• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket organ bağışı

• Konu Sahibi Konu Sahibi lakhesis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

organ bağışı yaptırmak istiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
L

lakhesis

Ziyaretçi
organ bağışını destekliyor musunuz? organ bağışında bulunacakmısınız?

evet kesinlikle...
hep derim eşime aileme ölürsem işe yarayan organlarımı bağışlayın diyee...tabi işe yarayan varmı bilemem.....

kesinlikle ve tüm ailemede söyledim. hepsi bilirler resmileştirmedim ama hepsine her zaman söylüyorum.

evet konuştum bu konuyu eşimle eğer bir gün ölürsem bütün organlarımı bağışlansın dedim emin olun bunu eşimiçinde yaptırırım ama bunu resmiyete dökemiyorum nedeniyse türkiyedeki doktorlara güvenmiyorum mazallah ameli,yata girer,im yaşama şansın varken sırf organlar için çekerler fişimi......türkiyede güvenim yok para için sağlam adamı doğrayan ülkede ama eşime vasiyet bıraktım kusura bakmayın şu diyalize giren hastalara bakın.....dini ırkı ne olursa olsun ayrım yapmaksızın bağışlanmasını istiyorum .....eğer başkası için kara vermek gerekirse onada okey veririm

GerÇekten arkadaŞlar Çok sevındım aynı fıkırcde olduumuza.. Hayat kurtarma Şansımız ancak bu kadar yÜksek olabılır...

ben organ bagışını destekliyorum..aileme ben bagışlıcam diyorum annemde kızıyor sen ölcen birde seni kestirip biçtiremem diyor:)))

çok istiyorum ama art niyete kurban gitmekten korkuyorum. kardeşim "sen organ bağışı yapıcam de, ameliyat masasında sana hiç uğraşmasınlar bıraksınlar öl diye" diyor

ben organ bağışında bulundum bile herkese tavsiye ederim.

arkadaşlar burda çok ince bi nokta var ama... doktorlara kan emici die bakmamalıyız.. en son yürekler olur kitabını okumuştum tavsiyede ederim.. zaten beyin ölümünü beklemek zorunda doktorlar.. sizi masada bıraksalar bunun yaptırrımı var herşey bim düşündüğümüz kadar basit değil aslında.. ve bunu resmen beyan etmenize gerek yok aslında. sizin beyin ölümünüz gerçekleştiğinde ilk eşinize, anne ve babanıza , kardeşlerinize sorulacak beyan edilmemeişse.. onlara vasiyet edebiliriz.. ben ölürüm ama 10 kişiye hayat olurum.. toprakta kurtlanacağına organlarım:(( artı kalp en kısa dayanan organmış.. diğer organlar 6 7 saate kadar saklanabilirmiş ama kalp çıkarıldıktan en geç 1 2 saat içinde nakledilmesi gerekirmiş.. kanınız bile hayat kurtarabilir yani:)

arkadaşlar burda çok ince bi nokta var ama... doktorlara kan emici die bakmamalıyız.. en son yürekler olur kitabını okumuştum tavsiyede ederim.. zaten beyin ölümünü beklemek zorunda doktorlar.. sizi masada bıraksalar bunun yaptırrımı var herşey bim düşündüğümüz kadar basit değil aslında.. ve bunu resmen beyan etmenize gerek yok aslında. sizin beyin ölümünüz gerçekleştiğinde ilk eşinize, anne ve babanıza , kardeşlerinize sorulacak beyan edilmemeişse.. onlara vasiyet edebiliriz.. ben ölürüm ama 10 kişiye hayat olurum.. toprakta kurtlanacağına organlarım:(( artı kalp en kısa dayanan organmış.. diğer organlar 6 7 saate kadar saklanabilirmiş ama kalp çıkarıldıktan en geç 1 2 saat içinde nakledilmesi gerekirmiş.. kanınız bile hayat kurtarabilir yani:)

annemlere vasiyet ettim ama beni dinlerler mi bilmem -tatlicadiarzu-

evet...kesinlikle organlarım bağışlansın istiyorum eşime ve aileme söylüyorum inş beni dinlerler toprak altında çürüycene başkalarına umut olsun organlarımız

ben destekliyorum, sonuçta ne kadar zor durumda olan insanlar can buluyorlar yeniden alkisalkisalkis
ama bi yandan da korkuyorum :utangac:

Evet.. kesinlikle destekliyorum. Zaten 2 yıl olacak bağışladım tüm organlarımı.
Çevremdekileri de bu yönde teşvik etmeye çalışıyorum.

çok isterim elbette bağışlansın ben ölünce..:)

insanlık tarihinin yarası belkide dilde hepimiz hemfikiriz ancak pratikte kimse de "tık" yok...

19 yaşındayken ehliyetimi aldığımda belirttim tüm organlarımı bağışlıyorum diye.
zaten ailem de isteğimin bu yönde olduğunu bilir.

yarın öbür gün ailemizde biri organ bulunamadığı için çırpınırsa gözlerimizin önünde; organ bağışının ne denli önemli olduğu o zaman anlaşılır.
ama geç olur...

insanlık tarihinin yarası belkide dilde hepimiz hemfikiriz ancak pratikte kimse de "tık" yok...

çünkü hep bizler şu an için düşünüyorum.. Kesilip biçileceğimizi falan düşünerek korkutuyoruz kendimizi. Oysa ölünce herşey bitecek.. Ve hayat kurtaracağız.. Iliklerimizle zarlarımızla bile düşünün ki kaç. Hayatı kurtaracağız:))

Back