• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruc-dogrusunu bilen?

anladım cnm kaç gün olduğunu şöyle sordum acaba regl olmadan 1-2 gün tutsan mı diye ama oralar sıcak birde bilmiyorum dayanır mısın
her gün mü aktif olacaksın denizde?

evet canim hergun sabahtan aksama kadar denizde baya aktif olucam hocadan ders alicam..hatta erkek arkadasim kilo verip donecegimizi soyledi yani o derece efor sarfedicekmisiz :( aclik hic umrumda degil tek derdim misir sicaginda susuzluk..insan denizden cikip cikip 1 sise suyu kafasina dikiyor,tutamazsin dedi cunku orucluykenki halimi gordu

cok tesekkur ederim uzun ve guzel aciklaman icin her yazdigina bende katiliyorum.Bende namaza baslamak cok istiyorum ozellikle bu ramazan baslamam gerektigini iyice hissettim insallah o da nasip olur..Buarada ben hemen hemen hergun sokak hayvanlarina yemek veriyorum o da zekat sayilir mi?

Canım inşallah başlarsın, nasip olsun sana da..

Sokak hayvanlarını beslemek çok sevaptır, onlar Allah'ın sessiz kullarıdır yardımımıza muhtaçlar ama zekat sayılmıyor benim bildiğim. Sorun soruşturun vardır bir yakınınızın çevresinde gariban insanlar. Biraz erzak, biraz para yollayabilirseniz çok iyi olur. Zekatın, fitrenin ve tutmadığımız günlerin ücretleri de hepsi ayrı ayrı konular. Bu tür dini konuları sorularlaislamiyet.com sitesine bakıp karar verebilirsiniz. En güzeli de bir çocuk sevindirmektir. Birçocuğun okul yardımını yapmak, bir ihtiyacını karşılamak çok güzel duygudur.

:)

yok ya öyle bir şey değil neyse söyliyim tutamadım kendımi:):)

orucu uykuya tutturan,sevabıda rüyasında görür artık ....sosyal medyada denk gelmıstım bu söze hosuma gitti sende uyuyorum dıyınce aklıma geldı yazayım dedım :)

hahahah guzelmis soz bende katiliyorum .hatta hep dusundum ben iftara 4-5 saat kala uyaniyorum klima tum gun acik surekli yatarak nette vakit gecirerek asiri kolay tutuyorum disarda tum gun sicak altinda calisip tutan insanlara allah yardim etsin..Bu sene uyuyarakta olsa basladim insallah birdahaki senelerde bende uyumadan tutabilirim

Bu sene ilk defa 16 gundur oruc tutuyorum daha once cocuklugumda birkac kez tutmustum.
Cevremde hic tutan da yok biraz uyuyarak,klima esliginde kolay tuttum ama yinede Allah o sabri verdi.Hedefim tabiki tamamini tutmakti ancak 1 haftaligina erkek arkdsimla misira tatile gidiyoruz ve normal bir tatilden farki kitesurf ogrenmek amacli gidiyorum yani tum gun denizde cabaliyo olucam tutmama imkan yok acliga dayansam susuzluga dayanamam misir sicaginda tum gun gunes altinda :( kazaya birakabilirmiyim? Orucluyken asiri halsiz oluyorum hicbisey yapamiyorum spor yapmak imkansiz.Tatili programima uymamasi sebebiyle ramazan sonrasina atma sansim da yok.Keyfi tatil de olsa seferde ve seferi sayilip orucumu kazaya birakabilirmiyim? Ha buarada zaten tatildeyken regl olcam buyuk ihtimal ama olana kadar bikacgun ozursuz tutmamis olucam..

bu konuda en doğru bilgiyi sana diyanet vs. verebilir. burda duydukların içini rahatlatmaktan başka bir şeye yaramaz.

panik ataklılar tutamaz diye okumuşsun ama sen tutabiliyorsun

tatil için değer mi onca sevap durup bi düşünmek lazım kanımca. kendinde "tatil" olarak ifade ettin. "kitesurf" bunu öğrenip öğrenememek hayat memat meselesi değil diye düşünüyorum...

(Ramazanda mazeretsiz bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz.) [Tirmizi]

hahahah guzelmis soz bende katiliyorum .hatta hep dusundum ben iftara 4-5 saat kala uyaniyorum klima tum gun acik surekli yatarak nette vakit gecirerek asiri kolay tutuyorum disarda tum gun sicak altinda calisip tutan insanlara allah yardim etsin..Bu sene uyuyarakta olsa basladim insallah birdahaki senelerde bende uyumadan tutabilirim

olsun niyet önemli allah kabul etsin :) tutan tüm herkesin orucunu allah kabul etsin

Canım inşallah başlarsın, nasip olsun sana da..

Sokak hayvanlarını beslemek çok sevaptır, onlar Allah'ın sessiz kullarıdır yardımımıza muhtaçlar ama zekat sayılmıyor benim bildiğim. Sorun soruşturun vardır bir yakınınızın çevresinde gariban insanlar. Biraz erzak, biraz para yollayabilirseniz çok iyi olur. Zekatın, fitrenin ve tutmadığımız günlerin ücretleri de hepsi ayrı ayrı konular. Bu tür dini konuları sorularlaislamiyet.com sitesine bakıp karar verebilirsiniz. En güzeli de bir çocuk sevindirmektir. Birçocuğun okul yardımını yapmak, bir ihtiyacını karşılamak çok güzel duygudur.

