- Konu Sahibi ffcamdankalp
- #101
organ bağışımı 2 yıl önceden yaptım ve bütün ailemin onayını alarak bana birşey olursa başka bedenlerde yaşayacağım:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm diyanet de bu konuda teşvik veriyor bir kişiyi kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir şeklinde bir ayet var diye biliyorum hem bu gönüllülüktürçok günah diyorlar ama ben 3 sene önce bağışladım. yanacaksam bu yüzden yanayım cehennemde...
ORGAN BAĞIŞI HAYAT BAĞIŞIDIR!
ORGANLARIMIZI TOPRAĞA GÖTÜRMEYELİM…
GÖZLERİMİ; GÜN IŞIĞINI, BİR BEBEĞİN YÜZÜNÜ,
BİR KADININ GÖZLERİNDEKİ SEVGİYİ GÖRMEMİŞ BİR ADAMA VERİN.
KALBİMİ, KENDİ KALBİ ONA ACI VERMEKTEN BAŞKA BİR İŞE YARAMAYAN BİRİNE VERİN…
BÖBREKLERİMİ HAYATI HAFTADAN HAFTAYA MAKİNEYE BAĞLI OLAN BİRİNE VERİN…
KANIMI BİR OTOMOBİLİN ENKAZI ALTINDAN ÇIKARILAN BİRİNE VERİN… VERİN Kİ TORUNLARININ OYNADIĞINI GÖRENE DEK YAŞAYABİLSİN…
ORGAN BAĞIŞI NEDİR?
BİR KİŞİNİN HAYATTA İKEN SERBEST İRADESİ İLE TIBBEN YAŞAMI SONA ERDİKTEN SONRA DOKU VE ORGANLARININ BAŞKA HASTALARIN TEDAVİSİ İÇİN KULLANILMASINA İZİN VERMESİ VE BUNU BELGELEMESİDİR.
HANGİ ORGANLAR BAĞIŞLANABİLİR?
1979 TARİH VE 2238 SAYILI YASA GEREĞİNCE:
KİŞİNİN YAŞI 18-65 ARASINDA OLMALIDIR.. KİŞİ KARAR VERME YETENEĞİNE SAHİP OLMALIDIR. ORGANLAR İKİ ŞAHİDİN HUZURUNDA BAĞIŞLANIR. “DOKU VE ORGAN BAĞIŞ BELGESİ” DOLDURULARAK KİŞİYE VERİLİR. KİŞİ BU BELGEYİ SÜREKLİ YANINDA BULUNDURMALIDIR.
ORGAN BAĞIŞININ DİNİMİZDEKİ YERİ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU 6/3/1980 TARİH VE 396 SAYILI KARARI İLE ORGAN NAKLİNİN CAİZ OLDUĞUNU BİLDİRMİŞTİR.
BU KARARLA; ORGAN BAĞIŞI İNSANIN İNSANA YAPABİLCEĞİ EN BÜYÜK YARDIM OLARAK NİTELENDİRİLMEKTE VE “ORGANINIZI VERECEĞİNİZ KİŞİ YAPTIĞI İYİLİK VE KÖTÜLÜKTEN KENDİSİ SORUMLUDUR” DENİLMEKTEDİR.
KUR’AN-I KERİM’DE:
KİM BİR İNSANA HAYAT VERİRSE ONUN SANKİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERMİŞÇESİNE HAYAT KAZANACAĞI” BEYAN OLUNMUŞTUR (MAİDE/32)
İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN ORGAN BAĞIŞINDA BULUNMAMIZ VE BU SAYEDE İNSANLARIN TEDAVİ OLMASI, İNSAN HAYATINI DOKUNULMAZ SAYAN BİR İNSANA HAYAT VERMEYİ BÜTÜN İNSANLARA HAYAT VERME DERECESİNDE ÖNEMLİ GÖREN YÜCE DİNİMİZİN TEŞVİK ETTİĞİ ERDEMLİ BİR DAVRANIŞTIR.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR.ALİ BARDAKOĞLU
ORGAN BAĞIŞI BAŞVURU YERLERİ
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI HASTANELER
SAĞLIK GRUP BAŞKANLIKLARI
SAĞLIK OCAKLARI
ŞİMDİ İHTİYACIMIZ OLMADIĞI İÇİN BU KONUYA PEK SICAK YAKLAŞMIYOR OLABİLİRİZ. AMA YA İHTİYACIMIZ OLSAYDI, SEVDİKLERİMİZİN İHTİYACI OLSAYDI? BUNU BİR KEZ DAHA DÜŞÜNELİM.
DETAYLI BİLGİ İÇİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN SAYFASINA BAKILABİLİR
ÇALIŞTIĞIM KURUMDA BU KONUYLA İLGİLENEN ARKADAŞIMLA İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ.
stanbul Salk Mdrl
VEYA SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN 184 NO’LU HATTI ARANABİLİR.
