Bu boleroyu geçen hafta ördüm. Ve sizlerle de paylaşmak istedim
Yapılışı:
150 ilmek atıyorsunuz ve çift lastik ile örüyorsunuz yani 2 düz, 2 ters( haraşo)
25 cm örünce, 2 ilmeği bir kesiyorsunuz, ilmek sayımızı düşürüyoruz. İlmekler 75 tane kalıyor burası sırt kısmını oluşturacak, ve düz olarak 28 cm daha örüyoruz. Daha sonra ilmeklerimiz arasında 1 arttırarak (1 defa ipi şişe dolamak) yine 150 ilmek olmasını sağlıyorz ve yine 25cm oluncaya kadar çift lastik örüyoruz. Bitmiş hali sol taraftaki fotoğraf, ve sağ taraftaki fotoğtaki gibi ikiye katlayıp lastik kısımlarını dikiyoruz.
Buda boleronun giyilmiş hali, gerçekten çok basit bir örnek, isteyen herkes kolayca yapabilir.
Tığla örülmüş bir şal. Soğuk geceler için ideal.yerimseniben
çok güzel canım .tam bana göre bunu kesin örerim.sağol bitanem.
Kaç numara şiş ile ördün.
Bir de ip önerin var mı?
Teşekkürler canım, örebilisin canım bu modelde örnek yok düz örülüyor işte, dene bir kere...yerimsenibenşimal cnm bolera cok guzel olmus ellerine saglik bende deniycemmm ama bnm elim bozuk ya duzgun oremiyorum
Çekip fotoğafını buraya eklesene kız, bizde örelim ve buraya fotoğafını ekleyelim.:icecream:Ben bu örneğin tüylü iple üç kat örülmüşünü görmüştüm çok harika duruyo her gelen ona bakıyodu ipçide :)
elinize saglik, bü cok güzel bir sapka. Lütfen tarifini yazabilirseniz ,cok sevinirim
Bunu örmeye başladığımda marul ipler yoktu. Haliyle ben marul yapmaya çalıştım. Ama takınca hoş duruyor.
ördüklerinin hepsi çok güzel pembe şala bayıldım ellerine sağlık güzel günlerde giy
şalın örülüşünü anlatabilirsen bende öreyim
şimalim ellerine sağlık canım,
bloğunu geziyorum şuan bir örgü canavarıyım bende
bitirip giydiğim kazaklar,süveterler yani insan eline bir kere alsın iki şiş bir ip yapamayacağı hiç bir şey yok..
geçen sene öğrendim örgü yapmayı ve kendimi bir ilerlettim anlatamam,şimdi yengem hamile onun bebeği için hırka,süveter ve yelek ördüm..çok güzel oldular,..
paylaşımın içinde teşekkürler tatlım..anlattıklarının hepsini kaydettim b.sayarıma lazım olacak ilerde muhakkak.hakkını helal et kardeşim..
şimalcim ilk sayfadaki kahverengi hırkanın yapılışını anlatabilirmisin?
Tığla örülmüş bir şal. Soğuk geceler için ideal.yerimseniben
bu şalın yapılışını çizerek anlatırsanız sevinirim.
Buda tığ ile yaptığım şapkam, öğrek biraz zor gibi duruyor ama öğrendikten sonra basit geliyor.
Yakından hali...
bu şalın yapılışını çizerek anlatırsanız sevinirim.
mrb bana bu berenin yapılışını anlaabilirmisin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?