- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.080
- 46
-
- Konu Sahibi AngryPenguin
işin psikolojik yönü araştırılıyormu acaba..İlk öğretim öğrencisi ne şekilde eğtim almalı diye..biri istedi diye neden çocuğum Osmanlıca dili öğrensin,Türk dili ve edebiyatı öğrensin evet ana dilimiz Türkçe,diğer tüm diller seçmeli olsun veliler çocukları ile oturup ortak karar versin..Elin gavuru göktaşına uydu indiriyor, biz nelerle uğraşıyoruz. Dedelerimizin mezar taşını okumayı bilmiyormuşuz falan filan. Bahaneye bakar mısınız. Komik gerçekten.
Katılıyorum size Osmanlıca bulmaca gibi ve gerçekten kolay bir dil. Ben kursuna gitmedim ablam gitti sadece birkaç metod gösterdi ve ben onlarla okumaya çalışıyorum bazı sözleri. Ecdadın dilini bilmeyip başka dil bilince malesef ki vefalı sıfatına layık olunmuyor. Ecdadın eserleri hep muamma hep saklı. Tüm dilleri bil Ecdadın eserini okuyama. Neye yarar.. Eğitim sistemimiz fena halde ne zaman rayına girer bilinmez. Herşey yerli yerinde olsa da keşke iyi bir temel üzerine dil konusu gündeme gelse.. .'Umuma el atan umumdan mahrum kalır. ' der bir büyüğüm. Bu da o hesap işte. . Herşeye el atmak isteniyor ama temel bozuk olunca herseyden mahrum kalınıyor.Branşım Türkçe olduğu için duygusal da yaklaşmış olabilirim.Ama sen de mi diyecek bir durum olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.Tarihe,dile önem verilmiyor çünkü.Belki bu güzel bir başlangıç olur ve gerçekten zor da bir ders değil.Önyargı çok fazla sadece.
arkadaşım 12 senedir bu hükümet var..şimdide temel bozuk mu diyorsunuz..12 senedir düzeltseylerdi..Katılıyorum size Osmanlıca bulmaca gibi ve gerçekten kolay bir dil. Ben kursuna gitmedim ablam gitti sadece birkaç metod gösterdi ve ben onlarla okumaya çalışıyorum bazı sözleri. Ecdadın dilini bilmeyip başka dil bilince malesef ki vefalı sıfatına layık olunmuyor. Ecdadın eserleri hep muamma hep saklı. Tüm dilleri bil Ecdadın eserini okuyama. Neye yarar.. Eğitim sistemimiz fena halde ne zaman rayına girer bilinmez. Herşey yerli yerinde olsa da keşke iyi bir temel üzerine dil konusu gündeme gelse.. .'Umuma el atan umumdan mahrum kalır. ' der bir büyüğüm. Bu da o hesap işte. . Herşeye el atmak isteniyor ama temel bozuk olunca herseyden mahrum kalınıyor.
Söylediğim hiçbişey de hükümeti alkislayacak bir tutum sergilemedim. Lütfen tekrar okuyun önyargısız. Yazdıklarımın içinde hükümete dair bir sözüm varsa söyleyin. Hükümet konusu ayrı bir dava elestirilecekse eğer sadece bu dönemin değil tüm dönemlerin hükümetlerini ele almak gerekir. Lütfen...arkadaşım 12 senedir bu hükümet var..şimdide temel bozuk mu diyorsunuz..12 senedir düzeltseylerdi..
Yani temel bozuk yıkacaklar ve yeniden yapacaklar sanırım.arkadaşım 12 senedir bu hükümet var..şimdide temel bozuk mu diyorsunuz..12 senedir düzeltseylerdi..
Birincisi Osmanlica değil Osmanli Türkçesi.
Ikincisi kesinlikle olmali, o kadar harika eserler var ki ben okudukça daha da iclerine girmeye calisiyorum. Muthis kutuphanelerimiz var, eski mezarlarin üzeri bazi hastanelerin üzeri hep Osmali Türkçesi yazilariyla doludur ve herkes bu yazilari Arapça sanar hatta Kur'an'dan ayet sanarlar.
Kesinlikle ders verilmeli harika olur.
