• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket organ bağışı

• Konu Sahibi Konu Sahibi lakhesis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

organ bağışı yaptırmak istiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
çünkü hep bizler şu an için düşünüyorum.. Kesilip biçileceğimizi falan düşünerek korkutuyoruz kendimizi. Oysa ölünce herşey bitecek.. Ve hayat kurtaracağız.. Iliklerimizle zarlarımızla bile düşünün ki kaç. Hayatı kurtaracağız:))

bende aynen senin gibi düşünüyorum işte bedenimden ruhum çıkınca et parçasından ibaretim organlarım benim işime yaramayacak bari birine yarasın bir yaşama can olsun

destekliyorum eşime ve aileme de söylüyorum ölürsem organlarımı bağışlayın diyorum

ben organ bağışının daha çok öte boyutuna bakıyorum, vücuduma en ufak kalıcı bir çiziği bile istemezken, misal dövme gibi, doğduğum gibi ölmeliyim, bu yüzden de kendime iyi bakmalıyım, tamam ruh önemli beden ölüp gidecek ama, çok düşündüm organ bağışını, ya yanlış bir şeyler yapacak olursam... ya bana verilen beden sadece bende kalmalıysa, bilemiyorum saçma da olabilir düşündüklerim, belki hiç hesap sorulmayacaktır, ama bu riski de göze almak istemiyorum, belki ardımda pek çok hayatı kurtarmış olacağım, pek çok kişiye mutluluk getireceğim için doğrusu bağıştır... ama maalesef cesaretim yok...

arkadaşlar burda çok ince bi nokta var ama... doktorlara kan emici die bakmamalıyız.. en son yürekler olur kitabını okumuştum tavsiyede ederim.. zaten beyin ölümünü beklemek zorunda doktorlar.. sizi masada bıraksalar bunun yaptırrımı var herşey bim düşündüğümüz kadar basit değil aslında.. ve bunu resmen beyan etmenize gerek yok aslında. sizin beyin ölümünüz gerçekleştiğinde ilk eşinize, anne ve babanıza , kardeşlerinize sorulacak beyan edilmemeişse.. onlara vasiyet edebiliriz.. ben ölürüm ama 10 kişiye hayat olurum.. toprakta kurtlanacağına organlarım:(( artı kalp en kısa dayanan organmış.. diğer organlar 6 7 saate kadar saklanabilirmiş ama kalp çıkarıldıktan en geç 1 2 saat içinde nakledilmesi gerekirmiş.. kanınız bile hayat kurtarabilir yani:)

Arkadaşımıza katılıyorum, türkiyede şuanda bekleyen bir sürü hasta var, sadece böbrek nakli bile bekleyen 50.000 üzerinde hasta var , para karşılığında olanlar bile yetişemiyor , hergün 1 insan böbrek nakline ihtiyac duyuyor, insan tek böbrekle normal hayatına devam edebiliyor mesela, diyalize bağlanmadan böbrek nakli gerçekleşen bir hastanın ve bağaşlayanın, sağlıkları normal insan gibi olduklarını kaç insan biliyor ? hiç tabiki, bilgilendirmek lazım..

Organ bağışı, insanın ölümünden sonra yapıldığı için bence korkulacak bir tarafı yok. Korkmak ya da vücudun bozulacağı düşüncesi tuhaf geliyor bana bu yüzden. Sonuçta ölünce o vücuttan eser kalmayacak.
Bu dünyaya ait olan şey vücudumuz, ruhumuz değil. O yüzden organlarımın toprak altında çürümesindense, ihtiyacı olan kişilere hayat vermesini tercih ederim. :)

Son düzenleme:
evet konuştum bu konuyu eşimle eğer bir gün ölürsem bütün organlarımı bağışlansın dedim emin olun bunu eşimiçinde yaptırırım ama bunu resmiyete dökemiyorum nedeniyse türkiyedeki doktorlara güvenmiyorum mazallah ameli,yata girer,im yaşama şansın varken sırf organlar için çekerler fişimi......türkiyede güvenim yok para için sağlam adamı doğrayan ülkede ama eşime vasiyet bıraktım kusura bakmayın şu diyalize giren hastalara bakın.....dini ırkı ne olursa olsun ayrım yapmaksızın bağışlanmasını istiyorum .....eğer başkası için kara vermek gerekirse onada okey veririm

bizde eşimle bu konuşmanın aynısını yaptık bu arkadaşa aynen katılıyorum

Back