öss tercihim için yardım lütfennn....

sekey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2007
146
0
36
öss ye sayısal öğrencisiolarak girdim.puanım yüksek diil ama yapabileceğim buymuş:1closedeyes: puanlarım

sayısal1 292,650(145,471,ci sıradayım)
sayısal2 261,548 (205,480ci sıradayım:çok üzgünüm:)
bu sene tercih yapıp üniye yerleşmem lazım .tekrar hazrlanmak gibi bi şansım yok bana yardımcı olurmsuunuzzz lütfennnsenağlama

ben gıda sitiyorudm ama puanım yetmiyor ziraat okuyup gıdaya geciş yapsam ii olucak ama sıralamaya göre alıyorlarsa zor gibii baksana kacıncıyım

metal ögretmenliği yapı ögretmenliği döküm felan yazabilirsin say1 den alıyorlar onlar canım ii düşün bence..

canım 2 senelık gıda teknıkerlıgı de cok guzel bır bölum
hem dgs ile gıda muh olma sansın da varyerimseniben

metal ögretmenliği yapı ögretmenliği döküm felan yazabilirsin say1 den alıyorlar onlar canım ii düşün bence..

say1 den alıyorlar da o bölümlerde meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin önceliği var
karar senin arkadaşım

4 senelik mi düşünüyorsun ? :çok üzgünüm:
ewet ama düşünmekle olmuyokii:KK43:
canım 2 senelık gıda teknıkerlıgı de cok guzel bır bölum
hem dgs ile gıda muh olma sansın da varyerimseniben
ewet o hep aklımnda ama meslek cıkışlılar doldurularsaorayıı:1no2: öncelik onalrın
say1 den alıyorlar da o bölümlerde meslek lisesi çıkışlı öğrencilerin önceliği var
karar senin arkadaşım
bu bölümler ne iş yapıyorlarkii okul bitince onu bilmiyorumm

ben gıda teknikerliği okuyorum afyonda ama ikinci öğretim.çünkü normal öğretimi meslekler liseleri doldurmuş.ben okulumdan memnunum.gıdadanda memnunum tercih et derim.gıdadan geçilebilecek lisan yerleri ise

ziraat mühendisliği
gıda mühendisliği
beslenme ve diyetetik
biyokimya
kimya
aile ekonomisi ve beskenme öğretmenliği

ama ziraat mühendisliğini yazabilirsin 4 senelik olarak.

ewet o hep aklımnda ama meslek cıkışlılar doldurularsaorayıı:1no2: öncelik onalrın

canım bak 1. hayat= 4 yıllık bir lısans programı demek değil
2. ben gıda muh ile gıda teknıkerın aynı yerde aynı maasla calıstıgı ortamları bılıyorum
3. meslek lıselılere hak var ewt ama bu hepsının gıda teknıkerlıgı yazacagı anlamına gelmez
genelde meslek lıselerın tercıh ettıgı alan bil programcılıgı oluyor, sen yıne de gıda teknıkerlıgını yaz derım, benım bır arkadasımda duz lıse mezunu ama gıda teknıkerlıgı okudu ve bıtırdı su anda say1 puanı aynı senın gıbıydı

ben gıda teknikerliği okuyorum afyonda ama ikinci öğretim.çünkü normal öğretimi meslekler liseleri doldurmuş.ben okulumdan memnunum.gıdadanda memnunum tercih et derim.gıdadan geçilebilecek lisan yerleri ise

ziraat mühendisliği
gıda mühendisliği
beslenme ve diyetetik
biyokimya
kimya

birde ögretmenlik yada muhendisliğe geçersen tamamdır canım süprizzzzz

ziraat mühendisliği
gıda mühendisliği
beslenme ve diyetetik
biyokimya
kimya

ya aslkında ben sene basında hep bunu düşünüyordum gıda yada kimya teknikerliği okurum diye gıda mühendisi olmak istiyorum gecende arastrdım ziraat müh. kazanırsam ordan geciş yapabiliyorum ama onu kazanabilrimiyimki:bbo:

şimdi kafam akrıstı bi saniye ben gıda teknikerliği tercih edersem eğer puanım 0,3lü olandan mı 0,8li olandanmı hesaplanıcak bide bu 2yıllık okudum sonra gireceğim sınav nasıl bişey bide hangi sehrlerde wear sakaryada war biliyorum ankarada war send eafyonda okuyormussun afyonda warr

ekonomi, zihinsel engelliler ,finansas isınıf öğretmenliği bildklerm bunalr bide felsefe war

şimdi kafam akrıstı bi saniye ben gıda teknikerliği tercih edersem eğer puanım 0,3lü olandan mı 0,8li olandanmı hesaplanıcak bide bu 2yıllık okudum sonra gireceğim sınav nasıl bişey bide hangi sehrlerde wear sakaryada war biliyorum ankarada war send eafyonda okuyormussun afyonda warr

önlisans bölümleri için 0.3 lü puanın alıncak.
lisans istersen 0.8 li puanın alınacak (göz önünde bulundurulacak)

ozman 2 yıllık tercihlerde 249 puan sayısal 1in 0,3lü hali ,0,8lisi de 292 küsürlü

umarım istediğin bir yere girebilirsin.sana tavsiyem açıköğretimi de düşünmen.bir yere yerleşmiş olsan bile açıkçöğretime başvur bence iki diploma fena mı olur:lepi:

önlisans bölümleri için 0.3 lü puanın alıncak.
lisans istersen 0.8 li puanın alınacak (göz önünde bulundurulacak)

:uhm: Önlisans için 1. bölüm, lisans için 2. bölüm puanları gerekiyor...
Hangi bölümü bitirdiysen o bölümün 0.8 aobp ile tercih yapılıyor..
Eğer bölüm dışı tercih edersen 0.3 aobp geçerli oluyor...Ben yanlış mı biliyorum yoksa, böyle değil mii?
benneyaptımki

X