- 12 Temmuz 2006
- 460
- 144
- 648
- Konu Sahibi suleyuksel
-
Sevgili Hanımlar,sitenin uzun zamandır üyesi ve okuyucusuyum zaman zaman gebeliklerimde yazdıklarım tedavi sürecinde paylaştıklarım oldu .Ama hiç birisi şuan yazacaklarım kadar canımı acıtıp şu iki aydır geçen süreç kadar beni yorup yıpratmamıştı. Lütfen sabredip okuyun ,siz olmasanız bile adını duyduğunuz bu merkezde tedavi olacak yakın arkadaşlarınız varsa ALLAH RIZASI için onu bilgilendirin.
Kısaca geçmişimi anlatayım ;benşm 5 spontan gebeliğim ve kayıplarımın ardından yapılan genetik testlere göre GENETİK TANILI TÜP BEBEK yaptırmam gerektiği teşhisi kondu.Bu teşhisten önce de 2 başarısız normla tüp bebek denemem oldu.Bir yakın arkadaşımızın önerisi ile 2013 temmuz ayında otajinemed tıp merkezi (fulya) hastanesi tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başladık. 3 kez dondurulmuş ve bir kez de toplanıp ,dondurulmuşların da çözdürülmesi tekniğiyle tüp bebek denedik.Çünkü benim yumurta rezervim az idi.Bu nedenle 3 kez yumurtalar toplanıp donduruldu.Son toplamada da hepsi dahil edilerek bir genetik merkezine genetik incelemeye gönderildi.İşleme ilk başladığımızda doktorumuza Pgt tekniği ile genetik yaptırmak istediğimizi söyledik ama o bize bu tekniğin daha gelişmişi ve doğru sonuç veren CGH yöntemini önerdi .O ana kadar bu tekniği duymuş biri değildim.Bildiğim tek genetik inceleme pgt idi.ama bu tekniğin biraz maliyetli olduğunu belirtti.Biz de bu yola girdiğimizi paranın sıkıntı olmadığını söyledik Böylece 2013 Temmuz ayından 2014 Mart ayına kadar tedavi süresi geçti.Her ay canım,yavrum ,kızım ile moral motivasyon verilerek GÜVEN sağlandı.Ve 10 mart 2014te genetik inceleme için İSTANBUL GENETİK MERKEZİNE gönderilen toplam 7 embriyonun sadece birinin sağlıklı olduğu söylenerek transfer edildi.Ama ne yazık ki tutunamadı.Ben beklenen reglinin ardından sonraki basamakları konuşmak üzere doktorun yanına gittiğimde çok da umut vermeyen şekilde konuştu.Beni bir de genetik merkezindeki doktor ile görüştürdü.Ama bu arada konuşmalarımızda hep CGH YÖNTEMİ YAPILMIŞ şeklide konuştuk.Ben durumdan hiç haberdar edilmedim.O gün genetik merkezindeki Dr da bana aslında CGH YÖNTEMİNİN bile kesin sonuç vermeyeceği vs vs gibi bir sürü bilgi verip başından gönderdi.Ben anca 9 ay sonra son umudumu bağladığım tedavinin de hezimetini atlatıp hastaneden yapılan işlemlerimin dosyasını istedim.BİR DE NE GÖREYİM BANA 9 AY BOYUNCA YAPACAĞIZ DEYİP ,PARASINI DA 2100EURO OLARAK (EMBRIYO BAŞINA 300EURO) OLARAK MAKBUZSUZ FATURASIZ ELDEN ALARAK İSPAT YOLUNU KAPATTIKLARI CGH TESTİ YERINE TOPLAMI 1000 DOLAR BILE ETMEYEN PGT TESTİNİN RAPORUNU DOSYAMDA GÖRÜNCE başımdan kaynar sular boşaldı.eşim hastaneye gitti.ve cevapları aynen şu oldu ''AA SON ANDA VAZGEÇİLDİ CGHTAN BİZ SİZE SÖYLEDİK SANIYORUZ''Transfer gününde hatta sonrasında bile bu testi yaptıklarını söylemeyen ama parasını pesınen alan ve bızım suanda bunun ıspatlayamadıgımız bır durum var.Bıraz nefes almak ve sabrınızı da taşırmamak adına ikinci mesajda devam edeceğim.Zira ben de yazarken aynı yorgunluğu yaşıyorum((((((
bende 3 deneme için gitmiştim. Fulya da isi. Normalde bende 9-10 arsı yumurta gelişir ve bunların 5-6 iyi kalite çıkar.
her gittiğimde saatlerce beklettiler.dondurulmuş spermler için bize kap son saat getirebildiler. her defasında farklı dr baktı. 10 yumurta toplantı sadece 1 tane oldu deyip 1 tane koymuşlardı.
