ÖSYM kopya meselesi

Catharsis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
5.982
4.913
Selamlar,
Bir tanıdığım 10-15 soru kadar Yanındaki kişiden bakarak devlet memuru olduğunu söyledi geçenlerde. Karşılığında o da ona başka bölümden cevaplar vermiş elbette. Sayısalcı ve sözelci kolektif çalışmışlar. Bu durum 6 sene kadar önce olmuş. Keşke bilmeseydim diyorum. Öyle rahatsızım ki vicdanen ... Onca insan atanmak için can hıraş çalışırken.. Şikayet etmeyi düşünüyorum. Ispatlanır mı yoksa yaptığımla mı kalırım. Bir de ismimin geçmesi durumu var şikayet halinde. Sizlerin yorumlarını merak ediyorum. Yerimde olsanız ne yaparsınız? Bu arada ben zaten atanmış bir memurum.

Bunu hep yapıyorlar. Şikayet etsen de bişey çıkmaz bence.
Çok soğudum ben kpss'den.

Bunu hep yapıyorlar. Şikayet etsen de bişey çıkmaz bence.
Çok soğudum ben kpss'den.
Haklısınız ne diyeyim. Ancak soru kitapçıkları inceleniyor ya. Sayısal çözümlerin üzerinde olması gerektiği düşünülüyor. Belki bu noktada çıkar diye düşünmüştüm.

Kopya ceken cok var? Siz hic kopya cekmediniz mi?
Bence yaptiginzla kalirsiniz ...
Ben hiç kopya çekmedim. Üstelik böyle hayati bir sınavda insanların ekmeği ile oynamayı aklımdan bile geçiremem. Bir soru ile bir kişi intihar edip bir kişi memuriyete kavuşabiliyor . Bu yaşandı bu ülkede.

Soru kitapciklari farklı değil mi?

Yok artik hic kopya cekmediniz mi ne demek
Insanlar o sinav yuzunden 40 yasina kadar mesleksiz kaliyorlar ortaokul lisedeki yazililardan bahsetmiyor konu sahibi.
Inceleme yapilir ama cok kopya olayi oluyormus Kpssde hepsini inceleseler valla memur kalmaz ulkede

Dalga mı gçiyorsunuz.. Bu lisedeki matematik sınavından kopya çekmek gibi basit bir şey değil.. Kaç kişinin hakkına giriyorsunuz. İnsanlar senelerini veriyor bu sınavla atananilmek için... Nefret ediyorum birilerinin hakkını yiyerek bir yerlere gelenlerden ve bunu bu kadar basite indirgeyenlerden...

KPSS'den bahsediyor. Siz kopya mı çektiniz Kpss'de?

Bu kadar hayati bir sınavda kopya çekmek, hile yapmak şerefsizliktir, yapan da şerefsizdir.
Memurluğa her kim hakkıyla gelmediyse, başkalarının hakkını çalarak geldiyse şerefsizin önde gidenidir.

helal ekmek kazanmak, onur gurur ister. olmayanlar yapar ancak bunu. geçen gün facebook sayfasında biri torpil yaptım sizde aklınızı kullanın yapın dedi. bende aynen deminki cümleyi söyledim. bana etmediği küfür kalmadı. ağıza alınmayacak cümleler. bir kişide çıkıp bayana küfredilmez haksızsın demedi. herkes bana saydı neymiş devir bunu gerektiriyormuş. yapmayanlar enayiymiş. hem adıda torpil değil yerini korumak oluyormuş. ben düşük almısım kıskanmısım onu. neler neler. Mülakata kadar gelip torpilliler yüzünden elendim iki kez. Hiç birine asla hakkımı helal etmiyorum. Edep olsa zaten yapmazlar. Ne diyelim dünya bir günlük ahiret sonsuz...

konu sahibi arkadaşım. göze almaktan korkuyorsun ve haklısında. eğer haksızlığa göz yummam diyen erdemli insanlardansan şikayetini ver muhtemelen bir şey olmaz. en azından benim gibi hakkımla olsun diye yıllarını veren insanlar için dene. yapamam kötü olan ben olurum dersende tercih senindir..

Torpille atananları kime şikayet ediceksiniz peki?