Ayrica Türk Dili Ve Edebiyati ogrencileri de maalesef Osmanli Türkçesi'ni pek bilmezler, bu dersi verecek olan bölümler farklidir.
Ayrica bunun gericilikle asla alakasi yok. Bir arkadasim dereceyle üniversiteye girmis olmasina ragmen TDE'ye sirf Osmanli Türkçesi bilmiyor diye okulu uzadikca uzuyor..
Katılıyorum size Osmanlıca bulmaca gibi ve gerçekten kolay bir dil. Ben kursuna gitmedim ablam gitti sadece birkaç metod gösterdi ve ben onlarla okumaya çalışıyorum bazı sözleri. Ecdadın dilini bilmeyip başka dil bilince malesef ki vefalı sıfatına layık olunmuyor. Ecdadın eserleri hep muamma hep saklı. Tüm dilleri bil Ecdadın eserini okuyama. Neye yarar.. Eğitim sistemimiz fena halde ne zaman rayına girer bilinmez. Herşey yerli yerinde olsa da keşke iyi bir temel üzerine dil konusu gündeme gelse.. .'Umuma el atan umumdan mahrum kalır. ' der bir büyüğüm. Bu da o hesap işte. . Herşeye el atmak isteniyor ama temel bozuk olunca herseyden mahrum kalınıyor.
herşeye el atmak isteniyor dediniz?diğer hükümetleri öven yazımı var,daha iyiydi diyenmi var?Söylediğim hiçbişey de hükümeti alkislayacak bir tutum sergilemedim. Lütfen tekrar okuyun önyargısız. Yazdıklarımın içinde hükümete dair bir sözüm varsa söyleyin. Hükümet konusu ayrı bir dava elestirilecekse eğer sadece bu dönemin değil tüm dönemlerin hükümetlerini ele almak gerekir. Lütfen...
Avatari görünce bi an benim yorumum sandim.Ben sevindim bu karara açıkçası.Ama işin ehli olanlara verilir inşallah ders.Edebiyat mezunlarına yani...Gidip de başka biri girecekse kaş yaparken göz çıkarmaya benzeyecek.
Otobüste 3-5 kadın konuşurken duymuştum.Osmanlı Türkçesi kursları hakkında...''Millet aya biz yaya,gericilik...''vs.diyorlardı.Ne alaka,onu da anlamadım.Hala Latin alfabesine çevrilemeyen eserlerimiz var.Dediğim gibi,işin ehline verilirse güzel olur.
yapsaylardı arkadaşım 12 senede..az bir süreçmi?Yani temel bozuk yıkacaklar ve yeniden yapacaklar sanırım.
90 lar benim okuduğum dönem kredili sistem vardı kötüydü,şu anda kötü..hiç iyi olmadıkiSöylediğim hiçbişey de hükümeti alkislayacak bir tutum sergilemedim. Lütfen tekrar okuyun önyargısız. Yazdıklarımın içinde hükümete dair bir sözüm varsa söyleyin. Hükümet konusu ayrı bir dava elestirilecekse eğer sadece bu dönemin değil tüm dönemlerin hükümetlerini ele almak gerekir. Lütfen...
Avatari görünce bi an benim yorumum sandim.
Yorumunuz harika gerçekten. Sizin ilginiz varmis ogrenmissiniz bu da harika.Türk Dili bölümü okuyanlarin bilmesi gerekliliğine katiliyorum fakat zorunluluk kısmını anlamıyorum. Niye zorunlu olsun. Mantıklı bir sebep bile söylenmemiş. Mezar tasindan girilmiş olaya ?
O halde hayrini görÇok beğendim,(ç)aldım.
eğtim sistemi düzelse işsizlik sorunu var o bitmez..ünüversite bir kazanılsa diyoruz..hadi kazanıldı bitermi diyoruz,hadi bitti iş sorunu hepsinden beter,zaten yarı yaşınıda almış oluyorsun..Eski eserlere ulaşmak adına atılmış bir adim olarak yorumlanabilir, ama zorunluluğu tartışılır.zorunlu olunca herşeyin tılsımı kaçıyor.ki evet eğitim sisteminde duzeltilecek o kadar çok şey var ki...
90 lar benim okuduğum dönem kredili sistem vardı kötüydü,şu anda kötü..hiç iyi olmadıki