Ondan sonra 4 denemem daha oldu. ama hiç 1 tane çıkmadı.
pişman olduğum tek yerdi. sonraki hissiyatımı dinleyip cem demirele gittim. 4 yaşında kıızm var.allah isteyen herkese versin. Acıbademi öneririm.
Ne guzel emeklerinizin karsiligi kollarinizda.Allah sağlıklı uzun omur versin.Şuan için tekrar maddi olarak tedavi olacak güçte değilim.O yüzden de diyorum ya zamanımı paramı ve hepsinden önemlisi umudumu güvenimi çaldılar.Bir daha nasıl bir merkeze tam olarak güvenirim bilemiyorum.Allahtan güç diliyorum ....
gelelim hastane ile olan işlemlere;eşim öğrendiğimiz gün dra da sorduğunda drun cevabı 'uzun zaman oldu hatırlamıyorum!'olmuş.Allahınızı severseniz kaç tüp bebek hastası ile her ay 9 ay boyunca görüşülür ve her görüşmede bu konu konuşulur ve kaç hastaya bu teknik uygulanır ki bilemesin ya da unutsun!ALLAH ISLAH ETSİN.Devamında yasal başvuru prosedürü başladı .Sağolsun Hastane başhekimi Alparslan Bey bizimle ilgilendi .Bu işin hastaneleri için olumsuz bir izlenim dopuracağını söyledi.Ymnetim kuruluna ileteceğini söyledi ve ben o gün özellikle rica ettim ki 'Hocam lütfen bizzat siz ilgilenin ,TEKSEN ÇAMLIBELe bırakmayın dedim.'Sebebi ise şu Ota devlete ait Jınemed Teksen Çamlıbele.Tüp bebeğin devlet ile anlaşması yok bu nedenle de TEKSEN ÇAMLIBEL tabi ki ekibini aklayacaktı.Nitekim de öyle oldu 2 hafta arayacağız deyip deyip oyaladılar.Çamlıbel ile olan telefon konuşmamızda da beni bir güzel azarladı.Yok ekibi benim parama mı tenezzül edecekmiş.Yok ben petrol kralı mıymışım.yok çok meşgulmüş işleri çokmuş günde 30 ameliyatı varmış tek derdi ben miymişim zaten bana arkadas aracılıgıyla gıttıgım ıcın ındırım yapıldgını vs vs vs soyleyıp bana karşı saygısız seviyesiz kızım kızım diye diye bir tavırla konuştu.'hocam ındırım yaptınız dıye habersızce bır ıslem yapıp ındırdıgınızden daha fazlasını almanız mı gerekırdı en azından bılgı verseydınız dedıgımde bır guzel azarladı.
Neyse Aradan bir hafta daha geçti bizim artık karara bağlayın yoksa biz yasal işlemleri başlatacağız dememize rağmen umursamadılar.ve tam bır hafta sonra bızı arayıp dalga gecer gıbı 1500tl vereceklerını ve bu konuyu kapatmamız gerektıgını soyledıler.Bu surecte bızım o hastaneye gıtmemızı saglayan eskı personellerını de hem tup bebek hemsıresı RABIA hem dr arayıp baskı ve tacızlerle yıldırdılar ve onu da arada bıraktılar.Teksen beyın rabıa hemsıre aracılıgıyla ılettıgı cumlenın cırkınlıgıne bakın lutfen ''BIR DAHA ONUN AKRABASI MI GELDI 3 KAT FIYAT SOYLEYIN' Sanırım farkında degıl 'BIR DAHA BU MERKEZE KIM GUVENIR DE TEDAVI ICIN BIRINI ONERIR''
Sonrasında biz Sağlık Bakanlığına söz verilen işlemleri yapmayıp fazla para aldıklarını ve Maliye Bakanlıgına da faturasız işlem yaptıklarını söylerek müracatımızı yaptık.Hem hastaneyı hem de İSTANBUL GENETİK MERKEZİNİ şikayet ettik.Bır ayı gecmek uzere hıcbır bıldırım,gerı donus olmadı.Acıkcası hıcbır sonuc alınacagını da sanmıyorum.ALLAH ŞAHİTTİR Kİ ödediğim parada değilim 2000 liralık işlem yapıp 6500tl aldılar.ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN BU PARAYA KİMİN ELİ DEĞİP HARCADIYSA!O para benden çıktı gitti olmasa da olur.(9ay boyunca toplam 20bin- 22 bıne yakın bir harcama yaptım ilaclar dahıl.)
