Mutfak Püf Noktaları Osmancık pirinci ve yasmin pirinci kullanan var mı?

mutsuz82

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
690
142
Hanımlar hepimizin bildiği gibi pirinç türüne göre aldığı su miktarı değişiyor. Ben her zaman baldo pirinci kullanırım bu aralar osmancık pirinci ve yasmin pirincini de denemek istiyorum değişiklik olsun diye ama bu pirinçlerden pilav nasıl yapılır bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Osmancık pirincini denedim ve tadı gayet güzel..Pişirmesine gelince,ben her zaman önce bir ölçü pirinç için bir ölçüden biraz fazla su koyarım,daha sonra duruma göre su ilave ederim...

osmancık pirinci daha iyidir ben şu yasmin pirinci hiç sevemedim ne tadı var ne tuzu

Bende hep baldo iyi diye kullnırdım bi gün tesadüfen osmancık aldım baldodan çok çok güzel.1 su bardağı pirince 1,5 su çok güzel oluyor.Yasmin pirinci çok tatsız sütlaçta bile tadı güzel olmadı

bende yasmin pirinci kullandığımdan beri başka pirinç kullanmıyorum tadı çok hoşuma gidiyo kokusuda :)
1e 1 yapmazsan pilav lapa oluyo canım tam ölçüsü budur

hangi pirinci kullanırsam kullanayım 1 e 1,5 koyuyorum
eğer ıslatırsam 1e 1

bende osmancık aldım bu sefer. pirinci ben mutlaka tuzlu ılık suda bekletirim.
sonra 1 e 1 su koyarım.
misler gibide olur :kedi:

ben buradaki marketten açık pirinç aldım. ama ucuz pirinçti..daha pahalısı da vardı ama almadım onu..neyse..ben suda bekletmedim hemen yaptım..2 dir yapıyorum ,ya böyle güzel pilav mı olur ,tane tane oluyor..hani özenmiyorum da...şaşırdım kaldım..başka bir yerden alıyordum pirinç..bazen tutuyordu bazen tutmuyordu..en son aldığımda lapa gibi olmuştu ama bu pirinç cidden çok güzel oldu..fiyatı ucuz ama kendi güzel
gerçektende iyi pirinç seçmek lazım..ucuz diye almadıklarımızda güzel olabiliyor

nesrin ben bu pirinci yerinden yani çorum osmancıktan aldım.
tesadüfen yol üzerinde satıyorlardı.
adam çok metetti lezzetini. ve gerçekten bende beğendim.
:hulya:

yasmin pirinç nasıl kokusu gerçekten hani çiçek gibi bi kokuysa diye begenmezler dedim almadım hiç hep baldo alırım ben

Yasmin princini sade pilav şeklinde yaparsanız lezzetli olmuyor.Ben onu minik kuşbaşı etli,havuçlu ve biraz da sarı renk veren baharatlarla pişiriyorum ve nefis oluyo gerçekten.

Canım herkesin damak tadı her yemekte olduğu gibi pilavdada farklıdır.Kimisi aromalı yasmini sever kimisi havuçlu,bezelyeli sever,kimisi domatesli pirinç pilavını sever.
Yani şunu demeye çalışıyorum tadına bakmadan karar veremezsin.
Ben yasmin pirinci severim eşim sevmez.
Genel olarak tüm pirinç türleri için 1 e 1,5 su ölçüsü kullanıyorum.
Yasminde su oranını çok az daha azaltabilirsin.

Çevremdekilerden duyduğum kadarıyla yasmin pirinci ne kadar pişerse pişsin gene de diri kalıyormuş doğrumudur acaba bir de basmati pirinci var kullandınız mı bu pirinç diğer pirinçlere göre biraz farklı pişiriliyor.

Çevremdekilerden duyduğum kadarıyla yasmin pirinci ne kadar pişerse pişsin gene de diri kalıyormuş doğrumudur acaba bir de basmati pirinci var kullandınız mı bu pirinç diğer pirinçlere göre biraz farklı pişiriliyor.

Evet bu doğru. Ben hiç memnun kalmadım yasmin pirinçten.
Sütlaçta kullanayım dedim o bile güzel olmadı.
Bir daha da almam sanırım. Baldo en iyisi bana göre.

osmancık pirincini çok beğenirim,baldo gibi çok iri değil ,hiç yapışmıyor pilavı tane tane oluyor,
ben pirinci sıcak suyla ıslatıp bekletirim,
osmancık pirincinden yaparsan:
diyelim ki ,2 su bardağı pirinci ıslatıp bi kaç saat beklet,
suyunu süzüp akar sudan geçir,
tencerede tereyağı ve sıvıyağını kızdırıp,pirinci şeffaflaşana dek kavur,
sonra 3 su bardağı sıcak suyunu koy,tuz ve bi çay kaşığı tuzotta koyabilirsin,bi iki damla limon suyu,(pilavı beyazlaştırır)
suyu azalana dek üstü açık pişir,sonra kapağını kapatıp,kısık ateşte demlendir,
yasmin pirincini de bi dönem çok kullandım,sadece pilavda kullanılır,
kendine has bi kokusu vardır,değişik lezzet istersen güzel derim ben,
ölçüsünü iyi ayarlarsan gayet güzel pişer,
afiyet olsun cnm...

Ben normalde baldo kullanıyorum. Yasmin pirincini ince uzun yapısını ve kokusunu çok seviyorum. Ben 1'e 2 kullanıyorum çünkü önceden ıslatmıyorum. Gayet güzel oluyor ama herkes sevmiyor. Şimdi bile canım istedi ama bu akşam yanına pilav yakışacak bir yemek yok :icecream:

yAsemin pirici kokulu olur ama çiçek kokulu olmaz :)) Ben hep bunu kullanirim hatta prinç tane tane dökülür. Su ayarini her zaman üstüne yüzecek kadar koyarim. Bardakla falan asla ölçmem. Yasemin pirinci digerlerine bakark ince ve uzun olur. Ama dolmalara ve asla ve asla sütlaça gitmezzzz. Sakin deneme yani

Ben de baldocuyum. Pilavda böyle uzun uzun, iri iri seviyorum pirinçleri. O yüzden osmancık tercih etmem.

Sırf taneleri daha uzun ve zarif diye yasmin pirinç de denedim ama memnun kalmadım. Ben pirinci bayağı kavurup öyle su ekler pişiririm, ama yasmin kavurma işlemine pek gelemiyor. Bir de ben pilavı tavuk suyuyla ve bol tereyağlı yaparım, o zaman da yasmin pirinç kullanmanın çok anlamı kalmıyor. Ama mesela tencerede su kaynatıp içine pirinçleri atıp suyunu çektirmek gibi bir yöntem kullanıyorsanız iyi olabilir yasminle.

Baldodan şaşacağımı sanmam. Önceden se ılık tuzlu suda epey beklettiğim için ben bire bir koyarım suyunu ve pirinci. Zaten biraz diri kalsın seviyorum.

Pilavı genelde baldo pirinçle ve sıcak tuzlu suyla ıslatarak ve 1'e 1,5 su koyarak yaparım, jasmini de arada bir alırım pişerken çıkan kokusu hoşuma gider kaydirigubbakcemile5

X