oruç ve hamilelik

nasıl olurda bu konuda kafanızda soru işaretleri kalıyor anlamıyorum. Yüce Rabbimiz bunu bize farz kılmazken O'nun sözü üstüne söz söylemenin, tartışmaın ne anlamı var anlamıyorum, benim doğumum büyük ihtimalle ramazanın ortasında olacak, doğursam bile lohusayken de tutamam
o savunmasız yavrucağın beslenmeye ihtiyacı var, aman dikkat edin sevap işleyim derken günaha girmeyin...

yapılan bazı yorumlara inanamadım doğrusu.. hanginiz acaba gerçekten merak edip araştırıp, bir fıkıh kitabına bakıp da bu cevapları yazdı..hele hele o " Allah'ın bizim orucumuza mı ihtiyacı var" lafı çok cahil bir ağızdan çıkmış belli ki..
Tabi ki de dinimiz kolaylık dini ve Allah bize kolaylıklar sağlayıp ruhsatlar veriyor. ama bunun için kafadan atma ya da fikir yürütme yapacağınıza en azından din konusunda bir laf söyleyebilmek için bir kitaba baksaydınız...

neyse ..sonuç olarak hamile ve emzikli bayanlar oruç tutmama hakkına sahiptir. bu onlara verilmiş bir ruhsattır. dileyen tutabilir ama Allah'ın verdiği ruhsatı da kullanmak gerekir. oruç tutmayan hamile ve emzikli kadınlar bir dahaki ramazan gelmeden bunların kazasını tutmak zorundadır. eğer bir sonraki ramazan geldiği halde hala oruçlarını kaza etmemişse, hem fidye vermesi gerekir hem de kaza tutması gerekir. ( Kuran ve Sünnetten delilleriyle sorulu-cevaplı oruç ilmihali-guraba yayınları)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…