Ya benim 9 ay boyunca biriktirdiğim hayallerim ,ya bir tek bu yöntem kaldı dediğim umudum,harcadığım vaktim,ettiğim dualarım.....daha neler nelerim; onları bana kim verecek?Ben şimdi bunların tek sağlam embriyo var dediğine ve hatta transferde sağlıklı olup olmadığına emin olamadığım embriyoya nasıl güveneceğim.9 ay vakit ,emek ,kullandığım ilaçlar vs vs nasıl ödeyecekler hakkımı?o gün gerçekten istenilen testi yapsalardı ve gercekten sağlıklı embrıyo transfer edilseydı belki bugun yavrum kucağımdaydı.Çünkü ben gebe kalabiliyorum.Kasım sonunda bebegım gelmış olacaktı.NE DIYEYIM DUNYADAKI ADALETE DEGIL ILAHI ADALETE GUVENIYORUM HESABIN BUYUGUNDEKI ARTI BENİM HANEME İŞLENDİ.ÜC KURUŞA TENEZZÜL EDİP İNSANLARI KANDIRANLARA ALLAH ACISIN ÇÜNKÜ BEN, BENİ KADIRAN BU HASTANEYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.Bu satırları okuyanlara da bunu duyurma ricasında bulunayım.Lütfen Allah rızası için anlatın.Bir yerde birinin kulağında kalsın yeter ki!!!Ben, bana yapıldı deyip yapılmayan bu testi tamamen tesadüfi şekilde mi öğrenecektim.Ya vazgeçip tedaviyi tamamen kapatsaydım ve dosya bilgilerimi hiç almamış olsaydım!KANDIRILMIŞLIK HİSSİ ÖYLE BERBAT Bİ DUYGU Kİ(((( Şu an elimde tek hayırlı bakış kaldı;cgh tekniğini hiç denememişim meğerse!En azında 5 kuruş param kalmamış olsa da yaşım 36yı bulsa ve yumurta rezervim en aza inmiş olsa da ALLAH BÜYÜK diyorum.
Bu cümleye kadar geldiyseniz sabredip okumuşsunuzdur.Hakkınızı helal edin .Dualarınıza beni de ekleyin inşallah..Sabrınız için yürekten teşekkürler.Duygularınızı paylaşırsanız konu aktif kalır belki birilerinin dikkatini çeker.
canım şuanda nasıl oldun merak ettim. benzemese de benzer bir durumu ben de yaşadım. ilk tedavimde. dr değil hastane sorunluydu bizde. silerim evlatlarımızı kucağımızaalırız....Yeni kullanıcıların da görmesi dileğiyle
allah nasıl bılıyorsa oyle yapsın umutlarımızla oynayanın umutları yıkılsın ınsallah cok gecmıs olsun suan bı arkadasda ondaydı tedavısı sanrm hemen uyaracam onu yazıklar olsun boyle ınsanlaragelelim hastane ile olan işlemlere;eşim öğrendiğimiz gün dra da sorduğunda drun cevabı 'uzun zaman oldu hatırlamıyorum!'olmuş.Allahınızı severseniz kaç tüp bebek hastası ile her ay 9 ay boyunca görüşülür ve her görüşmede bu konu konuşulur ve kaç hastaya bu teknik uygulanır ki bilemesin ya da unutsun!ALLAH ISLAH ETSİN.Devamında yasal başvuru prosedürü başladı .Sağolsun Hastane başhekimi Alparslan Bey bizimle ilgilendi .Bu işin hastaneleri için olumsuz bir izlenim dopuracağını söyledi.Ymnetim kuruluna ileteceğini söyledi ve ben o gün özellikle rica ettim ki 'Hocam lütfen bizzat siz ilgilenin ,TEKSEN ÇAMLIBELe bırakmayın dedim.'Sebebi ise şu Ota devlete ait Jınemed Teksen Çamlıbele.Tüp bebeğin devlet ile anlaşması yok bu nedenle de TEKSEN ÇAMLIBEL tabi ki ekibini aklayacaktı.Nitekim de öyle oldu 2 hafta arayacağız deyip deyip oyaladılar.Çamlıbel ile olan telefon konuşmamızda da beni bir güzel azarladı.Yok ekibi benim parama mı tenezzül edecekmiş.Yok ben petrol kralı mıymışım.yok çok meşgulmüş işleri çokmuş günde 30 ameliyatı varmış tek derdi ben miymişim zaten bana arkadas aracılıgıyla gıttıgım ıcın ındırım yapıldgını vs vs vs soyleyıp bana karşı saygısız seviyesiz kızım kızım diye diye bir tavırla konuştu.'hocam ındırım yaptınız dıye habersızce bır ıslem yapıp ındırdıgınızden daha fazlasını almanız mı gerekırdı en azından bılgı verseydınız dedıgımde bır guzel azarladı.
