- 28 Eylül 2018
- 5.937
- 21.454
-
- Konu Sahibi Orkide_sever
Tesekkur ederim.Bocek vs. Sorunu yoksa toprak ve saksi degisimini onermiyolar. Sıkışık kok gelisimi severler. 2 3 senede bir kokler sigmamaya baslarsa saksi ve ayni esnada toprak degisimi yapabilirsin ki eger cicegi yoksa. Kokleri neden kestin ki?Topragini arada bir degistirmek gerekir mi acaba? Bi de ben 2 hafta once disariya cikip uzayan kokleri kestim yanlis mi yaptim? 2 gun once de dalini keserek kisalttim izledigim videolardan gorerek ama bilmiyorum hata mi ettim. Bu arada orkideleriniz cok guzel
Kokler disari dogru cok uzamisti ben de kestimTesekkur ederim.Bocek vs. Sorunu yoksa toprak ve saksi degisimini onermiyolar. Sıkışık kok gelisimi severler. 2 3 senede bir kokler sigmamaya baslarsa saksi ve ayni esnada toprak degisimi yapabilirsin ki eger cicegi yoksa. Kokleri neden kestin ki?
Yanlis yapmissinKokler disari dogru cok uzamisti ben de kestim
Neyseki hepsini kesmedim cok uzun olanlari kestimYanlis yapmissinonlar hava kokudur buyuk ihtimalle ve ister istemez disari dogru buyurler. Cok dagilirsa disina bi numara buyuk saksi koymak goze o kadar daginik gorunmemesini saglar. Dalini neden kestin peki?
Cicek dalinin ucunda belirgin bi tomurcuk cikintisi yoksa eger kesmek gerekir ki bogumlardan yeni surgun versin diye. Keske once 3 gun gunduz disari biraksaydin hava degisimi suan uyanislarini saglayan sey. Kesimi de duz keskin bi bicak falcata veya jiletle yapmak gerekir. Makas iki taraftan ezdigi icin dal govdeye kadar kurumaya basliyo. Kestikten sonra da tarcin veya vazelin surulmesinden yana degilim ben heleki vazelin kesinlikle surulmemeli. Eskiden tarcin dokerdim yine de kururdu kesip birakiyorum havalandirip iceri aliyodum eski orkidemi 2 sene cok guzel cicek verdi. Sonra tabi annem istedi ona verdim ve fiyasko fazla sudan sisip ölmüstü. Soldaki 2 sene cift dal veren guzelligimdi.Neyseki hepsini kesmedim cok uzun olanlari kestimDalini izledigim videolara bakarak kestim 3. bogumun bikac cm ustunden kesin diyordu cicek vermiyordu aylardir
Zor gibi bakimi ama oyle gozde buyutulecek bisey degil. Bol gun isigi duzenli sulama yeterli geliyo. Surekli rahatsiz edilmekten hoslanmayan gozle sevilecek turlerBende orkide asla yaşamadı. Cok severrim sırf bu yüzden bir daha almadım.
Maşallah yasatana❣