• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ortodonti ??? ama yaşım 27 :((

vebahargeldi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
3.058
2.399
198
merhaba sitede böyle bir bölüm olmasına çok sevindim. benim dişlerim çok seyrek (ailede genelde herkesin seyrek) bir dişim de eksik. sanırım kanin adı verilen diş. süt dişi düştükten sonra yerine çıkmadı. (ayrıca diş köklerim çok zayıf 20 lik dişimi aldırırken bile dr. şaşırmıştı bu kadar kolay nasıl çıktı diye) boşluğun ve seyrekliklerin kapanması için kaplama yaptırmak istemiştim ama gittiğim bi kaç dr. önce ortodonti sonra kaplama olması lazım dedi. 27 yaşındayım, öğretmenim. bu yaştan sonra tel kullanmaya cesaret edemiyorum. tel kullanmak için kendimi ikna etsem bile bir dergide şeffaf renkli ve hatta dişin arka kısmından takılan teller görmüştüm. böyle bir şey yaptırmak isterim ama anadolu yakasında bunu yapabilecek, güvenilir bir dr. bulmam gerekiyor. bir de tamamen duygusal sebepler var tabii devlet karşılamıyor diye biliyorum. normal tel taktırmanın ve şeffaf hatta arkadan uygulanan telin ücreti nedir? bir fikir verebilirmisiniz? tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?? üniversite hastanelerine mi gitmeliyim, özel bir muayenehaneye mi ya da diş polikliniklerine mi ?
ne yapacağımı bilemiyorum bir yorum yapar fikir verirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler

merhaba sitede böyle bir bölüm olmasına çok sevindim. benim dişlerim çok seyrek (ailede genelde herkesin seyrek) bir dişim de eksik. sanırım kanin adı verilen diş. süt dişi düştükten sonra yerine çıkmadı. (ayrıca diş köklerim çok zayıf 20 lik dişimi aldırırken bile dr. şaşırmıştı bu kadar kolay nasıl çıktı diye) boşluğun ve seyrekliklerin kapanması için kaplama yaptırmak istemiştim ama gittiğim bi kaç dr. önce ortodonti sonra kaplama olması lazım dedi. 27 yaşındayım, öğretmenim. bu yaştan sonra tel kullanmaya cesaret edemiyorum. tel kullanmak için kendimi ikna etsem bile bir dergide şeffaf renkli ve hatta dişin arka kısmından takılan teller görmüştüm. böyle bir şey yaptırmak isterim ama anadolu yakasında bunu yapabilecek, güvenilir bir dr. bulmam gerekiyor. bir de tamamen duygusal sebepler var tabii devlet karşılamıyor diye biliyorum. normal tel taktırmanın ve şeffaf hatta arkadan uygulanan telin ücreti nedir? bir fikir verebilirmisiniz? tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı?? üniversite hastanelerine mi gitmeliyim, özel bir muayenehaneye mi ya da diş polikliniklerine mi ?
şimdiden teşekkürler
merhaba, size kimse cevap yazmamış umarım siz bana yazarsınız.. aradığınız şefaf dişin arka kısmına takılan telleri buldunuzmu, taktırdınızmı ve taktırdıysanız işe yaradımı?

şimdiden teşekkürler

merhaba,
ben de 27 yaşındanyım ve yaklaşık 18 aydır tellerim var. çıkacağı günü bekliyorum.korktuğum için bu kadar geciktim ama dış görünüş yamuk dişlerden daha iyidir diye düşünüyorum.eğer kararlıysanız diğer düşünceleri çıkarın kafanızdan. dişler düzelmeye başlayınca iyi ki taktırmışım diyeceksiniz. üniversite hastanelerinde çok zaman sonraya sıra veriyorlarmış. Zaten tel takılmadan önce diğer bütün dişlerin kontrolü yapılıyor ve artık bütün dişçiler taksitle yapıyor bu işi.bence bir kaç dr a gidin. hangisine içiniz sinerse ona yaptırın gitsin ;)

merhaba, size kimse cevap yazmamış umarım siz bana yazarsınız.. aradığınız şefaf dişin arka kısmına takılan telleri buldunuzmu, taktırdınızmı ve taktırdıysanız işe yaradımı?
canim ben yaptirmadim. Ustunden 3 yil gecti ama hala cesaret edemedim. Cunku benim durumum sadece tellik degildi. Tel disinda da cok gereksiz kopru vs durumlari vardi. Minicik yapilmasi gereken kopruler icin saglam dislerimi heba etmeyi goze alamadim.

şimdiden teşekkürler

Tel için yaşın önemi yok ama fazla da geciktirmeden yaptırman daha iyi olur.Şeffaflar olsa da normal diş telleri daha kısa sürede tedaviyi tamamlamaya yardımcı olur.Doktorun çalışması açısından daha kolay oluyor.Bende korkumdan dolayı ertelemiştim uzun bir süre keşke daha önce yaptırsaydım diyorum.Sağlık için bir süre katlanmalısın.Devlet ortodontiyi karşılamıyor maalesef 18 yaş altının bir kısmını karşılıyor sadece. İstanbulda olmadığım için tavsiyede bulunamam fakat kendi sayfalarından hasta yorumlarından bilgi edinebilirsin.

Benim de en büyük sorunlarimdan biri dişlerim...Rahatça gulemiyorum hatta kimi zaman konuşmak istemiyorum bile.Nikah için fotoğraf çektirmeye gittim fotoğrafçı sordu niye gulmugorsun diye.En sonunda dişlerim kötü demek zorunda kaldım.Kendimi kötü hissediyorum.Çalışıyor olsam bir dk düşünmem bu dislerin duzelmesi için ne gerekirse yapardım :(

yaşı 25 üstü olan bi sürü arkadaşım telli en son 30 yaşındaki arkadaşım yaptırdı ben de istiyorum ama korkuyorum

yaşı 25 üstü olan bi sürü arkadaşım telli en son 30 yaşındaki arkadaşım yaptırdı ben de istiyorum ama korkuyorum

İlk zamanlarda niye taktırdım ben bunu diye pişmanlık duysanda bir iki hafta içinde alışıyorsun.:KK35:İlk günlerde çok ağrıyor ama sonra olduğunu bile hisssetmiyorsun Hoppa

Back