çaresine bakmadilar umursamadilar , başka çocukların geleceği mahvolmasin istiyorum
Tabi en çok şaşırdığım yediği şeyleri bile annesi seçiyordu enerjisi çok olmasın diye gıdalar da onlar da etkin sanırımÇocuğum yok daha ama okul öncesi öğretmenliği mezunuyum. Göz teması olmaz. İsmi ile seslenince bir tepki vermez. Çevre ile ilgilenmez. Sarılmayı öpmeyi opulmeyi sevmezler. Yaşıtları ile diyalog kurmaz oyunlara katılmaz. Konuşmayı öğrense bile hep ayni kelimeyi tekrar eder.
Konuşmayı öğrenseler bile hep aynı kelimeyi tekrar ederler. Bir nesneyi takıntı yapar, aşırı bağlanır. Tekrarlayan hareketler yapar. Yeme bozukluğu gösterebilir.
Sadece otizmde değil üstün zekalı çocuklarda bile belli bir eğitim var. Staj yaptığım dönemde sınıfta biri otizmli kız çocuğu diğerine üstün zekalı bir erkek çocuğu vardı. Kız çocuğunun ailesi yasitlarindan 1 2 yıl geri gider bisey olmaz demiş , üstün zekalı çocuğun ailesi de gerizekali değil ya demiş. Üstün zekalılarinda eğitimi farklı otizmlilerinde bunun farkına varmalı ebeveynler. Otizmi grip gibi geçecek bir hastalık saniyorlar malesefRabbim gönlünüzün iyiliğinin karşılığını versinAminn Rabbim yar ve yardımcıları olsun erken teşhis önemli galiba Benim de tanıdığımı öyle çok uyarmışlar ama dikkate almamış sonradan tedaviye başladılar daha iyi gibi ama sizin dediklerinizin aynısını yapıyordu biraz daha yumuşadı göz teması teması kurabiliyor ama benimle hep konuşurken seviyesine eğilir bana bakarak konuş derdim öyle öyle daha tabi çeşit çeşit sanırım çok erken yaşta okuma yazma biliyordu farklı saplantıları vardı ve bizi gördüğünde yada başkalarını onlara ait özellik neyse hep aynı şeyi tekrarlıyor.Oğlumun sinir olduğu ne varsa onu görünce hep onu söylüyor yapıyor.Ana inanıyorum ki ilgi ve eğitimle sanırım daha iyi seviyelere geliyolarlar sanırım
Ben otizmli olduğunu düşünmüyorum. Benim oğlum 20 aylık olacak neredeyse yaklaşık 40 50 kelimesi var mesela ama bunları her zaman söylemez . Mesela favori kelimeleri olur yeni öğrendiği bir süre onları kullanır sonra yenilerini öğrenir onları kullanır öncekileri pek kullanmaz . Benim oğlanda 12 13 aylıkken anne baba diyordu mesela yeni öğrendiği için ama şimdi çok söylemez işi düştüğünde söyler. Mesela geçen ona söylemeden lavaboya gittim ve arkamdan anneee diye bağırdı normalde söyle desen söylemez. Böyle böyle dil öğrenecekler . Hele ki erkek çocuklar bu dil konusunda daha ketum oluyor. Bu yüzden de kız çocuklardan biraz daha geç konuşmaya başlıyorlar. Benim bildiğim çocuk komutları alabiliyor, ismini tepki verip sosyallesebiliuorsa otizmli değildir.Merhaba benim de oglum 15,5 aylik
Adini soyleyine bakiyor, yuruyor, topu getir suyunu getir duyince konut alip dedigimi yapiyor, fakat iyuncaklariyka pek isi yok, kapi acma kapama, dolap acma, isiklarla asiri ilgisi var, kitaplari seviyor mesela kitapta salyangozu gosterip sonra goster dedigimde gosterebiliyor,
Baba diyordu ama demiyor artik ama bunu git babana ver diyince babasina veriyor, anne, isik, ac , gitti, atti, kedi tirtil gibi kelimeleri soyluyor hala emmsine ragmen meme demiyor ac diyip gogsumu aciyor, isik acsin kapasin kucakta, musluk acma kapama, kavanoz ya da termosunun kapagini atip dondurneye calisiyor, parkta bile sallanmaktansa salincagin kilidini acma kapama yapmak istiyor, asiri hareketli asla oturmuyor dur durak yok, gulunce guluyir gidijlayinca guluyor, kovalanarak kacma oyunu yapip onu kovalamami istiyor, asiri sinirli istemedigi olunca kan yas agliyor, eskiden yoktu ama suan supurge sesinden cok korkuyor ve agliyor, bazen bazi oyincaklarindan tedirgin oluyor ve istemiyor, arada kulaklarina vuruyor (ben disten sandim hep) genel olarak boyleyiz yabancilara karisda isininca iletisim kuruyor… oglumun otizmli olabilecegini dusunuyorum allah askina benzer seyleri yasayan varsa yazabilir micaresiz durumdayim…
Bu arada 36+4 erken dogum alilemde otizmli yok esimin ailesindede, erken dogum sebebi ile 10 gun kuvozde kaldi solunum simintisi oldu, entube edikdi ama klici bir hasar yada kronuk bir sikinti yok sukur
