Osmanlıca zorunlu ders oluyor

inan önyargılı değilim asla şu an benim oğlumda ua öğreniyorki,bence seçmeli olmalı,ilk okul 2. sınıfta İngilizce başlıyor sanıyorum,türk dili ve edebiyatı var lisede,kaç tanesini kaç öğrenci doğru düzgün öğrenebilmiş..ana dilin yanında diğer dil dersleri seçmeli olabilir,din derside aynı şekilde..tabii herkezin kendi fikri..eğtim sistemi yaz boz tahtasına döndü zaten denesinler baqkalım:)

Yok ben öğrencilerden bahsettim zaten canım.Bana kalsa çat pat da olsa Uygur,Göktürk alfabeleri de öğretilmeli ama bana bakma sen.:KK48: Dil dersi konusunda seçmeli olsun diyemem ama din kesinlikle seçmeli olmalı.

Yok ben öğrencilerden bahsettim zaten canım.Bana kalsa çat pat da olsa Uygur,Göktürk alfabeleri de öğretilmeli ama bana bakma sen.:KK48: Dil dersi konusunda seçmeli olsun diyemem ama din kesinlikle seçmeli olmalı.
ya çocuk Osmanlıca öğrenmek istemiyorsa sevdacım,ilgisi yoksa hiç?

"Yes Türkçe eğitime benden de okey" sokakta konuşulan saçmasapan bi dil var bunun herkes farkında. Kelimeleri lastik gibi uzatıp, farklı anlamlara çeken bir gençlik. Yazık yani. Sokakta yürürken etrafınıza bakın kaç tane mağaza, işyeri, lokanta vs adı Türkçe? İstilaya uğramamış hali içler acısı.

Ben bu konuda tarihçilerin ve edebiyatçıların ders vereceğini zannetmiyorum. Diyanet kadrolarını okullara Osmanlıca dersleri vermeleri için yönlendirecekler. Zaten Diyanet de Davutoğlu a bağlanmamışmıydı?

Ben bu konuda tarihçilerin ve edebiyatçıların ders vereceğini zannetmiyorum. Diyanet kadrolarını okullara Osmanlıca dersleri vermeleri için yönlendirecekler. Zaten Diyanet de Davutoğlu a bağlanmamışmıydı?

Ben de zannetmiyorum ne yazık ki.Her şeyde olduğu gibi bunu da elimize yüzümüze bulaştıracağız.

Zorunlu da olabilir. Buna karşı olmaya gerek görmüyorum pek. Çok gerekli degil, tek derdimiz degil, çok bir işe yarayacak da degil.... Ama belki insanların bu sayede ilgisini çeker de, Osmanlı dönemi kaynakları orjinalinden okuyanların sayısı çogalır. Bizim tarihçiler Osmanlı'yı ve padişahları evliya gibi anlatacagım derken sansürleye sansürleye bi hal oluyorlar. Osmanlı'yı ögrenenlerin sayısı çogalırsa belki bu Osmanlı hayranları neyin ne oldugunu anlar biz de rahatlarız.

Zorunlu da olabilir. Buna karşı olmaya gerek görmüyorum pek. Çok gerekli degil, tek derdimiz degil, çok bir işe yarayacak da degil.... Ama belki insanların bu sayede ilgisini çeker de, Osmanlı dönemi kaynakları orjinalinden okuyanların sayısı çogalır. Bizim tarihçiler Osmanlı'yı ve padişahları evliya gibi anlatacagım derken sansürleye sansürleye bi hal oluyorlar. Osmanlı'yı ögrenenlerin sayısı çogalırsa belki bu Osmanlı hayranları neyin ne oldugunu anlar biz de rahatlarız.
şimdi bu söylediğine sen inandın mı Merve, öyle olacak olsa, adamlar osmanlı dersini zorunlu mu yapar, derslerde okutulacak tarih kitaplarını çıkaranlarda bunlar zaten, dediğinin tam aksi niyetleri
eee bizde de bağımsız bi şekilde inceleme araştırma bilinci olmadığına göre, derslerde ne görürsek o

I-ıh,gereksiz bi tasarı bu.Osmanlıca atıl kalmış bir dil yani günümüzde kullanılmıyor,olsa olsa özel ilgi alanı olanın işine yarar başka da birşeye yaramaz.İlgisi olmayana da eziyet olur.O yüzden illa getirilecekse seçmeli olması en mantıklısı.Zaten şimdiki gençlik günümüz Türkçesini doğru düzgün kullanmaktan acizken Osmanlıcanın altından kalkabileceğini hiç sanmıyorum.Birilerinin osmanlı özentiliğine kurban gidecek çocuklar.

şimdi bu söylediğine sen inandın mı Merve, öyle olacak olsa, adamlar osmanlı dersini zorunlu mu yapar, derslerde okutulacak tarih kitaplarını çıkaranlarda bunlar zaten, dediğinin tam aksi niyetleri
eee bizde de bağımsız bi şekilde inceleme araştırma bilinci olmadığına göre, derslerde ne görürsek o

Bizde yok o araştırma hevesi biliyorum... ama diyorum işte belki olur... Şu anda tamamen sahtekar tarihçilere kaldı insanlar. Ama aslında evet... zorunlu yerine seçmeli olsun.

benim çevremde Türkçeden kuranı kerimin çevirisine bakan bir arkadaşım yok daha:KK51:

X