• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otel rezervasyon iptali

melekeskisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2015
818
2.271
63
Günaydın hanımlar,
Kasım ayında Temmuz ayı için Antalya'da bir otelde erken rezervasyonla tatil satın aldım. Havaalanından bizi karşılayacak ve tekrar havaalanına bırakacak araç paketinin ücretini de ödedim. Uçak biletlerimi de satın aldım. Ama beklenmedik bir şekilde firma uçuşlarını iptal etti. Şu an Antalya'ya sadece aktarmalı gidebiliyorum ve giderken 8 saat dönerken 12 saat havaalanında beklemem gerekiyor. 2 yaşında bir çocuğum var ve bu şartlarda asla uçak yolculuğu yapamam, karayolu da 20 saat sürüyor. Bu şekilde de gidemem.
Yarın oteli arayacağım ama iptal edilemez rezervasyon yaptırmıştım. Ücreti iade edeceklerini sanmıyorum. Paramı çöpe de atmak istemiyorum.
Sizden ricam böyle bir durumla karşılaşan var mı, ya da tatili başka birine satabilir miyim? Neler yapılabilir?
Şimdiden teşekkür ederim. Bir daha asla erkenden tatil hayallerine girmeyeceğim.

Ah.. 20 lira fazla verip sigortalı yaptırsaydınız keşke. :(
Uçuşlar nasıl iptal oldu anlamadım ki. Bunu gerekçe gösterebilir misiniz acaba?

Ah.. 20 lira fazla verip sigortalı yaptırsaydınız keşke. :KK43:
Uçuşlar nasıl iptal oldu anlamadım ki. Bunu gerekçe gösterebilir misiniz acaba?
Sigortalı olan 1000 tl fazla idi ve tutarın yüzde yetmişini iade ediyorlardı. Ben de kesin giderim gözüyle bakınca o kadar para vermedim. Bunu gerekçe göstereceğim ama bizi bağlamaz diyeceklerdir. Tüketici Hakkı'mı da kullanamam sanırım bu koşullarda.

Genel kural, 1 ay öncesinde koşulsuz iade yapıp paranızın %100 ünü geri alabilirsiniz

Son 3 günde yapılan iptallerde otel ücreti geri ödenmez

Sizinki için gecerli degilsede gecerli bir mazeretiniz var anlatın durumu iptal yapmıyorlarsada sorunu onlar çözsün

Sigortalı olan 1000 tl fazla idi ve tutarın yüzde yetmişini iade ediyorlardı. Ben de kesin giderim gözüyle bakınca o kadar para vermedim. Bunu gerekçe göstereceğim ama bizi bağlamaz diyeceklerdir. Tüketici Hakkı'mı da kullanamam sanırım bu koşullarda.

Allah Allah.
Şuan çok şaşırdım.
Her sene bu şekilde tatile giderim. 1.000 lira sigorta hiç duymadım. 20-25 lira falandı hep. Firmada mı bir sıkıntı var acaba?
Bence tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz. Çünkü baksanıza olay nasıl değişmiş. O kadar saat kimse beklemez. Yok aktarma yok başka şey. Mağdur olmuşsunuz.

Genel kural, 1 ay öncesinde koşulsuz iade yapıp paranızın %100 ünü geri alabilirsiniz

Son 3 günde yapılan iptallerde otel ücreti geri ödenmez

Sizinki için gecerli degilsede gecerli bir mazeretiniz var anlatın durumu iptal yapmıyorlarsada sorunu onlar çözsün
Genel kural dediniz ya, acaba benimkini de kapsar mı? Ne kadar iadesiz paket olsa da keyfiyetten iptal durumum yok çünkü.

Nereden ayarladiniz bilmiyorum ama su bilindik turlarda fark 50 tl ancak oluyor...1000 ne ya tuh :/

Nereden ayarladiniz bilmiyorum ama su bilindik turlarda fark 50 tl ancak oluyor...1000 ne ya tuh :/
Tur şirketinden değil direk kendi internet sitesinden aldım. Sigortalı sigortasız diye değil iptal edilebilir edilemez diye paketleri var. Fiyat aralığı da 1000tl ve yüzde yetmişi iade ediyordu. Malesef.

Biz de geçen sene iadeli tatil aldık, iadede ettik ama çok cüzi bir ücret ödedik sigortaya(100lirayı geçmemişti kesinlikle) paramızı da tam geri aldık.

Tur şirketinden değil direk kendi internet sitesinden aldım. Sigortalı sigortasız diye değil iptal edilebilir edilemez diye paketleri var. Fiyat aralığı da 1000tl ve yüzde yetmişi iade ediyordu. Malesef.
Tüketici haklarını iyi oku. Alınmamış hizmete erken iptalde kendilerine göre koşul koyamazlar.

Günaydın hanımlar,
Kasım ayında Temmuz ayı için Antalya'da bir otelde erken rezervasyonla tatil satın aldım. Havaalanından bizi karşılayacak ve tekrar havaalanına bırakacak araç paketinin ücretini de ödedim. Uçak biletlerimi de satın aldım. Ama beklenmedik bir şekilde firma uçuşlarını iptal etti. Şu an Antalya'ya sadece aktarmalı gidebiliyorum ve giderken 8 saat dönerken 12 saat havaalanında beklemem gerekiyor. 2 yaşında bir çocuğum var ve bu şartlarda asla uçak yolculuğu yapamam, karayolu da 20 saat sürüyor. Bu şekilde de gidemem.
Yarın oteli arayacağım ama iptal edilemez rezervasyon yaptırmıştım. Ücreti iade edeceklerini sanmıyorum. Paramı çöpe de atmak istemiyorum.
Sizden ricam böyle bir durumla karşılaşan var mı, ya da tatili başka birine satabilir miyim? Neler yapılabilir?
Şimdiden teşekkür ederim. Bir daha asla erkenden tatil hayallerine girmeyeceğim.
72 saat once ararsaniz. Tarihleri degistirebilirsiniz. 20 tl verip sigorta yaptirdiysaniz iptal bile edebilirsinoz diye biliyorum.

Sigorta ücreti 35tlyi geçeni görmedim hiçbir sitede.acaba 1000tl fark kullandığınız kredi kartından kaynaklanıyor olabilir mi?çünkü her site başka bi karta fazla indirim uyguluyor.başka bi güne alabilir misiniz iptal ettireniyorsanız acenteyle mutlaka görüşün

ucuslar neden iptal edildi anlamadim.bu sizin tatil paketinize dahilse bunu twlafi etmeleri grrekir zaten

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Öncelikle belirteyim ki kendi web sitelerinden satın aldığım için iadeli ve iadesiz olarak ödeme şansı tanıyorlar. İadesiz 3000 iadeli 4200 tl olarak fiyat vermişlerdi. Yani tur şirketinden satın almadım direk otelin sitesinde satışlar bu şekildeydi.
Bugün telefon ile görüştüm. Telefondaki bayan bir şans tanıyarak dilekçe yazmamı ama iade edilip edilemeyeceği konusunda kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. Ben de dilekçemi gönderdim. Bu hafta beni arayacaklarmış. İnşallah geri ödeme yaparlar.

Back
X