Ben otizmli olduğunu düşünmüyorum. Benim oğlum 20 aylık olacak neredeyse yaklaşık 40 50 kelimesi var mesela ama bunları her zaman söylemez . Mesela favori kelimeleri olur yeni öğrendiği bir süre onları kullanır sonra yenilerini öğrenir onları kullanır öncekileri pek kullanmaz . Benim oğlanda 12 13 aylıkken anne baba diyordu mesela yeni öğrendiği için ama şimdi çok söylemez işi düştüğünde söyler. Mesela geçen ona söylemeden lavaboya gittim ve arkamdan anneee diye bağırdı normalde söyle desen söylemez. Böyle böyle dil öğrenecekler . Hele ki erkek çocuklar bu dil konusunda daha ketum oluyor. Bu yüzden de kız çocuklardan biraz daha geç konuşmaya başlıyorlar. Benim bildiğim çocuk komutları alabiliyor, ismini tepki verip sosyallesebiliuorsa otizmli değildir.ı
Çocuk gelişim uzmanıyım anlattıklarınızdan otizmli olduğunu göremedimMerhaba benim de oglum 15,5 aylik
Adini soyleyine bakiyor, yuruyor, topu getir suyunu getir duyince konut alip dedigimi yapiyor, fakat iyuncaklariyka pek isi yok, kapi acma kapama, dolap acma, isiklarla asiri ilgisi var, kitaplari seviyor mesela kitapta salyangozu gosterip sonra goster dedigimde gosterebiliyor,
Baba diyordu ama demiyor artik ama bunu git babana ver diyince babasina veriyor, anne, isik, ac , gitti, atti, kedi tirtil gibi kelimeleri soyluyor hala emmsine ragmen meme demiyor ac diyip gogsumu aciyor, isik acsin kapasin kucakta, musluk acma kapama, kavanoz ya da termosunun kapagini atip dondurneye calisiyor, parkta bile sallanmaktansa salincagin kilidini acma kapama yapmak istiyor, asiri hareketli asla oturmuyor dur durak yok, gulunce guluyir gidijlayinca guluyor, kovalanarak kacma oyunu yapip onu kovalamami istiyor, asiri sinirli istemedigi olunca kan yas agliyor, eskiden yoktu ama suan supurge sesinden cok korkuyor ve agliyor, bazen bazi oyincaklarindan tedirgin oluyor ve istemiyor, arada kulaklarina vuruyor (ben disten sandim hep) genel olarak boyleyiz yabancilara karisda isininca iletisim kuruyor… oglumun otizmli olabilecegini dusunuyorum allah askina benzer seyleri yasayan varsa yazabilir micaresiz durumdayim…
Bu arada 36+4 erken dogum alilemde otizmli yok esimin ailesindede, erken dogum sebebi ile 10 gun kuvozde kaldi solunum simintisi oldu, entube edikdi ama klici bir hasar yada kronuk bir sikinti yok sukur
Gercekten rahatladım, acaba yeterınce ılgılenemedım dıye mı dıyıp durdum kendıme, bu sabah mesela candan bakarken belkı arkasından 5 kere seslendım bakmadı, bırseye cok dıkkat verıyorsa kendını etrafa kaptıyorÇocuk gelişim uzmanıyım anlattıklarınızdan otizmli olduğunu göremedim
Kreş faydalı olur tabi ki sürekli çığlık atarak istediğini yaptırıyorsa öyle öğrenmiştir yani çığlık atınca yaptığınızı fark etmiştir bundan sonra çığlık atınca yapmayın bakalım kararlı olun ama.15 aylık daha çok küçük zaten adına her seferinde bakmıyorsa bazen istemiyordur otizm olsa hiçbir zaman bakmazGercekten rahatladım, acaba yeterınce ılgılenemedım dıye mı dıyıp durdum kendıme, bu sabah mesela candan bakarken belkı arkasından 5 kere seslendım bakmadı, bırseye cok dıkkat verıyorsa kendını etrafa kaptıyor
Annelık cıdden cok zor ıcım ıcımı yıyor sureklı kapılarla ac kapa halınde krese falan mı yazdırsam acaba zaten bu hafta bır doktora goturecegım, mesela bazen acaba mı dıyorım bazende hıcbırseyı yok dıyorum…
Bu sabah ezan okunurken emzırıyordum ezan sesını duydu hemen amın dedı :)
Bazen de hıc bırseyı umursamıyor, ıstedıgı olmayınca cıglık kıyamet…
Doktor sonrası sosyallesmesı ıcın onu kreses gondereyım
Hergun duzenlı oarka gıdem bır cocuk tv yı hauatında hıc gormedı.,,
Heycanlanjnca el kanat cırpması, bazen adına bakmaması, sureklı cıglık atarak ıstedıgını yaptrmaya calısması benı korkutuyor ama bazende ınanılmaz sasırtıyor benı… dedıgım gıbı ıcın ıcımı yıyor bır uzmanla gorusmemde fayda var…
Insallah dedıgınız gıbıdır cok tesekkur ederım yardımcı oldugunuz ıcın dojtor ıle gorusup netıcesıne bakacagım ınsallah,Kreş faydalı olur tabi ki sürekli çığlık atarak istediğini yaptırıyorsa öyle öğrenmiştir yani çığlık atınca yaptığınızı fark etmiştir bundan sonra çığlık atınca yapmayın bakalım kararlı olun ama.15 aylık daha çok küçük zaten adına her seferinde bakmıyorsa bazen istemiyordur otizm olsa hiçbir zaman bakmaz
Çocuğunuz şuan nasılInsallah dedıgınız gıbıdır cok tesekkur ederım yardımcı oldugunuz ıcın dojtor ıle gorusup netıcesıne bakacagım ınsallah,
Çocuk gelişim uzmanıyım anlattıklarınızdan otizmli olduğunu göremedim
Bebekler göz hizalarında ilk olarak ellerini gördükleri için incelemek isterler gayet doğal bir şey buMerhaba, birşey sormak istiyorum. Otizm için ellerini gözlemlemesi de bir belirti olarak sayılıyormuş doğru mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?