• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak ev belası

Yarı yarıya tam. Annesi ve oğlu almış evi. Ama evde herkes karışıyor. Bu beni asıl sinirlendiren.
Diğerleri her kardeşi kendi üzerine ev almış. Güle güle otursunlar gözüm de yok. Aldıkları evleri kirada babalarının evinde oturuyorlar. Ama bizim tapumuzda da ortaklığı olmadıkları halde konuşuyorlar. Hadi konuşmaları geçtim evi satın bize yollayın diye kayınpederim beni dellendirdi

aa onlara ne oluyormuş.
Ben eşinizin yerinde olsam. Anne ben evi satmak istiyorum. Yarısını sen al yarısını ben alayım derdim.. Ha satası yoksa kadının, evin yarısının şuan değeri kaç para ise çıkar ver derdim. O parayı da ev peşinatı yapar kendime ev alırdım. ortak olmayan, bana ait bir ev.

O zaman eşiniz bu durumu kendi konuşmalı siz yüz göz olmayın. Eğer aıle almış olsaydı başka olurdu durum zira ben çocuklara ev alınsada evlerın tapularını çocuklara verılmesınden yana değilim neler görüp duyuyoruz vefat ettiğinde öiras bölüşülür zaten diğer türlü kötü sonuçlar da çıkıyor. Eşiniz ödediği parayı ya talep edicek ya da konuşup o eve geçin ev varsa kirada oturmak saçma diğerlerine verilen evde oturma lüksü verilmiş
Bende buna kızıyorum bize kirada oturun diyorlar ama diğerleri öbür evde duruyorlar kaldı ki evin yarı parasını eşim verdiği halde böyle söylüyorlar.

Anladım.. Bence bir yolunu bulup verdikleri meblayı onlara geri ödeyp evi tek tapu yapn ve ortaklıktan kurtulun. Siz bu kadar vermştnz aln verdiğiniz miktar ne istersenz onu yapn deyn
Eşimi tam ikna ediyorum annesi iki dakikada yönünü değiştiriyor. Annesi çok çok etkili bu konuda. Bana diyoki satarsam küser e ondan alalım ona da küser diyor. Yahu alışveriş başla aile olmak başka. Zaten şuan bana aşırı kinlendi ev meselesi yüzünden muhtemelen.

aa onlara ne oluyormuş.
Ben eşinizin yerinde olsam. Anne ben evi satmak istiyorum. Yarısını sen al yarısını ben alayım derdim.. Ha satası yoksa kadının, evin yarısının şuan değeri kaç para ise çıkar ver derdim. O parayı da ev peşinatı yapar kendime ev alırdım. ortak olmayan, bana ait bir ev.
İstediğim bu zaten kimsenin karışmayacağı bir ev istiyorum

Bende benzer bir durum yaşıyorum eşim bekarken babasıyla bir ev almışlar ama paranın çoğunu eşim vermiş tapusu babasının üzerine ev eşimin ailesinin olduğu ilde biz başka ilde olduğumuz için evi kiraya verdiler kiradan bi kuruş almadık istemedim de zaten hatta biz iki yıl kp her ay 800 tl para gönderdik..neyse şimdi kp imin üzerinde 2 ev bir arsa birde araba var kaynım evlenince kiracıya çıkartıp onları oraya yerleştirdi yani ne kp ne kaynım kira vermiyor biz 5 yıldır kiradayiz evladım o ev senin ama kardeşin oturuyor sende arsayı sat kendine ev al demiyorlar..eşimin hiç katkısı olmasa bana ne diycem ama onlardan çok bizim payımız var o evde..

Sinirlerim bozuldu kaç gündür. Tapunun yarısı eşimde yarısı kayınvalidemde. Mesele zaten buradan başlıyor kayınvalidemden çok kayınpederim ve görümcem karışıyor işe. Biz onların ne oturduğu eve nede kiraya verdikleri eve karışmıyoruz.

İşte suç eşinde baskın olsa kimse karışamaz. Bence biraz yönet onu. Sen de karışmayım deme.

Eşimi tam ikna ediyorum annesi iki dakikada yönünü değiştiriyor. Annesi çok çok etkili bu konuda. Bana diyoki satarsam küser e ondan alalım ona da küser diyor. Yahu alışveriş başla aile olmak başka. Zaten şuan bana aşırı kinlendi ev meselesi yüzünden muhtemelen.
😏😏😏 Yani eşiniz de bir alem.. Ne kadar meraklı ev varken kiraya çkmaya.. Bu evin yarısı benim kalırım kimse karışamaz.diyemiyor pehh sıkıcı bir durum...

Bende benzer bir durum yaşıyorum eşim bekarken babasıyla bir ev almışlar ama paranın çoğunu eşim vermiş tapusu babasının üzerine ev eşimin ailesinin olduğu ilde biz başka ilde olduğumuz için evi kiraya verdiler kiradan bi kuruş almadık istemedim de zaten hatta biz iki yıl kp her ay 800 tl para gönderdik..neyse şimdi kp imin üzerinde 2 ev bir arsa birde araba var kaynım evlenince kiracıya çıkartıp onları oraya yerleştirdi yani ne kp ne kaynım kira vermiyor biz 5 yıldır kiradayiz evladım o ev senin ama kardeşin oturuyor sende arsayı sat kendine ev al demiyorlar..eşimin hiç katkısı olmasa bana ne diycem ama onlardan çok bizim payımız var o evde..
Benimki o an akıllılık yapmışta yarı yarıya olmuş tapu en azından. Sizin durum daha da zor allah yardımcınız olsun. Ama dile getirin ödediğiniz kira paraları ile daire sahibi olurdunuz şimdiye kadar...

