Orta düzey gelinlik alınıyorsa, aynı şekilde orta düzey damatlık alınır DEĞİL Mİ?

begonyabahcesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2019
487
529
37
Merhaba herkese,

kısa bir soru sormak istiyorum size.
Düğün sürecinde erkek tarafı gelinlik alma aşamasında 'kampanyalı ve çok pahalı olmasın' dedi ve biz de bu şartlara göre 2 adet gelinlik aldık (biri nikah biri düğün için).
Şimdi nişanlıma annemler bir adet damatlık (smokin) ve bir adet takım elbise almak istiyorlar.

Sizce bana 'hesaplı ve kampanyalı olsun' dedikleri için nişanlım da Smokin ve Takım Elbiseyi hesaplı ve kampanyalı ürünler arasında seçmesi gerekmez mi?

Mesela ben orta düzey, italyan tasarım bir gelinlikçiden aldım gelinliklerimi. Damatlık (Smokin) bakarken nişanlım hep Vakko'ya yöneldi. Ben de sonuçta Vakko'dan gelinlik almadım (alamadım ki almak isterdim) dolayısıyla bence o da daha orta düzey bir markadan almalı.

Benim ailemin durumu nişanlımın ailesinin durumundan daha iyi ama prensip olarak eşit şartlar olması gerekiyor diye düşünüyorum. Ben bunu nişanlıma açık açık söylemeyi düşünüyorum bu arada.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

GÜNCELLEME:
Normalinde böyle şeyler takan bir insan değilim ama evlilik sürecine girince insan gerçekten farklı bir psikolojiye giriyormuş.
Beğendikleri arasında en uygun fiyatlısını seçti - diğerleri olmaz, sen alalım desem bile almam dedi. Benim de fiyatları göz önünde bulundurarak gelinlik seçtiğimin farkında ve bu konuda sorun çıkarmadığım için teşekkür etti.
Sanırım daha az stresli olmam gerekiyor.

Son düzenleme:
Kesinlikle evet dedim başlık için.
Onlar söylemeye utanmiyosa bende utanmam ki bende düğünde öyle yaptim
Hatta marka bile gelinlik almadılar bana ama.damatligi marka aldık çok pahalısini aldırmadım bana aldirmadiklari icin

Merhaba herkese,

kısa bir soru sormak istiyorum size.
Düğün sürecinde erkek tarafı gelinlik alma aşamasında 'kampanyalı ve çok pahalı olmasın' dedi ve biz de bu şartlara göre 2 adet gelinlik aldık (biri nikah biri düğün için).
Şimdi nişanlıma annemler bir adet damatlık (smokin) ve bir adet takım elbise almak istiyorlar.

Sizce bana 'hesaplı ve kampanyalı olsun' dedikleri için nişanlım da Smokin ve Takım Elbiseyi hesaplı ve kampanyalı ürünler arasında seçmesi gerekmez mi?

Mesela ben orta düzey, italyan tasarım bir gelinlikçiden aldım gelinliklerimi. Damatlık (Smokin) bakarken nişanlım hep Vakko'ya yöneldi. Ben de sonuçta Vakko'dan gelinlik almadım (alamadım ki almak isterdim) dolayısıyla bence o da daha orta düzey bir markadan almalı.

Benim ailemin durumu nişanlımın ailesinin durumundan daha iyi ama prensip olarak eşit şartlar olması gerekiyor diye düşünüyorum. Ben bunu nişanlıma açık açık söylemeyi düşünüyorum bu arada.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
O size kampanyalı ve çok pahalı olmasın diye nasıl söylediyse sizde o şekilde söyleyin.

Bence sebebi şu olabilir gelinlikler ile damatlığın fiyatını eşitlemek içindir. Bu iyi niyetli insanın yapacağı bir şey değil. Eğer hayat standartı olarak marka ise size de o şekilde alınabilirdi. Benim gelinliğin 4000 TL idi, sevdiğim bir yerden özel dikimdi. Eşimin damatlığını da ortalama bir markadan aldık tesadüf beğendiğimiz ürün 1000 lira idi.

bilemedim ya durumları sizin gibi iyi değilse o yüzden demişlerdir. Sindi bisey dersen nisanlina ayıp olcak siz düşman değilsiniz daha dk bir gol bir başlamayın
bi sorununuz varsa başta söyleseydiniz keşke

Hep vakkodan mi giyinir nişanlınız bu ne lüks ya size kampanyali olsun pahalı olmasin ama ona Vakko alınsin asla almazdim. Bu arada gelinlikler ne kadar tuttu

Merhaba herkese,
haftasonu dönüş yapamadım.
Şöyle, biraz boşuna endişe etmişim sanırım. Haftasonu smokin'i aldık. Vakko, Damat Tween ve W Collection markların smokin'lerini beğendi ve Vakko ve Damat Tween'nin fiyatlarını duyunca W Collection'dan alalım dedi. Smokin'i herşeyi ile beraber (ayakkabı, kuşak, papyon, kol düğmesi vs.) 4000 TL tuttu. Şimdi ek olarka bir de takım elbise alacağız.
Bu arada W Collection da bir Vakko markası ama kıyasla daha uygun fiyatlı.

X