• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orhan Pamuk - Masumiyet müzesi

ozgmm

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
2.198
2
358
Kocaeli
"Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum."

Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor...
Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz. 1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor.

Eklentiler

• $masumiyet müzesi.jpg
    $masumiyet müzesi.jpg
    9,6 KB · Görüntüleme: 163
oku canım mutlaka.kimsenin elinden bırakamayacağı harika bir kitap bu. :kahve:
opuyorumnanaktan ayrıca gerçekte yaşanmış bir hikayedir...

şiddetle tavsiye ettiğim bir kitap arkadaşlar ..
şuan okuyorum 378.sayfadayım. çok güzel bir roman :))

ama kemale çok kızıyorum ne yardan ne serden vazgeçebildi ama sonunda ikisinide kaybetti işte...

güzelll....

konu güzeldi. ama yazarın betimlemeleri bazen çok sıkıcı ve uzun gldi bana

Dün alabildim kitabı..Okuduğum kadarıyla (90. sayfalardayım) fazla cinselik içeriyor gibi geldi...
Ama sürükleyici..
Belki cinsellik içerdiğindendirkaydirigubbakcemile3

çok severek okuduğum aşk romanlarından biriydi. tavsiye ederim

bunu beğenen fransız teğmenin kadını'nı daha çok beğenir
nobel ödüllü yazarımız yine "esinlenmiş" çünkü:)

çok severek okudum okurken gerçekten hikayenin aslı olduguna inanmıstım kitabım bittikten sonra arastırma yapmaya basladım masumiyet mzüesine gitmek için öğrendim ki Orhan Pamuğun kendi uydurduğu birşeymiş

bildiğim kadarıyla çukurcumada müzesi varmış, nasıl olur ki?

Son düzenleme:
açılacakmıs müze Orhan Pamuk tarafından sonradan bu olayın tamamen Orhan Pamuk un kurgusu oldugu ortaya cıkınca vazgecmis Orhan Pamuk hatta arkadasım 1 gün boyunca o müzeyi aradı ve bulduda ama malesef muze falan yok ortada ;)

ya sinir oluyorum bu okuyucuyu ebleh yerine koyan pazarlama stratejilerini- hele hele "büyük romancı"lar yapınca iyiden iyiye fıttırıyorum...elif şafak da çekiyor aynı numaraları

bende okudum ve beğendim bu kitabı
o dönemin atmosferini çok güzel yansıtmış
hani o çukurcumadaki ev ile ilgili bölümlerde
nerdeyse eski evlere özgü rutumetle karışık yemek kokusunu duydum
bir tabakta benim önüme konuldu sanki :))

kitap güzel konu güzel amaaa orhan pamugun kalemi cok agır.yani cok uzatmıs olayları.bazen cok sıkıyor

valla ben kitabı bitiremedim
e yuh be dedim aşkı anlatırken
ne bileyim ilişkiler çarpık geldi biraz
benden geçer not alamadı

Kitap konu itibariyle farklı,insanı çekiyor fakat ben Orhan Pamuk'un bu kitabında sanki 'Ben isteyince ne kadar uzun yazabiliyorum,bu kadar sayfayı ben yazdım ' şeklinde bi durum hissettim,bilemiyorum,bu hikayeyi 300-400 sayfada yazıp bıraksaydı daha çok etkisinde kalacağımı düşünürdüm,çünkü yaptığı betimlemeler çok uzun ve insan bir yerden sonra olaydan kopuyor.

orhan pamuk kıtaplarını sevememıştım bunuda sevmedım
ama bıtrmeden bırakmadımda
bıraz saçma geldı

mesela melekler ve şeytanlarda dan brown anlattığı herşey şuan var olan bişey
hatta yakın zamanda o melekler çeşmesıne bı saldırı düzenlenmıştı
ben dvd alıp ızlemıştım ve ben burayı nerden bılıyorum dıye aklımdan geçırırken haberlerdekı saldırı geldı aklıma

Son düzenleme:
Back