Oruçluyken zorla yemek yediriyorlar

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
198
[h=2]Çin'de Uygur Türkleri'nin yaşadığı Şincan bölgesindeki bazı üniversite öğrencilerinin oruçluyken öğretmenlerin gözetiminde yemek yemeye zorlandığı iddia edildi.[/h]Adlarının açıklanmasını istemeyen üç üniversite öğrencisi, "Eğer yemek yemeyi kabul etmezsek normal bir hayat süremeyeceğimiz söyleniyor" dedi.

BBC’den Martin Patience’ın haberine göre Kaşgar Üniversitesi öğrencileri, yine de oruç tutma konusunda ısrarcı olan öğrencilerin yazılı olarak uyarıldığını ve mezuniyet sonrası kariyerlerine dair tehditler aldıklarını ifade ediyor.

Öğrencilere göre bu olay okuldaki Müslümanların başına ilk kez de gelmiyor.

Önceki yıllarda Ramazan ayında oruç tutanların diplomalarını dahi alamadığı olduğunu ifade eden öğrencilerden birisi, "Çoğunluğumuz oruç tutmak istiyor. Ancak şartlar böyle olunca tutmamaya karar verdik" diyor.

GAZETELERDE 'ORUÇ SAĞLIĞA ZARARLI' HABERLERİ

Şincan'da devlet kontrolündeki medya organları da Ramazan ayında oruç tutulmasına karşı makaleler yayınlıyor ve oruç tutmanın 'sağlığa zararlarını' anlatan yazılara yer veriliyor.

Uygurlar Şincan nüfusunun yaklaşık yüzde 45'ini oluşturuyor.

Çin 1949 yılında kısa ömürlü Doğu Türkistan devletini lağvederek ilhak etmişti. İlerleyen yıllardaÇinliler bölgeye kitlesel olarak göç etmişti. Bölgede bugün nüfusun yüzde 40'ı Çinlilerden oluşuyor.

http://www.milliyet.com.tr/oruc-tutanlara-bunu-yapiyorlar/dunya/detay/1910765/default.htm

Maalesef Uygur Türkleri'nin uğradığı çok büyük zulümler ve asimile etme çabaları var ve yine tüm dünya sessiz . Nüfusun yüzde 45 ini oluşturuyorlar ama bölge de hiç bir etkinlikleri yok , ne kadar enteresan .

Çinlileri genel olarsak vicdansız bir ırk olmaları nedeniyle sevmiyorum . Insana , hayvana her türlü eziyet mübah bunlarda .

Suriyelilere kucak açıp hatta tepemize çıkartıren bu insanlar neden kimsenin umrunda değil?Birilerinin çıkarlarına hizmet etmediği için m?

Bu insanlara yapilan zulum yillardir ayni. Yine muslumanlar eziyet goruyor. Turkmenler de Uygur Turkleri de tamamen sahipsiz malesef. Allah yardimcilari olsun.

esas buna tepki vermeliyiz. uygur türkleri bizim milletimiz. yıllardır çinlilerin eziyetleriyle karşı karşıyalar. resmen uygur türklerini tek tek yok etme bitirme sevdasında çin.
ama bakın bizde kimseden tık yok varsa başka zulumleri protesto.
ama kanımız olan uygurları çokta umursamama durumu..
önce yakınındakine kanına bakacaksın benim bildiğim.

Son düzenleme:
Suriyelilere kucak açıp hatta tepemize çıkartıren bu insanlar neden kimsenin umrunda değil?Birilerinin çıkarlarına hizmet etmediği için m?
ee o kadar bellki. uygur türklerini neden umursasınlar. taa nerede onlar. bir uçta...
kanmış canmış çokta tın. umursasa ne elde edecekki, çıkar peşinde göstermelik ah vah edenler.:51:

Son düzenleme:
Off ya nedir bu müslümanların çektiği arkadaş. Ne zaman doğacak vaad ettigi gunler hakkin..?

A öyle demeyin biz daha kendi ülkemize yetişemiyorduk hani

Bu insanlara yapilan zulum yillardir ayni. Yine muslumanlar eziyet goruyor. Turkmenler de Uygur Turkleri de tamamen sahipsiz malesef. Allah yardimcilari olsun.

