• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ördüklerimden birkaç örnek. (Şal,bolera, vs...)

şimal soğuk geceler için olan şalın ipin markası nedir ve kaç numara tığla örülüo??

Tiftik iplik olsunda markası önemli değil canım. 4 numara tığ ile gevşek bir biçimde örülürse daha dökümlü ve hoş duruyor. Yani ipin ince tığ ucu biraz kalın olması gerekiyor.

benim elim biraz sıkıda o yüzden soruyorum kazık gibi olamasın die.senin ördüğün krem rengi ip hoşuma gittide ondan sordum modelini

3. mesajdaki aykıdan bende de var pek atkı değil ama adını koyamadım ben hediye:utangac: bide mantar şapkadan var çok tatlı duruo yapmak isteyen varsa yapıp taksın şık oluo bide için de saçım bozulmuo en çok onu seviyorum:teytey:

harikasın ya ben bayılıyorum örgüye ama bilmiyorum maalesef keşke biri öğretse senağlama

Ve yine aynı iplikten boyun atkısı ( Desenleri farklı ama hepsini birlikte giyince çok hoş duruyor.)
7140Resim_035.jpg
[/SIZE][/QUOTE]

Arkadaşım bu şalı nasıl yaptın? anlatabilri misin?

Ben de yapmayı düşünüyorum da.

Hang ipten? Kaç numara ile?

Canım ona 5 ilmek atılarak başlanıyor. İpe -kelebek ip- deniliyor, püsküllerinden belli oluyor zaten ip. Kenarlarından arttırarak devam ediliyor, 9 numara şiş ile haraşo olarak örülüyor. Biraz kenarlarından bol oluyor onu da tığ ile zincir çekerek toparlayıp, püsküllerini takıyorsun. İçindeki desenler kendiliğinden ortaya çıkıyor.

yaaaa bu 150 ilmek kaç bedene göre???ben akşam başladım 36-38 beden arası giyiyorum ben 125 ilmek başladım ama az mı acaba, az sa sölermisiniz baştan sökeyim :))

yaaaa bu 150 ilmek kaç bedene göre???ben akşam başladım 36-38 beden arası giyiyorum ben 125 ilmek başladım ama az mı acaba, az sa sölermisiniz baştan sökeyim :))

Canım bende 36-38 arası giyiyorum. 150 ilmek bence iyidir (tabi ipin kalınlığına göre değişir) baştan gözüne çok büyük gelebilir, ördükçe şişlerde ağırlık yapıyor. Ama bitirip dikdikten sonra çok güzel duruyor.a.s

Canım bende 36-38 arası giyiyorum. 150 ilmek bence iyidir (tabi ipin kalınlığına göre değişir) baştan gözüne çok büyük gelebilir, ördükçe şişlerde ağırlık yapıyor. Ama bitirip dikdikten sonra çok güzel duruyor.a.s
anaaa o zaman sökeyim ben daha baştayken ipim çok kalın diil anchor un simli bi ipi var ondan.

Teşekkür ederim canım.
Örmeyi denedim yanlız devamlı ilmek kaçırdım.:utangac: Bi ince bir kalın ip geliyor ya zorlandım. E ilmeğin kaçtığıda çok zor anlaşılıyor o yüzden yapamadım.:icecream:

canım hepsidee çok güzel olmuşşş emeğinee sağlıkkk bende en kısaa zamandaa yaptıklarımıı koyayım bariiii

Eklediklerim çıkmamış ya, şu yükleme sitelerinden nedir benim çektiğim.
Merak eden arkadaşlar bloğumda resimleri görebilirsiniz...

Çantayı daha önce örmüştüm ama kızım biraz çanta ile oynamak isteyince şeklinden çıktı tabiki..
Eee atmak olmazdı bende belli bir yerden söküp yeniden düzenleme yaptım çantama...

Şapkayı aynı iplerle ördüm, biraz ipim kalmıştı ziyan olmasın dedim, kopan bir kemerimden aldığım tokayı da, örgü kemer yaparak ona taktım.

Bu aralar pek bi hamaratlatlığım tuttu canım:roflol:
Bakalım siz nasıl bulacaksınız! :utangac:

1518Resim_129.jpg

Şimdi tek tek görüp biraz yapılışlarını inceleyelim dimi...:icecream:

1760Resim_131.jpg

Şapka:
Şapkaya 10 zincir çekerek birleştirdim. Ve üzerine 3.lü çıkararak 18 adet trabzan yaptım.
2. sırada her trabzana 2 defa batıp, büyütmeye çabalarına girdim. 3. sırada teker teker batıp, 4 sırada 1 tekli 1 ikili battım ki büyütürken pot durmasın diye. Böylece arttırmam bitmiş oldu ve 11 sıra olana kadar ördüm. 3 sıra krem rengimi takarak sık iğne yaptım, ve koyu renk ipim ile en son sıraya sık iğne geçerek şapkamı bitirdim.

Şapkanın bandı belli zaten: şapka çevresinin büyüküğüne göre zincir çekip 3.lü çıkararak doldurdum. Yine zincirden bant için tutma yerlerini yaptım. Şapkada ki toka ise çok eskiden terliklerinden kopmuştu, saklamışım ama şimdi işe yaradı

7194Resim_132.jpg

Çanta:
Daha buraya uğrayan arkadaşlar bu çantanın eski halini bilir.
Yan bantları vardı onları çıkarıp tekrar birleştirdim. Boylamasına bir çantaydı bu sefer enlemesine yaptım, üstündeki çiçekleri çıkararak bir iki tane ekledim sadece... Neyse böyle daha bir güzel oldu sanki...

5541Resim_133.jpg

İşte buda kalan iplerden yaptığım kemer...

Kemer:
Diğer kemerlerimden boy ölçüsü alarak zincir çektim baya bir uzun oldu ama enlemesine yapsam kenarları bu kadar düz olmazdı tabi...
3 sıra sık iğneden sonra, açık renk ipimle etrafını yine sık iğne ile geçtim, kemer tokasını diktim, işte bu kadar.
Biraz sade olsun ki her zaman kullanabileyim dedim.

Son düzenleme:
Back