Ortak araç konusu çözüldü.

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
958
198
103
33
Daha önce çok konu açtım.Kayınvalidelerle ortak araç var diye.Kaynım paraya sıkıştığı için arabayı satmak istedi.Bizde tamam dedik.Araç satıldı.Para 3 e bölündü.Kayınpedere de verdik.
Size sormak istediğim şu.Ben bu parayı bir fona yatırdım.Mevduata bağlı fon.Aylık 14 civarı bir getirisi olacak.Evimiz kira.Agustos sonrası en az 15 bin olacak.Ben ve eşim çalışıyoruz.Eylüle kadar elimizde 850 civarı bir para olacak.Biraz bende biriktirdim.Biriktirmeye devam ediyorum.Seneye yüksek lisans yapacağım için full çalışamam.Ve özel sektörde ssk asgariden gösteriyorlar.2 3yerde çalışınca o bile olmuyor.Eşim asgariden biraz fazla aliyor.Ben maaşı elden alıyorum.
Ev almak istiyoruz.Ancak kredi çıkma olasılığı düşük.Ne önerirsiniz? Arabaya da ihtiyacımız var.Ancak hangisi mantıklı bilmiyorum.

Bu biraz kişiye bağlı bir durum. Bizim birikimimiz vardı eşimle, bir yerden de para gelmişti.
Biz ev yerine arabadan yana kullandık tercihimizi çünkü kirayı ödeyebiliyorduk fakat araba ihtiyacımız vardı. İşe gidip gelmek için ve gezmeyi çok seven bir çiftiz o yüzden bize mantıklı gelen oydu.

Daha önce çok konu açtım.Kayınvalidelerle ortak araç var diye.Kaynım paraya sıkıştığı için arabayı satmak istedi.Bizde tamam dedik.Araç satıldı.Para 3 e bölündü.Kayınpedere de verdik.
Size sormak istediğim şu.Ben bu parayı bir fona yatırdım.Mevduata bağlı fon.Aylık 14 civarı bir getirisi olacak.Evimiz kira.Agustos sonrası en az 15 bin olacak.Ben ve eşim çalışıyoruz.Eylüle kadar elimizde 850 civarı bir para olacak.Biraz bende biriktirdim.Biriktirmeye devam ediyorum.Seneye yüksek lisans yapacağım için full çalışamam.Ve özel sektörde ssk asgariden gösteriyorlar.2 3yerde çalışınca o bile olmuyor.Eşim asgariden biraz fazla aliyor.Ben maaşı elden alıyorum.
Ev almak istiyoruz.Ancak kredi çıkma olasılığı düşük.Ne önerirsiniz? Arabaya da ihtiyacımız var.Ancak hangisi mantıklı bilmiyorum.
Ben evden yana kullanırdım şansımı çünkü o kira 15000 ile kalmayacak emin olun. Ev almak için şartları zorlardım mutlaka, araba zaten halihazırda sürekli bir masraf kapısı.

Ben yakın zamanda aynı süreçlerden geçtiğim için bahsedeyim, ikinizin üzerinize de herhangi bir tapu yoksa ilk evim kredisi var, şu an en uygun ziraat bankasında ama şartları zor, asgari ücret görünmesi dezavantaj. Benim maaşımda her şey yansıtıldığı için krediyi ben çektim eşim asgari göründüğü için bana kefil olmak durumunda kaldı. Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim. Unutmadan 2. el evlere %50 civarı kredi çıkıyor sıfır evlere müteahhitler vergi ödememek için kredi pek kullandırmıyor. Ev sürecine 3-4 ay kala bakmaya başlayın ancak karar vermiş olursunuz ve krediler eskisi kadar kolay verilmiyor Allah kolaylık versin.

Araba ekstra masraf getiriyor ev niyetiniz varsa oraya odaklanıp altın vs biriktirip nakitinizi yükseltmeniz lazım.

Bu biraz kişiye bağlı bir durum. Bizim birikimimiz vardı eşimle, bir yerden de para gelmişti.
Biz ev yerine arabadan yana kullandık tercihimizi çünkü kirayı ödeyebiliyorduk fakat araba ihtiyacımız vardı. İşe gidip gelmek için ve gezmeyi çok seven bir çiftiz o yüzden bize mantıklı gelen oydu.
Bizde gezmeyi çok seviyoruz.İşe rahat rahat gitmek istiyorum.Eşime arada araç kiralayalım.Para fonda kalsın dedim.Ama arada araç kiralayalim dedim.

Bizde gezmeyi çok seviyoruz.İşe rahat rahat gitmek istiyorum.Eşime arada araç kiralayalım.Para fonda kalsın dedim.Ama arada araç kiralayalim dedim.
Kusura bakmayın da ayranınız yok içmeye durumu bu.
Kira ödeyen asgari ücretli bir aile için biraz fazla yüksekten uçan beklentileriniz var.