Kızlar ben yine aynı fikirdeyim..din baskısı sadece Müslümanlıkta değilki diğer dinlerdede var..bizim ülkemizde tüketen toplum sınıfında ne tarım kaldı ne hayvancılık..ben göçe karşıyım..petrol ülkesi olsak kucaklayalım herkezi..:44:

Evet daha kendi ülkemize yetişemiyoruz gerçekten,ama sınırlı kaynaklarımızı birileri için kullanacaksak,bu yüz buldukça tepemize çıkan,kendi ülkelerindeki savaşı bize de sıçratmaya çalışan Suriyeliler değil,kendi soydaşlarımız olmalıydı.

Kızlar ben yine aynı fikirdeyim..din baskısı sadece Müslümanlıkta değilki diğer dinlerdede var..bizim ülkemizde tüketen toplum sınıfında ne tarım kaldı ne hayvancılık..ben göçe karşıyım..petrol ülkesi olsak kucaklayalım herkezi..:44:
Bu devirde kucaklama falan hikaye canim. Suriyelilerin gelme sebebi komşuluk. arap olmaları dolayisi ile kucaklamiyoruz onlari.evimizde bi sorun olsa ilk gidecegimiz yer komşumuz. Bu devirde guc konuşuyor.
Konu ile ilgili guzel bir yazı buldum. Okumanizi öneririm.
http://ekoformdergi.com/yazi_oku.php?id=75

Bu devirde kucaklama falan hikaye canim. Suriyelilerin gelme sebebi komşuluk. arap olmaları dolayisi ile kucaklamiyoruz onlari.evimizde bi sorun olsa ilk gidecegimiz yer komşumuz. Bu devirde guc konuşuyor.
Konu ile ilgili guzel bir yazı buldum. Okumanizi öneririm.
http://ekoformdergi.com/yazi_oku.php?id=75
Türkiyenin Avrupa birliğine girmesi ile ilgili Fransa biz kesinlikle taraf değiliz,göçmenlerden bıktık demik,gerçi Müslüman ülke olarak kabul edildiğimiz için hiç bir zaman giremeyeceyizde..1 milyon Suriyeli göç etmiş şu an ülkeye ,sence bunu türkiye taşırmı,taşırda nasıl taşır..zaten doğudaki halkda artık büyük şehirlere göç etmeye başladı..ben gereken önlemler alınmalıydı diyorum..kızkardeşim istenbul Avrupa yakasında,suriyeliler binmiş otobüse çok koku vardı diyo ben bakınca ters ters bakmay başladıla r dedi..onların ne kabahati var evleri varda yıkanmıyorlarmıki dedim..evleri yok paraları yok..bir yerlere yerleştirsinler insanları maden mağduriyet...yaşanmasın..kadın satıcılığı,organ mafyası,dilencilik,hırsızlık,cinayet yaralama, salgın hastalık olmasın..ben gönülden isterim..benim kızdığım..saldım çayıra mevlam kayıra düşüncesi..şu an öyle değilmi sence..
b

Evet daha kendi ülkemize yetişemiyoruz gerçekten,ama sınırlı kaynaklarımızı birileri için kullanacaksak,bu yüz buldukça tepemize çıkan,kendi ülkelerindeki savaşı bize de sıçratmaya çalışan Suriyeliler değil,kendi soydaşlarımız olmalıydı.

Ayrımcılık tüm insanların beynine işlemiş artık..ünüversitelisinden okuma yazma bilmeyenine kadar....siyah..beyaz...
gavur..Müslüman..Türk ..Kürt..
sunni..alevi..şafi..vs..alevi komşum hep biz siz diye konuşurdu...bizimkilerle sizinkiler savaşa tutuşursa bizde düşmanmı olucaz..he hehe..derdi..ayrımcılık damarlarda akan kan gibi..o nedenle..tüm gavurlar ölseydide Müslümanlar arasında savaş olurdu benim fikrim..:31:

Türkiyenin Avrupa birliğine girmesi ile ilgili Fransa biz kesinlikle taraf değiliz,göçmenlerden bıktık demik,gerçi Müslüman ülke olarak kabul edildiğimiz için hiç bir zaman giremeyeceyizde..1 milyon Suriyeli göç etmiş şu an ülkeye ,sence bunu türkiye taşırmı,taşırda nasıl taşır..zaten doğudaki halkda artık büyük şehirlere göç etmeye başladı..ben gereken önlemler alınmalıydı diyorum..kızkardeşim istenbul Avrupa yakasında,suriyeliler binmiş otobüse çok koku vardı diyo ben bakınca ters ters bakmay başladıla r dedi..onların ne kabahati var evleri varda yıkanmıyorlarmıki dedim..evleri yok paraları yok..bir yerlere yerleştirsinler insanları maden mağduriyet...yaşanmasın..kadın satıcılığı,organ mafyası,dilencilik,hırsızlık,cinayet yaralama, salgın hastalık olmasın..ben gönülden isterim..benim kızdığım..saldım çayıra mevlam kayıra düşüncesi..şu an öyle değilmi sence..
b

