oruç ve hamilelik

aynı konuyu bende acmayı dusunuyordum sen once davrandın:))
bugun bızım topıktede bu konu konusuldu hamıle ve emzıren kadın tutmamalı kuranda da gecıyor canım.emzırmeyı bıraktıktan sonra kaza eder odersın canım.
bende oyle yapacagım fakat yınede bır kac gun tutarım dıye dusunuyorum...

rahatsızlık olmadğı halde tutulabilir ama zorlamak doğru deil canım Allah bu konuda izin vermiş biz kadınlara ama emzirirken kazanın çok zor olduğunu arkadaşlarımdan öğrendim bende tutabildiğim kadar tutucam inşş

havalar sıcak ve gunler uzun ac kalacaksınız bebegege zararı olmasada kendınıze zararı olur tabsıyon duser bayılırsınız falan vucuda zarar verecekse tutulmamalı dıyorlar ben tutamıcam dayanamam sonra oderiz allahım izin verirse

ramazanda son haftalarda olucam artık..bayram sonrası doğum iişallah çünkü..tutamıycam yani.

Son düzenleme:
hamileyken nasıl oruç tutmayı düşünüyorsunuz inanamıyorum. siz belki aç durabilirsiniz ama karnınazdaki çocuğu aç bırakmaya hakkınız yok asıl günah olan bu bence

kızlar benımde ramazana 5aylık olmuş oluyorum inşallah bende sadece kadır gecesi ve arefe günü tutmayı düşünüyorum .. ALLAH ım bize bütün kolaylıkları sağlamış aksini yapmakda dediğinz gibi günah olur..

kızlar tutmasanız daha iyi...sağlık bu...ayrıca telafisi olan bişey...havalar sıcak olucak günler uzun..

Bebeğinizin gelişme döneminde,onu besinsiz bırakırsanız
hoş olmayan sonuçlar çıkabilir...
o zaman daha günah olur bence...
sevgiler...

ben de tutmayı düşünmüyorum şuan bile çok terliyorum ve sıvı kaybediyorum sürekli su içmek istiyorum.cesaret edemem dogrusu keyfekeder tutmamazlık etmiyoruz sonuçda sonra kazasını yaparız.çok uzun bir zaman dilimi ve havalar çok sıcak zaten normalden daha fazla vucüt ısımız.

kızlar bence tutmamak daha doğru ben de tutmayacağım Allah kolayını göstermiş bize kaza yapacağız bebeği aç ve susuz bırakmaya hakkımız yok üstelik havalar çok sıcak yeterince sıvı almazsak bebekte büyük zararlara sebep olabiliriz.

evet dinimiz mantık dini Allah kolaylıklar vermiş bize birsürü kazasını yapabiliriz gunler cok uzun ve sıcak olmasa kesinlikle tutulabilir ama bu mevsimde bebişe zarar verebilir ben yinede dayanabilirsem doktorumada sorarak kadir gecesi tutmak istiyorum

Ya hamilelikte oruç tutmayı hangi mantık kabul edebilir ki. Normal biri bile sıcaklarda ve gün uzunluğunda zorlanırken hamileler nasıl göze alıyor bunu. Dinimiz kolaylık dinidir ve özel şartlar yazılmıştır. Orucun kazası var ama bebeğinize birşey olursa bunun telafisi yok bayanlar. Bebekleriniz her geçen gün biraz daha büyüdüğünü bunun içinde beslenmeye ve suya ihtiyacı olduğunu asla unutmayın. Doktorunuza böyle birşey deseniz sıkı bir azar işitirsiniz herhalde.

Allah aşkına biraz Allah'ın bize verdiği aklı kullanalım.Allah'ın bizim tuttuğumuz oruca ihtiyacı var mı??? Hayır tabi ki. Orucu kendi sağlığımız, kendi nefsimizi terbiye için tutarız değil mi?
Öyleyse insan kendi sağlığına ve bebeğinin sağlığına zararlı olabilecek bir şeyi nasıl yapar!
Bunun 1 günü 2 günü de yok bence...
Düşünün önce acaba sırf sonradan kaza etmek zor geleceği için mi ramazanda oruç tutmayı istiyorum bu haldeyken diye.

Yapmayın hanımlar bu sıcaklarda ve uzun günlerde nasıl oruç tutacaksınız.
Kendinizi düşünmüyorsanız bile içinizdeki yavrunuzu düşünün lütfen.
Kendi sağlınız herşeyden daha önemlidir.
Aç ve susuz kalmak kolaymı sıcakta..
Yapmayın lütfen hiç bir doktorun buna müsade edeceğini zannetmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…