- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.399
- 198
- Konu Sahibi vebahargeldi
merhaba sitede böyle bir bölüm olmasına çok sevindim. benim dişlerim çok seyrek (ailede genelde herkesin seyrek) bir dişim de eksik. sanırım kanin adı verilen diş. süt dişi düştükten sonra yerine çıkmadı. (ayrıca diş köklerim çok zayıf 20 lik dişimi aldırırken bile dr. şaşırmıştı bu kadar kolay nasıl çıktı diye) boşluğun ve seyrekliklerin kapanması için kaplama yaptırmak istemiştim ama gittiğim bi kaç dr. önce ortodonti sonra kaplama olması lazım dedi. 27 yaşındayım, öğretmenim. bu yaştan sonra tel kullanmaya cesaret edemiyorum. tel kullanmak için kendimi ikna etsem bile bir dergide şeffaf renkli ve hatta dişin arka kısmından takılan teller görmüştüm. böyle bir şey yaptırmak isterim ama anadolu yakasında bunu yapabilecek, güvenilir bir dr. bulmam gerekiyor. bir de tamamen duygusal sebepler var tabii devlet karşılamıyor diye biliyorum. normal tel taktırmanın ve şeffaf hatta arkadan uygulanan telin ücreti nedir? bir fikir verebilirmisiniz? tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?? üniversite hastanelerine mi gitmeliyim, özel bir muayenehaneye mi ya da diş polikliniklerine mi ?
ne yapacağımı bilemiyorum bir yorum yapar fikir verirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler
ne yapacağımı bilemiyorum bir yorum yapar fikir verirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler