• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
fen fakültesi mezunuyum.Ortaöğretim alan öğretmenliği için Tezsiz Yüksek Lisansa başvurmak istiyorum.dersler, staj vs nasıl oluyor? bittikten sonra stajyerliğimiz kalkmış oluyor mu? staj yapılan okulu onlar mı belirliyo biz mi buluyoruz? bu konularda bilgi verir misiniz?

Ben de Güzel sanatları bitirdikten sonra Ortaöğretim alan öğretmenliği için Tezsiz Yüksek Lisans yaptım. ve aynı zanda KPSS ye hazırlandım. Eğitim Bilimleri, Rehberlik, Ölçme Değerlendirme, Sınıf Yönetimi gibi dersleri 1,5 yılda aldık. hatta dilekçe verip yazında okula gittik. boylece 1 senede tamamlamış olduk. staj için bizi düz liseye vermişlerdi. biz seçmedik. ben GSFli olarak bu eğitimi almadan da öğretmen olabileceğime inanıyordum. Fakat gerçektende Eğitim Bilimleri almak gerekiyormuş. Bir çok şey öğrendik ve kpss için de cok faydası oldu.
umarım yardımcı olmuşumdur.

arkadaşlar yarın mülakata giricem.ne soruyolar acaba yardımcı olabilecek var mı?? ve nelere dikkat etmem gerekiyo
alanım matematik..

bölüm edb.ist ünv kazandım kendi okulumdu zaten.
%50 ales % 25 mülakat ve %25 okul ortalamasının toplamı 85ti benima.s

Back