oruc-dogrusunu bilen?

anladım cnm kaç gün olduğunu şöyle sordum acaba regl olmadan 1-2 gün tutsan mı diye ama oralar sıcak birde bilmiyorum dayanır mısın
her gün mü aktif olacaksın denizde?

evet canim hergun sabahtan aksama kadar denizde baya aktif olucam hocadan ders alicam..hatta erkek arkadasim kilo verip donecegimizi soyledi yani o derece efor sarfedicekmisiz aclik hic umrumda degil tek derdim misir sicaginda susuzluk..insan denizden cikip cikip 1 sise suyu kafasina dikiyor,tutamazsin dedi cunku orucluykenki halimi gordu

Canım inşallah başlarsın, nasip olsun sana da..

Sokak hayvanlarını beslemek çok sevaptır, onlar Allah'ın sessiz kullarıdır yardımımıza muhtaçlar ama zekat sayılmıyor benim bildiğim. Sorun soruşturun vardır bir yakınınızın çevresinde gariban insanlar. Biraz erzak, biraz para yollayabilirseniz çok iyi olur. Zekatın, fitrenin ve tutmadığımız günlerin ücretleri de hepsi ayrı ayrı konular. Bu tür dini konuları sorularlaislamiyet.com sitesine bakıp karar verebilirsiniz. En güzeli de bir çocuk sevindirmektir. Birçocuğun okul yardımını yapmak, bir ihtiyacını karşılamak çok güzel duygudur.

:)

bu konuda en doğru bilgiyi sana diyanet vs. verebilir. burda duydukların içini rahatlatmaktan başka bir şeye yaramaz.

panik ataklılar tutamaz diye okumuşsun ama sen tutabiliyorsun

tatil için değer mi onca sevap durup bi düşünmek lazım kanımca. kendinde "tatil" olarak ifade ettin. "kitesurf" bunu öğrenip öğrenememek hayat memat meselesi değil diye düşünüyorum...

(Ramazanda mazeretsiz bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz.) [Tirmizi]

Bizim burda mendil satan cocuklara marketten biseyler alip veriyoruz elimizden geldigince annemle insanlara da yardim ediyoruz canim ama oruc icin ozel bir karsilik yapilmasi gerekiyorsa tabiki arastirip yaparim iyiki soyledin ben hic bilmiyordum

Bizim burda mendil satan cocuklara marketten biseyler alip veriyoruz elimizden geldigince annemle insanlara da yardim ediyoruz canim ama oruc icin ozel bir karsilik yapilmasi gerekiyorsa tabiki arastirip yaparim iyiki soyledin ben hic bilmiyordum

ne kadar yanlış bilgileer var

Çok yaşlanıp, ölene kadar Ramazan orucunu veya kaza oruçlarını tutamayacak ihtiyar ve iyi olmasından ümit kesilen hasta, oruç tutmaz, fakir değilse fidye verir. Bir hadis-i şerifte, (Oruç tutamayacak kadar yaşlı veya iyi olmasından ümit kesilen hasta, fidye verir) buyuruluyor. (Nesai)

ancak tutabilen keyfiyeten bir kaç gün bırakan fidye verir demiyorlar.

Merhabalar canım öncelikle kendimi tanıtayım ben ilahıyat mezunuyum aynı zamanda diyanetin alo fetvasında da görev alıyorum.
öncelikle arkadaşların yaptığı yorumlar yanlış değil. Yani ramazandaki bir günlük orucu diğer ayların hepsinde oruç tutsan dahi ramazandaki fazileti alamazsın. Bu hadislerde geçiyor çünkü. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor yani sizin için zaruret olabilir bence zaruri olmaya bilir. Bu sebeple söylüyorum içine sinecekse tutma canım. Ama bence bir gün tut ve dene eğer zoruna giderse sonra kazaya bırak. Ama bak göreceksin allah sabrını verecektir. Ben yeni umreden geldim 53 54 dereceyi gördük orda. Inanabilirsin türkiyedekinden kolay tuttum. Allah sabrını veriyor. Allah yardımcın olsun canım. Içinin huzurunu kaybetme inşallah hiç

Canım tuttugun oruclarini ALLAH kabul etsin

Cok tesekkur ederim sizin dediginiz gibi en azindan 1 gun deneyecegim tutamazsam kazaya birakicam..Buarada ne kadar guzel umarim birgun banada hacda/umre de oruc tutmak nasip olur.Allah ibadetlerinizi kabul etsin ins

Bir de umarim bunu konusmak yasak degildir ama ben ramazan icin soyle bir dilek duasi buldum ediyorum

Bir kimse 10 gün süreyle sabah ve akşam aşağıdaki duayı okursa ne isterse olur.

“Yef’alüllahü ma yeşaü bi kudretihi ve yahkümü mayüriydübi ızzetihi.”
dilek kabul olması için okunacak dua

ramazan icin bildiginiz dilek dualari varsa paylasirsaniz sevinirim.

Allah kabul etsin canım benim. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…