Memurluk kadar haramilik, yalan dolan, torpille girilen meslek yok. Bu tanıdığınız kopya çektiyse başka biri de iktidar yalakalığıyla girmiştir mesela , berikinin akrabası taşeron firma sahibidir. Vatandaş olarak genel anlamda hakkımı ve vergimi helal etmiyorum kesinlikle.

Kanıtlanamayacak bir durum. Bence değmez. Hatta gereksiz olur diyorum.

Harama el uzatmak istemeyen ve vicdan sahibi olanlar beni anlamışlar. Bu ülkede Kazandığı sınav kopya çekenler Yüzünden tekrar yapıldığı için tekrar sınava girmek zorunda kalanlar da oldu. O insanlar ve kopyacılar Yüzünden atanamayanlar o kadar haklılar ki... Dirsek çürütmeden, ter dökmeden oralarda oturanları görmek ve ağızlarından itiraflarını dinlemek tıpkı masal dinler gibi beni inanılmaz rahatsız ediyor. Kimseyi kırmak istemem ama ne var ki bunda deyip adam sendecilik oynamak, herkes yapıyor demek bana göre değil. Bu ülkede çok fazla haksızlık yapıldığının farkındayım ancak hepsi için dava yolu açık mıdır ya da ispatlanabilir midir bunlar ? Elimden gelse elbet hepsini yok etmek isterim . Ben burda konu açarken hem sizlerin görüşlerini almak hem de ihbar Süreci ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsınız diye düşünmüştüm bu arada.

Rahatsız olmakta haklısınız
Ama bu kadar sene sonra şikayet etmeniz birşeyi değiştirmez ettiğinizle kalırsınız.

bence şikayet etseniz bile kötü siz olursunuz eger o kişiyle bunu göze alabılıyosanız edin...

sınavda kopya ve torpil mantıgını ben su yasıma geldim anlayabılmış değilim
sınavı kazanmak ıcın napılır çalışılır vaktı zamanı gelınce sınava girilir tercih yapılır kazanılır
yıl 2011 öğretmenlerin kpss sine kopya skandalı patlak verdi eylulde gıreceğim sınava aralıkta gırdım ve sınavda iyi bi puan aldım ılk atamada atandım o kopya çekenleri şimdi iktidarla yolları ayrılınca karınlarında bebekleriyle polis merkezinde görunce ıcımın yagları eridi sen soruları çalarsan hamıle hamıle merkezlerde surunursun yani...

kopya çekmenın mantıgını su sekılde acıklıyolar hanı bu hakımlık sınavında polislık sınavında falan soru sızdırılıyo ya bu ınsanlar polıs komıser hakım falan olunca bu ısı allah rızası ıcın kullancaklarmıs ama baska bırısı olursa kullanmayabılırmıs bunu dusunuyolar kul hakkı yedıklerını dusunmuyolar bıde utanmadan kendılerını savunuyolar
ben hep solerım Allahtan torpıllıyım benım bu dounyada en guvendıgım olmazları olduran ınandıgım tek guc ben calısıyorum ellerımı acıp dua edıorum bılıyorum kı Allahım eger benım ıcın ıyıyse zaten yapar ıstıyorum cunku ama bu zıhnıyetler hem calısmıyolar hem Allah rızası ıcın yapcaklarını soyluyolar hem olsun dıye dua edıolar Allahın yapabılecegıne guvenmedıklerı ıcın araya guvendıklerı adamları sokuyolar mantıga zıhnıyete bak bır gram hakkım varsa zıkkım olsun ılac paraları olsun Allahımdan bunu ıstıyorum ......

Bu çok anormal bie şey değil malesef. 2010 kpss soruları komple çalınmış satılmış. Binlerce kişi tam puan aldı sınav iptal oldu. Gene hırsızlara yaradı. Hepsi bir şekilde atandı. Şu an binlerce kopyacı memur var. Ben de o sınava girdim ben atandım ama o hırsızlar yüzünden atanamayan bir sürü arkadaşım var. O dönem devlet büyüklerimiz çıkıp kopya yok dedi. şimdi ise kopya vardı diyip o dönemi araştırmaya koyuldular. Kısacası canını sıkma bu dünyada kimsenin ahı kimsede kalmaz. Hak yiyenden elbet bir gün çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…