• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

organizasyoncular bakabilir mi =?

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
Tünaydın bayanlar

Organizasyon işi yapanlardan yardım rica ediyorum

Arkadaşımla ikimizin üni yıllarında çalıştığımız bu tarz firmalar öğrenci işi olarak kısa zamanda iyi para kazanıyorduk
şimdi kendi firmamızı kurma hayaliyle yaşıyoruz diyebilirim:KK19:

İkimizde çok istiyoruz inşallah kısa zamanda faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz bu işi yapanlar kazancı nasıl olur bu işi nasıl iyi yerlere götürebiliriz fikir almak istiyorum:KK66:

Yazılanlar ikimiz içinde çok önemli.. işimizi bırakıp bu işe odaklanmaktan yanayız gelirimiz nasıl olur vs.. heyecandan cümle bile toparlayamadım J siz anladınız beni diye umuyorum:KK49:

Son düzenleme:
Mrb canim dugun organizasyonu yapiyoruz ayrica yoreselvkiyafetler kiraliyoruz. Karli bi is diyebilirim bulundugun yere gore duzersin malzemelerini mesela biz kucuk bi ilcede yasiyoruz ona gore yaptik. Sermayeni bastan yatiriyorsun malzemeye ( demirbas malzemeler yani) sonrasi hep kar oluyor( tabi dukkan kira vs masraflar haric) biz soyle yaptik mesela bikac cesit nikah masasi gelin yolu kapi girisi modeli hazirladik sunnet tahti falan bikac cesit istege gore yapiyorsun farkli taleplere gore yeni model duzenleyebilirsin birbirine karistirip yapabilirsin yaraticiliga bagli.

Bende bir yakınımla yarı zamanlı olarak organizasyon işine girmeye karar verdim hazırlıklar sürüyor hatta. Yakınımın açılışlar üzerine deneyimi vardı önce, daha büyük çaplı organizasyonlar, konserler vs. düzenleyen bir arkadaşından destek aldık görüşüp.Onun tavsiyelerini size de aktarayım. Başlangıç aşamasında fazla sermaye aktarmayın ve işlerinizi bırakmayın bence, mesela dükkan ya da depo filan kiralamayın. Müşteri listeniz veya size iş paslayacak firmalarla bağlantılarınız olsa bile böylesi daha güvenli ilk etapta. İyi para ayırmanız gereken ilk alan internet sitesi, bunun dışında facebook sayfası, twitter, instagram ve düzenli güncellenen bir blog işinize yarar pazarlama açısından. Sonra yapabileceğinizi düşündüğünüz işlerin bir listesini yapın ardından başlangıç için tek başınıza yapamayacağınız başka şirketlerden destek alma ihtiyacı duyacağınız etkinlikleri silin. Mesela açılış için büyük balon süslemelerini yapabiliyor ve karşılama elemanlarını kendiniz bulabiliyor olmanız ve istenirse açılışa getirebileceğiniz haber değeri olan birilerini bulabilmeniz gerek, ya da kutlama etkinlikleri için, elinizde mekan listesi olması, süsleme, etiket poster baskısı, parti hediyeleri, şeker hamurlu kurabiye filan hazırlayabilmeniz gerek. Bunları farklı yerlerle anlaşarak yaparsanız İstanbulda tonlarcası olan organizasyon firmaları ile baş edemezsiniz fiyat olarak.

Back