Otizim anneliği lütfen yardım

ayselseyle

Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
112
76
13
Merhaba sevgili anneler çocuğumda otizim şüphesi var ve çocuğun malesef 22 aylık oldu . Hiçbir komut almıyor kendisi su içemiyor su bile diyemiyor . Yeni yeni tekerlemelere bakıyor onun dışında sürekli ııııııııı sesi var hiç susmuyor. Aklımı kaçırıcam . Tüm sosyal hayatım gitti aramıyorum bile artık . Sadece ölmek istiyorum ama benden başkası böyle önemsemez yaşamak zorundayım ama yapamıyorum . Tek başımayım herkes sadece gezdir boşver uyumasın diyor ve geçiyor gerçekten anlayan yok . Dışarı çık gez sen çok takıyorsun diyorlar ben çocuğum bu haldeyken su bile isteyemezken tüm gece uyumamışıen nereye gezmeye gideyim ? Hevesimde yok hatta yemek yiyemiyorum artık katı şeyleri yemek yük gibi geliyor çiğneyemiyorum yoruluyorum tükendim sanırım ben mi çok güçsüzüm bilmiyorum nasıl hayatı sevebilirim tekrardan bilmiyorum bir kere bike aynı yatakda uzanamadım çocuğumla 1 dk bile . Tüm hayallerim umutlarım insanların düşünceleri dayanamıyorum artık . Çocuğum için varım ve sadece o kadar başka bir beklentim yemek yemek gezmek hiçbiri kalmadı artık 2 yıl oldu çocuğum normal çocuklar gibi kreşe gider bende 1 2 saat yemeğimi yaparım çocuğumu alırım gibi şeyler düşünürken daha da kapanmak zorunda kaldım . Hergün sabahtan akşama kadar belki bin kere su içmeyi su demeyi herşeyi anlatıyorum yavaşça ama yüzüme bile bakmayan bir yavruya 2 yıldır bir şey bile öğretemedim . Ona rağmen Hergün mal gibi aynı hareketleri aynı çoşkuyla evin için sürekli sar makara yada alkış diyerek geziyorum artık deliricem . Hiçbir sonuç almamaktan her uyandığımda önümde up uzun bir gün ve “ sürekli ııııı diyerek parmakla bile gösteremeyen yavrumun o çaresizliğiyle ne istiyor acaba anlayamıyorum hissiyle anlamak için alakalı alakasız herşeyi Hergün her an denemeye su mu istiyor yoruldu mu neyi var “ diye geçecek günlere o kadar alıştım ki beklentilerim bitti . hiçbirşeyi anlaşılmıyor sadece ıııııııı . Bir yerde birşey görüyor kim bilir ne bütün her nesneyi bu mu diye gösterirken belki 10. Belki 20. Şeyde bile tepki vermiyor bakarken göz bebeklerinin büyümesinden anlayıp veriyorum bu mu diyip anca o zaman susuyor . Tükendim ve tek istediğim sonsuza kadar uyumak . Yorgunluktan değil ne yaparsam yapayım hiçbir şey olmamasından tek olmaktan hatta çocuğumun normal olup benim takarak onu böyle yaptığımı düşünen herkesten , eşten dostan , gezmekten yemekten herşeyden herşeyim bitti . Nasıl bitti tam olarak ne zaman bitti bilmiyorum ama artık şekerli su içiyorum bayılmamak için . İç dökmek istedim sanırım sizlere . Yada bilmiyorum belki bir sihirli değnek . Annemin yokluğu iyice belli oluyor . 20 yaşımda kaybettiğimde özlem vardı acı vardı şimdi ise sanki milyonlarla çarpmışlar bunu anne çocuğum böyle diyip bile ağlayamadım . Çok kötüyüm al biraz sende dursun diyemedim . Herkes normal çocuktan bile bunalırken annesine kardeşine komşusuna bırakıp biraz nefes alırken ben böyle bir çocukla annesiz tek kardeşimde yok zaten . Yoruldum ve umudum çarem gücüm kalmadı . Tek başıma kocamla işin içinden çıkamıyorum kimse benim gibi ama ilgi gösterelim öğretmeye çalışalım demiyor sadece zamanla azalır erkek diyorlar boş boş . Kendime gelemiyorum otizim anneleri sizin gücünüz nasıl geldi nasıl aştınız nasıl baş ettiniz iştahınız mesela nasıl oldu 3 gündür bir kere bile karnım acıkmadı yiyince de kusuruyorum yoruldum . Umarım burada bir ışık olur benim için . Umut ışığı

Çok üzgünüm, bu duygularınızı size hissettiren herkes için de ayrı üzgünüm. Lütfen destek alın alabiliyorsanız. Çocuğunuzu da şimdiden özel eğitimlere verirseniz çok ilerleme kaydedebilirsiniz.
Hiç ekrana maruz kaldı mı? Allahım yardımcınız olsun ama muhakkak destek alın psikolojik olarak. Çok yıpranmışsınız çok üzgünüm

Çoook üzüldüm allahım yavrunuza şifa versin,
Şimdi öncelik kuzenimin kızı da böyle bu durum sizin öğretmeniLwe olacak birsey değil eğitim alması gerekiyor.
Belli saatini devlet karşılıyor.
Lütfen çocugunuza eğitim aldırın, ne kadar erken o kadar iyi.

herkes sadece gezdir boşver uyumasın diyor
merhaba, allah kolaylik versin. Siz 1000 tane sey yazmissiniz ben bu alintiladigim kisimda takildim: uyumayan cocuk uyumuyor ve biz anneler onlar uyusun diye sinir harbi yasiyoruz. Evde dursak da uyumuyorlar, disarida olsak da. 40 dakika uyuyacak diye 4 saat salliyordum ben. Ne zaman oglen uykusunu birakti, cocukla iletisimim artti, aramizdaki bag guclendi. Meger kinleniyormusum cocuga.