Inşallah hem onlar hem bizim için saldim cayira mevlam kayira durumu olmaz cry

Inşallah hem onlar hem bizim için saldim cayira mevlam kayira durumu olmaz cry

bizde bir savaş çıksa, rabbim korusun,hiç bir ülke Müslüman ülkelerde dahil bizi kabul etmez asla..suriyeyi sadece biz kabul ettik..dünyadaki tek Müslüman ülke bizmişiz tabii..
fantezi dünyasında düşünürsen ..tüm ezik Müslümanlar gelsin..100 milyon Müslüman olalım yaşarız güllük gülistanlık..:44:

Nasılsın diyorlar?
İyiyim diyorum,

Ama korkuyorum…

Birileri Allah yolunda, kimileri tecavüze uğrayıp, kimileri liğme liğme edilip öldürülerek cennete giderken,

Ben gürbüz bir beden, rahat bir kafa, tam tekmil bir sofrayla cennete gitmeyi umuyorum ya, işte bu yüzden korkuyorum…

<><><><><><><><><><>

İyiyim diyorum, hatta bazen yanına “elhamdülillah!”ı bile ekliyorum!

Tıka basa doldurduğum karnımı sıvazlarken, “Allah olmayanlara da versin” diyorum.

Dünden kalan yemek yenmeyince, bir kaba koyup köpeklere veriyorum…

İyiyim diyorum! İyi olan herşeyi seviyorum. Ağaçları, kuşları, hayvanları, çocukları seviyorum.

Ama lütfen öldürülmüş çocukları göstermeyin bana, bakamıyorum!

İyiyim gerçekten! Oğlan iyi bir yeri tutturursa, daha büyük bir eve çıkarsam, mobilyaları değiştirirsem, biraz da kilo verirsem daha iyi olacağım!

İyiyim diyorum! Gerçi dün eşim evlilik yıldönümümüzü unutmuştu, doğum günümde çiçek almamıştı, zaten 1 aydır yemeğe de götürmüyor ama olsun, sabırlı insanımdır ben. İyiyim diyeyim, iyi olayım!

İyiyim, iyiyim Orta Afrika’da satırlarla doğranan ben değilim. Suriye’de ırzına geçilen, evi yıkılıp çocukları gözleri önünde öldürülen, yurdundan sürülen ben değilim. Arakan’da Doğu Türkistan’da yakılan ben değilim. Ben değilim kafasına vurulup, elinden ekmeği alınan. Darbeye hayır dediği için idama mahkum edilen ben değilim. Şükür ki Gazze’de bomba atılan iftar sofrası da benim değildi!

İyiyim, iyiyim; Cenneti garantilemiş, cehennemden azad edilmiş gibiyim. Bütün amellerimin yüz puan edeceği kesin! Ramazanda orucum, kandillerde namazım… Kapıcıya 5 lira fazla verdim bu ay. Ahh nasıl insancılım…

<><><><><><><><><><>

İyiyim diyorum ya işte! İyi olan herşeyi seviyorum. Ağaçları, kuşları, hayvanları, çocukları seviyorum.

Ama lütfen öldürülmüş çocukları göstermeyin bana, bakamıyorum!
&#128640;&#128640;&#128640;&#128640;&#128640;&#128640;&#128640;&#128640;

Tamda böyle hissediyorum işte:50:

Son düzenleme:

Ben soydaş , dindaş diyee ayırmıyorum
kim zor durumdaysa ve imkan da varsa herkes insanlık görevini yaplaı
Hem artık soydaşlarımızı savunmak için eskiye göre çok daha fazla sesimiz çıkıyor
Ülkelerindeki savaşı bize sıçratmaya çalışan , senin benim gibi sıradan halk veya çocuklar veya da yaşlılar olamaz ama öyle değil mi?

Back