İstatistiklere göre
1. İzmir
2. Antalya
Organ bağışının yüksek olduğu iller
kutluyorum duyarlıkları için
İstanbul ve Ankara'da onların ardında...
organ bagisi
Son bir yıl içinde yapılan kampanyalar ve bilgilendirici programlar sayesinde organ bağışı bir sene içinde üç kat artış gösterdi. Ancak yapılan araştırmalar, organ ve doku naklinde dünyanın hâlâ çok gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Türkiye'de 44 bin kişi organ nakli için sıra bekliyor. Her yıl ortalama 8 bin kişinin bu listeye eklenmesi, organ bekleyenleri büyük bir umutsuzluğa sevk ediyor. 2006 yılında 7 bin kişi organ beklerken hayatını kaybetti.
Son bir yıl içinde yapılan kampanyalar ve bilgilendirici programlar sayesinde organ bağışı bir sene içinde üç kat artış gösterdi.
Ancak yapılan araştırmalar, organ ve doku naklinde dünyanın hâlâ çok gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Türkiye'de 44 bin kişi organ nakli için sıra bekliyor. Her yıl ortalama 8 bin kişinin bu listeye eklenmesi, organ bekleyenleri büyük bir umutsuzluğa sevk ediyor. 2006 yılında 7 bin kişi organ beklerken hayatını kaybetti.
Türkiye'de organ nakli on binlerce hastayı ve milyonlarca akrabasını yakından ilgilendiriyor. Çok sayıda insan karaciğer, pankreas, böbrek yetmezliği, kalp nakli ihtiyacıyla son derecede düşük hayat standartlarında yaşam mücadelesi veriyor. Organ naklinin duayeni olarak kabul edilen Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, geçen yıl sadece 143 organ naklinin yapıldığını söylüyor. Türkiye'de organ nakli yapacak yeterli sayıda hekim ve merkez bulunmasına rağmen bağış olmaması bu rakamı düşürüyor. Organ nakli bekleyen hastaların yurtdışına gitmelerinin ülke ekonomisi için büyük zarar olduğunu hatırlatan Kalayoğlu, toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesini istiyor.
Hastaların organ nakli aşamasına gelmeden nakil merkezlerine yönlendirilmesi gerektiğini belirten Kalayoğlu, "Diyaliz merkezine giden bir hastayı bu merkezdeki hekimler direkt organ nakline yönlendirmeli ve nakil aşamasına gelmeden bu bilinci aşılamalılar." uyarısında bulunuyor. Kalayoğlu, diyaliz hastasının devlete maliyetinin milyarlarca doları bulduğunu söylerken, organ naklinin hem ekonomik yük hem de hasta sağılığı için daha faydalı olduğunu belirtiyor. Kalayoğlu, organ naklinin artmasında hekimlere önemli görev düştüğünü kaydediyor.
Ancak yapılan araştırmalar, organ ve doku naklinde dünyanın hâlâ çok gerisinde kaldığımızı gösteriyor. Türkiye'de 44 bin kişi organ nakli için sıra bekliyor. Her yıl ortalama 8 bin kişinin bu listeye eklenmesi, organ bekleyenleri büyük bir umutsuzluğa sevk ediyor. 2006 yılında 7 bin kişi organ beklerken hayatını kaybetti.:çok üzgünüm::1no2:
Türkiye'de organ nakli on binlerce hastayı ve milyonlarca akrabasını yakından ilgilendiriyor. Çok sayıda insan karaciğer, pankreas, böbrek yetmezliği, kalp nakli ihtiyacıyla son derecede düşük hayat standartlarında yaşam mücadelesi veriyor. Organ naklinin duayeni olarak kabul edilen Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, geçen yıl sadece 143 organ naklinin yapıldığını söylüyor. Türkiye'de organ nakli yapacak yeterli sayıda hekim ve merkez bulunmasına rağmen bağış olmaması bu rakamı düşürüyor. Organ nakli bekleyen hastaların yurtdışına gitmelerinin ülke ekonomisi için büyük zarar olduğunu hatırlatan Kalayoğlu, toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesini istiyor.
Hastaların organ nakli aşamasına gelmeden nakil merkezlerine yönlendirilmesi gerektiğini belirten Kalayoğlu, "Diyaliz merkezine giden bir hastayı bu merkezdeki hekimler direkt organ nakline yönlendirmeli ve nakil aşamasına gelmeden bu bilinci aşılamalılar." uyarısında bulunuyor. Kalayoğlu, diyaliz hastasının devlete maliyetinin milyarlarca doları bulduğunu söylerken, organ naklinin hem ekonomik yük hem de hasta sağılığı için daha faydalı olduğunu belirtiyor. Kalayoğlu, organ naklinin artmasında hekimlere önemli görev düştüğünü kaydediyor.:1no2:
LÜTFEN BİRAZ DUYARLI OLALIM:enbuyukkk:
çok günah diyorlar ama ben 3 sene önce bağışladım. yanacaksam bu yüzden yanayım cehennemde...