Iki numaram da 2 yasinda degildi oglen uykusunu biraktiginda. Olmadi mi olmuyor. Zorlayip da kendinizi stres etmeyin. Birakin uyumasin. Ben oyle yaptim.

çok teşekkür ederim gerçekten anladığınız için

çok teşekkür ederim gerçekten anladığınız için
Rica ederim. Ama maddi olarak nasılsınız bilmiyorum lütfen kendiniz için de yavrunuz için de destek alın eğitim alın. Ve insanları umursamayın. Boşverin duymayın. Kendiniz ve evladınız için çabalayın

Çok üzüldüm sizin için. Doktorlar ne diyor, tüm testler yapıldı mı?

Cok uzuldum okurken. Siz gucsuz falan degilsiniz boyle seyler dusunmeyin. Lutfen kendiniz icin destek alin bu surecte. Insan bazen yasadiklari agir gelince bir kuyuya dusuyormus gibi oluyor kendi kendine cikamiyor ordan. Tek basiniza yuklenmeye calismayin her seyi.

Ozel egitim aliyor mu? Her sey normal diyenler uzmanlarin soylediklerini ciddiye mi almiyorlar anlamadim

Sağlık kurulu çözger raporu ile Özel Eğitim merkezleri ücretsiz şekilde sizi evden alıp seansa götürüp seans bitince tekrardan geri bırakıyor, belki zaten vardır ya da zaten gidiyorsunuzdur ama ben yine de yazmak istedim , Allahım sizlere güç kuvvet versin inşallah , yavrunuz çok daha iyi olsun, iletişimi güçlensin siz de çok daha iyi hissedin inşallah dualarım sizinle insanlar gerçekten bilmedikleri anlamadıkları konularda konuşmak konusunda bir hayli cüretkar maalesef takmayın demek de çok zor biliyorum insan takılıyor ama Rabbim tüm dertlerinize tek tek deva olsun inşallah siz çok güçlü bir annesiniz , sizin de deşarj olmaya ihtiyacınız var

Keşke yanınızda olabilseydim gerçekten birazda olsa yardımcı olmak isterdim bence eş çok önemli size yardımcı olması lazım bu arada kesinlikle destek almanız lazım psikolojik olarak bu mide bulantıları vs bende de aynı sıkıntı vardı doktor bişeyi mi kafana takıyorsun dedi ben bilmiyormuşum bilinç altında varmış demekki ilaç yazdı ama ilacı 1 aydan sonra bırakmanızı öneririm çünkü böyle ilaçlar malesef bağımlılık yapıyor çocuğunuza gelince çok iyi ilerleyebilir çocuğunuz bi otizmin bir sürü çeşidi var hem biliyorum zor ama çocuğunuzun sağlığı yerinde hem siz hasta olursanız o çocuğa kimse sizin gibi bakamaz hem kendinizde bu kadar yüklenmeyin

İntihari düşünüyorsunuz belli ki.Ama çaresiz değilsiniz.Lutfen önce çocuğunuzu doktora götürün.Otizm de olsa başka bişey de , size devlet yardım edecek .Başkalarından daha çok.Ozel eğitim alacak .Ve sizin de zamanınız olacak ve yavrunuzla daha iyi zaman gecireceksiniz.Kim olsa çok zorlanır.Lutfen doktora götürün ve yardım isteyin

Siz iyi olacaksiniz ki cocugunuz da iyi olacak
Kendinizi hirpalamanizin yemek yememenizin kimseye degil size zarari. Toparlanin cocugunuz icin lutfen. Evet soylemesi kolay diyorsunuz ama cok sukur eli ayagi tutuyor mu saglikli mi bunu dusunun ve sukredin. Otizmli bir cok ogrencim oldu akil kupuler farkli yetenekleri var bir kere. Egitim ile bambaska yerlere gelebilir. Sukredin ki erken farketmissiniz. Kimsenin de ne dedigini umursamayin. Bir cocuga en iyi annesi bakar siz ölüp giderseniz cocugunuza kim bakacak ? En onemlisi sevgi her seyi iyilestirir. Sevginizle ve hosgorunuzle cocugunuzu gelistirmelisiniz. Benim de oglum 14 aylik daha bu ay sar makarayi ve alkis yapti deliriyodum yapmiyo diye ne zaman kafaya takmayi ve ustune dusmeyi biraktim bi baktim 2 gun icinde yapmiş. Her cocuk bir birey ve ozeldir. Ve annelik koşulsuz sevmekmiş. Bunu unutmayin.

Size çok sarılmak istedim, ne desem sizi teskin eder mi bilmiyorum. Ama ben de Almanyadayım isterseniz bana özelden yazın her zaman

Merhaba gercekten cevren bu sekilde mi deatek oluyor yani bunada destek denmez ama bende cok uzuldum..
Son raddeye gelmis gibi hissetmeniz hayallerinizle gerceklerin farkli olmasi sizi baya uzmus ve yormuşda.. Ama Allahdan gelen bir sey inanki sabrın ve sinanmanın en zorunu yasiyorsunuz tahmin edebiliyorum cevremde var otizmli cocuk sahipleri, yapabiliyor ve imkaniniz varsa hem kendiniz destek alın hemde ozel egitimlere bakın derim cocuk icin gercekten bilgili ne yapacagini bilen insanlar tarafindan egitilmek ogretilmek sizi hem ruhen hemde bedenen rahatlaticakdir zor surecler ama olmaz degil otizmli olup cok sey basaran yapan insanlar taniyorum Rabbim gucunude sakinliginide sabrinida bol bol versin sana insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…