😏😏😏 Yani eşiniz de bir alem.. Ne kadar meraklı ev varken kiraya çkmaya.. Bu evin yarısı benim kalırım kimse karışamaz.diyemiyor pehh sıkıcı bir durum...
Heh bunu dese herşeye tamam dicem banane kim ne yapmış ne etmiş umurumda değil. Ama haddini bilmeyen herkesin karışıyorsa bende karışırım.

O zaman kira tutsrının yarısını yollasanız kv ye?kirası 2000 tl ise 1000 tl kv hesabına yatsa hak geçmez gibi
Bunu da düşündük söyledim. Ama şöyle bir durum var biz evlendik bir kaç ay kirayı aldık kredisi bitince evin kayınpeder aldı. Ama biz alırken kiranın üzerinden hep alıyordu 300 100 neyse işte. Yine öyle olacak biliyorum. Dedim ki madem kiraya vericez kira bizim hesaba yatsın biz payını hemen havale edelim ona da yanaşmadı. Ailesine bu konuda sesi çıkmıyor. Şu evden kurtulursak fakir doyurucam

Hayır öyle olsa başım gözüm üzerine. Hemen satar çıkarız. Ama onlar bizim payımızı da istiyorlar seni yeni alacağımız yere ortak yapalım ama kira vermeyelim içinde biz duralım diyorlar sizde kiraya gidin diyorlar
Saskinlikla okudum. Ne kadar akillilar oyle. 🙄

Benimki o an akıllılık yapmışta yarı yarıya olmuş tapu en azından. Sizin durum daha da zor allah yardımcınız olsun. Ama dile getirin ödediğiniz kira paraları ile daire sahibi olurdunuz şimdiye kadar...
Bi kaç defa dedim laf arasında eşimde diyor ama yok hiç oralı değiller..eşime dedim benim ömrüm onların keyfini beklemekle mi geçek belki hiç bize verilmiycek o ev gidelim bütçemize göre bi ev alalım diyorum onada yanaşmıyor kiraya verdiğim parayla evin kredisi rahat ödenir ama anlatamıyorum birtürlü

bu forumda ne kadar çok evlenmeden önce yiyip içip yatıp hiç birikim yapmayan insanlar, evlendikleri insanların malı/parası hakkında konu açılıyor değil mi?

Evlenmeden önce oğlumun evi var denmiş lafa bak, evi olmasa evlenmeyecek miydiniz? Ne güzel millet çalışsın didinsin birikim yapsın, sonra sırf evlenildi diye evlendiği kişi tüm herşeye yorum yapsın, ben kocanızın kardeşlerinden birisi olsam, sen ne karışıyorsun derdim.

Eşiniz de çok anlayışlıymış, benim eşim ondan önce dişimle tırnağımla biriktirip aldığım bir şeye karışacak ben de sakince kalacağım, yok artık.

bu forumda ne kadar çok evlenmeden önce yiyip içip yatıp hiç birikim yapmayan insanlar, evlendikleri insanların malı/parası hakkında konu açılıyor değil mi?

Evlenmeden önce oğlumun evi var denmiş lafa bak, evi olmasa evlenmeyecek miydiniz? Ne güzel millet çalışsın didinsin birikim yapsın, sonra sırf evlenildi diye evlendiği kişi tüm herşeye yorum yapsın, ben kocanızın kardeşlerinden birisi olsam, sen ne karışıyorsun derdim.

Eşiniz de çok anlayışlıymış, benim eşim ondan önce dişimle tırnağımla biriktirip aldığım bir şeye karışacak ben de sakince kalacağım, yok artık.
Siz benim ne yaşadığımı bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ben yiyip içip yatmadım bende birikimimi yuva kurarken ortaya koydum artı olarak düğün takımı ve bileziklerimi eşimin bekarlık borçlarını ödemesi için verdim.

Ayrıca mantık evliliği yaptım ev benim için önemli bir kriterdi ama onlar borcu yok evi var dedi düğüne bir kaç gün kala eve haciz kağıdı geldi 2.5 senedir borç ödüyoruz dişimden tırnağımdan arttırıyorum gerekirse üzerime kıyafet almıyorum ve aynı zamanda psikolojisi bozuk sinir hastası bir insanı idare ediyorum.
Ailesi benimle evlendiği gündem beri sadece iki gün geldiler daha kardeşleri evimi bile bilmezler çünkü başıma atıp kaçtılar ama mesele para olunca haklı oluyorlar öyle mi?
Kusura bakmayın bende salak değilim kendimi kullandıramam. Bana yapmadığı şeyleri ailesine yapıyorsa orada duracak.
Ayrıca kardeşinin ortaklığı olmadığı halde karışıyor bana böyle bişey dese hadi oradan sana ne oluyor asıl derim.

Konu sahibi karışmıyor kı sanırım yanlış anladınız benim de kardeşim var ılerde evlendık aılemın ıkı evı olsa eşi karışsa bende sizin gibi benim ailemin malına karışmak senin haddin değil az öte dur derım. Ama burda eşinin ortak para verdığı ortak tapu söz konusu diğer kardeşler oturuyor ancak eşinin evi satılıp para verılsın ıstenıyor bu saflık ben nıye evimin parasını kardeşimin evi olduğu halde yenisi olsun diye verıp kırada oturayım zaten ev verılmış bu kendı odedığı evde söz hakkı yok ustune ıstenıyor

Back
X