• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak banka hesabı hakkında ?

mermad-

👑
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
1.439
810
73
Herkese iyi akşamlar.
Eşimle birikim için ortak banka hesabı açacağız ama mesela kurallar nedir bilmiyorum internette çok göremedim.

1-Taraflardan biri istediği an istediği miktarı çekebiliyor mu ?
2- Veya bir yere ödeme yapılacak,bunun için mobilden iki kişinin onayı ile mi kabul ediliyor ?
3- Ortak hesapta internet bankacılığı, mobil hesabı var mı ?
4- Hesap sonlandırılmak istendiğinde biriken para yarı yarıya mı bölüştürülüyor ?

Herkese iyi akşamlar.
Eşimle birikim için ortak banka hesabı açacağız ama mesela kurallar nedir bilmiyorum internette çok göremedim.

1-Taraflardan biri istediği an istediği miktarı çekebiliyor mu ?
2- Veya bir yere ödeme yapılacak,bunun için mobilden iki kişinin onayı ile mi kabul ediliyor ?
3- Ortak hesapta internet bankacılığı, mobil hesabı var mı ?
4- Hesap sonlandırılmak istendiğinde biriken para yarı yarıya mı bölüştürülüyor ?
1- evet isteyen istediği miktarı çekebilir.
2- hayır tek kişinin onayı yeterli.
3- evet var. Bizim eşimle yapı kredide ortak hesabımız var. İki hesap görünüyor birisi benim kişisel hesabım eşimin göremediği, diğeri ortak hesabımız ikimizin de gördüğü. Ortak olanda ortak diyor yazıyor zaten.
4-bilmiyorum çünkü hesabı kapatmadık biz

1- evet isteyen istediği miktarı çekebilir.
2- hayır tek kişinin onayı yeterli.
3- evet var. Bizim eşimle yapı kredide ortak hesabımız var. İki hesap görünüyor birisi benim kişisel hesabım eşimin göremediği, diğeri ortak hesabımız ikimizin de gördüğü. Ortak olanda ortak diyor yazıyor zaten.
4-bilmiyorum çünkü hesabı kapatmadık biz
Teşekkürler cevap verdiğiniz için.Bankada benim asıl istediğim ikimizde asla ikimizinde onayı olmadan para çekemeyelim idi biraz araştırdım sanırım ortak hesapta iki türlü yöntem var birinde iki ortağın rızası olmadan çekiliyor diğerinde ortakların imzası gerekiyor gibi.
Eşim çok tutumduz biridir o yüzden benim onayım olmadan çekilemeyecek halde yapmak istiyorum.

Teşekkürler cevap verdiğiniz için.Bankada benim asıl istediğim ikimizde asla ikimizinde onayı olmadan para çekemeyelim idi biraz araştırdım sanırım ortak hesapta iki türlü yöntem var birinde iki ortağın rızası olmadan çekiliyor diğerinde ortakların imzası gerekiyor gibi.
Eşim çok tutumduz biridir o yüzden benim onayım olmadan çekilemeyecek halde yapmak istiyorum.
Hesap açarken Yapı kredi'deki çalışanın bize sorduğu soruları tam olarak hatırlayamıyorum Belki öyle bir yöntem de olabilir bankaya gidip sormanız gerekir ya da müşteri hizmetlerini arayarak da bilgi alabilirsiniz bence

Back
X