Neyse Aradan bir hafta daha geçti bizim artık karara bağlayın yoksa biz yasal işlemleri başlatacağız dememize rağmen umursamadılar.ve tam bır hafta sonra bızı arayıp dalga gecer gıbı 1500tl vereceklerını ve bu konuyu kapatmamız gerektıgını soyledıler.Bu surecte bızım o hastaneye gıtmemızı saglayan eskı personellerını de hem tup bebek hemsıresı RABIA hem dr arayıp baskı ve tacızlerle yıldırdılar ve onu da arada bıraktılar.Teksen beyın rabıa hemsıre aracılıgıyla ılettıgı cumlenın cırkınlıgıne bakın lutfen ''BIR DAHA ONUN AKRABASI MI GELDI 3 KAT FIYAT SOYLEYIN' Sanırım farkında degıl 'BIR DAHA BU MERKEZE KIM GUVENIR DE TEDAVI ICIN BIRINI ONERIR''
Sonrasında biz Sağlık Bakanlığına söz verilen işlemleri yapmayıp fazla para aldıklarını ve Maliye Bakanlıgına da faturasız işlem yaptıklarını söylerek müracatımızı yaptık.Hem hastaneyı hem de İSTANBUL GENETİK MERKEZİNİ şikayet ettik.Bır ayı gecmek uzere hıcbır bıldırım,gerı donus olmadı.Acıkcası hıcbır sonuc alınacagını da sanmıyorum.ALLAH ŞAHİTTİR Kİ ödediğim parada değilim 2000 liralık işlem yapıp 6500tl aldılar.ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN BU PARAYA KİMİN ELİ DEĞİP HARCADIYSA!O para benden çıktı gitti olmasa da olur.(9ay boyunca toplam 20bin- 22 bıne yakın bir harcama yaptım ilaclar dahıl.)
Ya benim 9 ay boyunca biriktirdiğim hayallerim ,ya bir tek bu yöntem kaldı dediğim umudum,harcadığım vaktim,ettiğim dualarım.....daha neler nelerim; onları bana kim verecek?Ben şimdi bunların tek sağlam embriyo var dediğine ve hatta transferde sağlıklı olup olmadığına emin olamadığım embriyoya nasıl güveneceğim.9 ay vakit ,emek ,kullandığım ilaçlar vs vs nasıl ödeyecekler hakkımı?o gün gerçekten istenilen testi yapsalardı ve gercekten sağlıklı embrıyo transfer edilseydı belki bugun yavrum kucağımdaydı.Çünkü ben gebe kalabiliyorum.Kasım sonunda bebegım gelmış olacaktı.NE DIYEYIM DUNYADAKI ADALETE DEGIL ILAHI ADALETE GUVENIYORUM HESABIN BUYUGUNDEKI ARTI BENİM HANEME İŞLENDİ.ÜC KURUŞA TENEZZÜL EDİP İNSANLARI KANDIRANLARA ALLAH ACISIN ÇÜNKÜ BEN, BENİ KADIRAN BU HASTANEYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.Bu satırları okuyanlara da bunu duyurma ricasında bulunayım.Lütfen Allah rızası için anlatın.Bir yerde birinin kulağında kalsın yeter ki!!!Ben, bana yapıldı deyip yapılmayan bu testi tamamen tesadüfi şekilde mi öğrenecektim.Ya vazgeçip tedaviyi tamamen kapatsaydım ve dosya bilgilerimi hiç almamış olsaydım!KANDIRILMIŞLIK HİSSİ ÖYLE BERBAT Bİ DUYGU Kİ(((( Şu an elimde tek hayırlı bakış kaldı;cgh tekniğini hiç denememişim meğerse!En azında 5 kuruş param kalmamış olsa da yaşım 36yı bulsa ve yumurta rezervim en aza inmiş olsa da ALLAH BÜYÜK diyorum.
Bu cümleye kadar geldiyseniz sabredip okumuşsunuzdur.Hakkınızı helal edin .Dualarınıza beni de ekleyin inşallah..Sabrınız için yürekten teşekkürler.Duygularınızı paylaşırsanız konu aktif kalır belki birilerinin dikkatini çeker.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?