Otizim

Meyranas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2021
14
5
27
Hanımlar merhaba 25 aylık oğlum var kasılmaları konuşma geriliği vardı 17. Ayından itibaren özel eğitim almaya başladı şu anda maşallah konuşması gelişti bazı nesnelere karşı kasılması devam ediyor hem hastane hemde ram raporu var raporunda hafif düzeyde otizm gelişme geriliği yazıyor ümraniye şerifali tavukçuyolu servisli dkt ergoterapi bireysel ders verilen güvenilir iyi eğitim veren bildiğiniz bi yer var mı bende soyak tarafında oturuyorum

19 aylık oğlum benimkisi de sevinince kanat çırpıyor apartmandaki tadilat seslerinden korkuyor kulak kızdığımizda veya birşeyi başaramadığinda kendi kafasına vuruyor psikiyatri gördü otizm değil dedi ama içim hiç rahat değil günlerim gecelerim zehir oluyor ağlayıp duruyorum

19 aylık oğlum benimkisi de sevinince kanat çırpıyor apartmandaki tadilat seslerinden korkuyor kulak kızdığımizda veya birşeyi başaramadığinda kendi kafasına vuruyor psikiyatri gördü otizm değil dedi ama içim hiç rahat değil günlerim gecelerim zehir oluyor ağlayıp duruyorum
Hangi hastaneye gittiniz

Sizde nasıldi belirtiler kelimesi komut alması göz teması ne bilim sonradan mı farkedildi yoksa en başından şüpheleriniz var mıydı

19 aylık oğlum benimkisi de sevinince kanat çırpıyor apartmandaki tadilat seslerinden korkuyor kulak kızdığımizda veya birşeyi başaramadığinda kendi kafasına vuruyor psikiyatri gördü otizm değil dedi ama içim hiç rahat değil günlerim gecelerim

Şırnaktayiz devlet hastanesi
Yani Şırnak' da var mı bilmiyorum ama İstanbula gelirmisiniz İstanbulda otizm e ait hani otizim şüphesi var mı otizmli çocuklar için zeynep kamil hastanesinde salı günleri sadece otizm e ait poliklinik açıldı

Burda paylaştım

Eklentiler

• Screenshot_20241203_002810_Chrome.jpg
    Screenshot_20241203_002810_Chrome.jpg
    55,6 KB · Görüntüleme: 20
Yani Şırnak' da var mı bilmiyorum ama İstanbula gelirmisiniz İstanbulda otizm e ait hani otizim şüphesi var mı otizmli çocuklar için zeynep kamil hastanesinde salı günleri sadece otizm e ait poliklinik açıldı
Maalesef çok uzağız zaten Gaziosmanpaşadaydik gecen sene geldik tayin sebebiyle 😞siz nasıl fark ettiniz bebeğinizde sadece kasılma ve konuşma geriliği mi vardi silik otizm zamanla düzeliyor diye biliyorum dogrumudur

Sizde nasıldi belirtiler kelimesi komut alması göz teması ne bilim sonradan mı farkedildi yoksa en başından şüpheleriniz var mıydı
Şöyle anlatayım benim oğlumda bebekken babıllanması göz teması azdı hani bizde daha küçük diye çok önemsemedik sonra 9 aylık oldu göz teması azdı kasılması vardı kelimeleri geç başladı 10 11 aylık anne diyordu ama herkese anne diyordu bende kimse cevap vermesin anne dediğinde tek ben cevap vericem felan yaptım yine herkese anne demeye devam etti ilk okul arkadaşım uzman psikiyatri doktoru ona danıştım oda yaşı çok küçük olduğu için emin olamadı daha sonra görümcem dowm sendromlu onun öğretmenine söyledik oda doktora yönlendirdi ilk önce psikiyatri gittik beyin sinir e gittik oda temiz çıktı nöroloji ye gittik oda temiz çıktı daha sonra uyku eeg çekildi çünkü hem yaşı küçük hemde epilepsi den süphelendiler uyku eeg temiz çıktı gelişim testi yaptırdık orda doktorla göz teması kurdu dediklerini yaptı psikiyatri doktoruna geri gittik ama doktor göz temas süresini az buldu ve bir etkinlik yaparken adıyla seslendi ama dönüp cevap vermedi şimdi 26 aylık 6 7 saniye göz teması var tek basamaklı komutları alıyor 17 aylıkdan beri özel eğitim alıyor işte buda bizim hikayemiz

Maalesef çok uzağız zaten Gaziosmanpaşadaydik gecen sene geldik tayin sebebiyle 😞siz nasıl fark ettiniz bebeğinizde sadece kasılma ve konuşma geriliği mi vardi silik otizm zamanla düzeliyor diye biliyorum dogrumudur
Benim oğluma doktor yüzde 20 dedi ve atlatabileceğini söyledi

Benim oğluma doktor yüzde 20 dedi ve atlatabileceğini söyledi
Çok geçmiş olsun öncelikle ama bu konuyu yani deli gibi araştırdığım için söyledim gerçektende silik hafif atipik türü zaten düzeliyormus ve hatta bazı insanlar otizmli olduğunu bilmeden yaşıyorlarmis..

Çok geçmiş olsun öncelikle ama bu konuyu yani deli gibi araştırdığım için söyledim gerçektende silik hafif atipik türü zaten düzeliyormus ve hatta bazı insanlar otizmli olduğunu bilmeden yaşıyorlarmis..
Çok teşekkür ederim Rabbim herkesin yardımcısı olsun inşallah :)

X