:)

Bizim burda mendil satan cocuklara marketten biseyler alip veriyoruz elimizden geldigince annemle insanlara da yardim ediyoruz canim ama oruc icin ozel bir karsilik yapilmasi gerekiyorsa tabiki arastirip yaparim iyiki soyledin ben hic bilmiyordum

cok tesekkur ederim uzun ve guzel aciklaman icin her yazdigina bende katiliyorum.Bende namaza baslamak cok istiyorum ozellikle bu ramazan baslamam gerektigini iyice hissettim insallah o da nasip olur..Buarada ben hemen hemen hergun sokak hayvanlarina yemek veriyorum o da zekat sayilir mi?

Bizim burda mendil satan cocuklara marketten biseyler alip veriyoruz elimizden geldigince annemle insanlara da yardim ediyoruz canim ama oruc icin ozel bir karsilik yapilmasi gerekiyorsa tabiki arastirip yaparim iyiki soyledin ben hic bilmiyordum

ne kadar yanlış bilgileer var :52:

Çok yaşlanıp, ölene kadar Ramazan orucunu veya kaza oruçlarını tutamayacak ihtiyar ve iyi olmasından ümit kesilen hasta, oruç tutmaz, fakir değilse fidye verir. Bir hadis-i şerifte, (Oruç tutamayacak kadar yaşlı veya iyi olmasından ümit kesilen hasta, fidye verir) buyuruluyor. (Nesai)

ancak tutabilen keyfiyeten bir kaç gün bırakan fidye verir demiyorlar. :52::47:

Merhabalar canım öncelikle kendimi tanıtayım ben ilahıyat mezunuyum aynı zamanda diyanetin alo fetvasında da görev alıyorum.
öncelikle arkadaşların yaptığı yorumlar yanlış değil. Yani ramazandaki bir günlük orucu diğer ayların hepsinde oruç tutsan dahi ramazandaki fazileti alamazsın. Bu hadislerde geçiyor çünkü. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor yani sizin için zaruret olabilir bence zaruri olmaya bilir. Bu sebeple söylüyorum içine sinecekse tutma canım. Ama bence bir gün tut ve dene eğer zoruna giderse sonra kazaya bırak. Ama bak göreceksin allah sabrını verecektir. Ben yeni umreden geldim 53 54 dereceyi gördük orda. Inanabilirsin türkiyedekinden kolay tuttum. Allah sabrını veriyor. Allah yardımcın olsun canım. Içinin huzurunu kaybetme inşallah hiç

tesekkur ederim her sene tutucam diyordum ama tutmuyordum bu sene bir tutmaya baslayinca hissettigim huzur,mutluluk tarif edilemez.Ailemde ve cevremde de tutan olmadigi icin tek basima tutuyorum ama erkek arkadasimda annemde benim icin yemekler hazirlayip cok ozendiler ve destek oldular..Cok huzursuz hissediyorum tamamlayamayacagim icin ama kazasini mutlaka yapicam

Bu sene ilk defa 16 gundur oruc tutuyorum daha once cocuklugumda birkac kez tutmustum.
Cevremde hic tutan da yok biraz uyuyarak,klima esliginde kolay tuttum ama yinede Allah o sabri verdi.Hedefim tabiki tamamini tutmakti ancak 1 haftaligina erkek arkdsimla misira tatile gidiyoruz ve normal bir tatilden farki kitesurf ogrenmek amacli gidiyorum yani tum gun denizde cabaliyo olucam tutmama imkan yok acliga dayansam susuzluga dayanamam misir sicaginda tum gun gunes altinda :( kazaya birakabilirmiyim? Orucluyken asiri halsiz oluyorum hicbisey yapamiyorum spor yapmak imkansiz.Tatili programima uymamasi sebebiyle ramazan sonrasina atma sansim da yok.Keyfi tatil de olsa seferde ve seferi sayilip orucumu kazaya birakabilirmiyim? Ha buarada zaten tatildeyken regl olcam buyuk ihtimal ama olana kadar bikacgun ozursuz tutmamis olucam..

Canım tuttugun oruclarini ALLAH kabul etsin

Merhabalar canım öncelikle kendimi tanıtayım ben ilahıyat mezunuyum aynı zamanda diyanetin alo fetvasında da görev alıyorum.
öncelikle arkadaşların yaptığı yorumlar yanlış değil. Yani ramazandaki bir günlük orucu diğer ayların hepsinde oruç tutsan dahi ramazandaki fazileti alamazsın. Bu hadislerde geçiyor çünkü. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor yani sizin için zaruret olabilir bence zaruri olmaya bilir. Bu sebeple söylüyorum içine sinecekse tutma canım. Ama bence bir gün tut ve dene eğer zoruna giderse sonra kazaya bırak. Ama bak göreceksin allah sabrını verecektir. Ben yeni umreden geldim 53 54 dereceyi gördük orda. Inanabilirsin türkiyedekinden kolay tuttum. Allah sabrını veriyor. Allah yardımcın olsun canım. Içinin huzurunu kaybetme inşallah hiç

Cok tesekkur ederim sizin dediginiz gibi en azindan 1 gun deneyecegim tutamazsam kazaya birakicam..Buarada ne kadar guzel umarim birgun banada hacda/umre de oruc tutmak nasip olur.Allah ibadetlerinizi kabul etsin ins

Bir de umarim bunu konusmak yasak degildir ama ben ramazan icin soyle bir dilek duasi buldum ediyorum

Bir kimse 10 gün süreyle sabah ve akşam aşağıdaki duayı okursa ne isterse olur.

“Yef’alüllahü ma yeşaü bi kudretihi ve yahkümü mayüriydübi ızzetihi.”
dilek kabul olması için okunacak dua

ramazan icin bildiginiz dilek dualari varsa paylasirsaniz sevinirim.

Allah kabul etsin canım benim. :)

Back
X