Araba masraf.
Sizin geliriniz iki asgari ücret, eviniz de kira. Şu ortamda size araba lüks.
Kaskosu, trafik sigortası, mtv, benzin parası durduğu yerde para yiyor.
Ama bu gelir durumuyla ev almanız da pek olası değil. Eğer 1+1 alabiliyorsanız ufak bir ev almayı denemelisiniz.
Eşim yemek parasıyla 32 alıyor.Toplam şuan 70 bin civarı gelirimiz var.Seneye ben yeni anlaşma yapacağım.Gelirimiz artacak.Ama kirada artacak.Dediginiz gibi 1 artı 1 de mantıklı.Ancak kredi vermiyorlar.Aldigim maaşı maalesef kanitlayamiyorum.

Eski konuda yurtdisinda yaşıyoruz demişsiniz, o durum artık iptal mi? Yaşadığınız sehirde 2 milyona oturulacak ev varsa ben evden yana şansımı denerdim. Sizin birikimler ve tüm paranız mı toplam 850 olacak?

Asgariden fazla alıyoruz.Kiramiz 7bin tl.
Sizi çıkarma ihtimalinden de bahsediyordunuz ama.
Bu kira hep 7 bin kalmayacak. Hadi çık dese yeni evler 15 bin. Nakliye ne kadar oldu kim bilir
Eşiniz 32 yemekle alıyor siz 20 bin alın hadi 52 bin ediyor. Nasıl 75 bin geliriniz oluyor?

Ben yakın zamanda aynı süreçlerden geçtiğim için bahsedeyim, ikinizin üzerinize de herhangi bir tapu yoksa ilk evim kredisi var, şu an en uygun ziraat bankasında ama şartları zor, asgari ücret görünmesi dezavantaj. Benim maaşımda her şey yansıtıldığı için krediyi ben çektim eşim asgari göründüğü için bana kefil olmak durumunda kaldı. Başka sorunuz varsa yanıtlayabilirim. Unutmadan 2. el evlere %50 civarı kredi çıkıyor sıfır evlere müteahhitler vergi ödememek için kredi pek kullandırmıyor. Ev sürecine 3-4 ay kala bakmaya başlayın ancak karar vermiş olursunuz ve krediler eskisi kadar kolay verilmiyor Allah kolaylık versin.

Araba ekstra masraf getiriyor ev niyetiniz varsa oraya odaklanıp altın vs biriktirip nakitinizi yükseltmeniz lazım.
Hedefim ocağa kadar 1 milyon toparlamak.Çogunu toparladım.Ancak evler 1800 falan.Onlarda merkeze çok uzak.Kalan kısmı ihtiyaç kredisi falan çekerek tamamlasam.Zaten ev alınca kira da vermeyeceğiz.Seneye faiz böyle olursa belki evler çok artaz.Şöyle 1200 1300 toparlarsak kalanı ihtiyaç kredisiyle alabiliriz.Ben maalesef maaşı kanitlayamiyorum.Eşimede vermezler.

araç kiralamak maalesef mantıklı bir seçenek değil.
bizim şehrin dışında (bağ evi gibi) evimiz var o sebeple araba her zaman önceliğimizdi.
orada yaşamamız mümkün değil iş yerimize uzak ama en kötü ihtimalde gidecek bir kapımız var diyerek şehirden daire almadık. gelirimiz yüksek o yüzden araba masrafı bize zor gelmiyor.

Sizin baktığınız evler bütçenizin yarısı zaten yerinizde olsam beklemezdim. krediyi aileden biri çeksin siz ödeyin? Siz parayı toplayana kadar evler de artıyor ocakta zam alacaksınız zaten

Siz bu kafayla giderseniz mal sahibi olamazsınız. Araba kiralama ne alaka? Gezmeyi çoğu insan sever. Herkesin arabası mı var, otobüsle gezin. Zorda kalırsanız taksiye binin. Ben bile işe tramvayla gidiyorum haftanın yarısında. Bile diyorum, çünkü kenarda paramız da var, gayrimenkul de var. Eve giren para sizinkinin üç katıdır. Zaten o arabayı sattırana kadar göbeğiniz çatladı. Bu fırsatı iyi değerlendirin, boş hayaller peşinde koşmayın.

Baktığınız evler ne kadar abim ev aldı 1 milyon çekti 36 civarındaymış ödemesi onun maaşı 65 civarinda eşi çalışmıyor tarım geliri gösterdi öyle çekebildi mesela yoksa çekemiyordu onlar lojmandalar evde 15 kiracı var ve bu sene eşi kesin atanıyor buna güvendiler kredi ödemeyi geç çıkmaz bile hani 1 milyona ev kaldı mı bilmiyorum anca ana baba destek olursa belki hala çalışan anne baba varsa emeklisini verirse belkş olur

Son düzenleme:
Back
X