Ördüklerimden birkaç örnek. (Şal,bolera, vs...)

Bu boleroyu geçen hafta ördüm. Ve sizlerle de paylaşmak istedim
Yapılışı:
150 ilmek atıyorsunuz ve çift lastik ile örüyorsunuz yani 2 düz, 2 ters( haraşo)
25 cm örünce, 2 ilmeği bir kesiyorsunuz, ilmek sayımızı düşürüyoruz. İlmekler 75 tane kalıyor burası sırt kısmını oluşturacak, ve düz olarak 28 cm daha örüyoruz. Daha sonra ilmeklerimiz arasında 1 arttırarak (1 defa ipi şişe dolamak) yine 150 ilmek olmasını sağlıyorz ve yine 25cm oluncaya kadar çift lastik örüyoruz. Bitmiş hali sol taraftaki fotoğraf, ve sağ taraftaki fotoğtaki gibi ikiye katlayıp lastik kısımlarını dikiyoruz.

Buda boleronun giyilmiş hali, gerçekten çok basit bir örnek, isteyen herkes kolayca yapabilir.

Son düzenleme:

çok güzel canım .tam bana göre bunu kesin örerim.sağol bitanem.
Kaç numara şiş ile ördün.
Bir de ip önerin var mı?

Tığla örülmüş bir şal. Soğuk geceler için ideal.yerimseniben

Ben bu örneğin tüylü iple üç kat örülmüşünü görmüştüm çok harika duruyo her gelen ona bakıyodu ipçide :)

çok güzel canım .tam bana göre bunu kesin örerim.sağol bitanem.
Kaç numara şiş ile ördün.
Bir de ip önerin var mı?

Elimde kartopunun ipi vardı, 100gr iplikten 3 adet yumak harcadım örmek için. Üzerinde 4,5 numara şiş kullanın yazıyordu ama ben daha dökümlü ve yumuşak olsun diye 5 numara şiş kullandım.
Beğenmene sevimdim, örünce bizimlede paylaşırsın artık.
a.s.

şimal cnm bolera cok guzel olmus ellerine saglik bende deniycemmm ama bnm elim bozuk ya duzgun oremiyorum
Teşekkürler canım, örebilisin canım bu modelde örnek yok düz örülüyor işte, dene bir kere...yerimseniben

Ben bu örneğin tüylü iple üç kat örülmüşünü görmüştüm çok harika duruyo her gelen ona bakıyodu ipçide :)
Çekip fotoğafını buraya eklesene kız, bizde örelim ve buraya fotoğafını ekleyelim.:icecream:

ördüklerinin hepsi çok güzel pembe şala bayıldım ellerine sağlık güzel günlerde giy
şalın örülüşünü anlatabilirsen bende öreyim

şimalim ellerine sağlık canım,
bloğunu geziyorum şuan bir örgü canavarıyım bende
bitirip giydiğim kazaklar,süveterler yani insan eline bir kere alsın iki şiş bir ip yapamayacağı hiç bir şey yok..
geçen sene öğrendim örgü yapmayı ve kendimi bir ilerlettim anlatamam,şimdi yengem hamile onun bebeği için hırka,süveter ve yelek ördüm..çok güzel oldular,..
paylaşımın içinde teşekkürler tatlım..anlattıklarının hepsini kaydettim b.sayarıma lazım olacak ilerde muhakkak.hakkını helal et kardeşim..

Bunu örmeye başladığımda marul ipler yoktu. Haliyle ben marul yapmaya çalıştım. Ama takınca hoş duruyor.

ördüklerinin hepsi çok güzel pembe şala bayıldım ellerine sağlık güzel günlerde giy
şalın örülüşünü anlatabilirsen bende öreyim

Kusura bakma araya bayram girdi birde kızım bronşit oldu o yüzden cevap yazmakta geçiktim.

Artık bunları şiş ile yapıyorlar, yüncüler marul ip deyince verip yapılışını anlatıyorlarlar. Ben bu boyun şalını öreli çok oldu o zaman böyle ipler yoktu, herkes tığ ile yapıyordu.
Yapılışına gelince ne kadar uzunlukta istiyorsan o kadar zincir çekiyorsun ve zincire yarım daireler yapıyorsun. Ben 6 adet zincir çekerek yaptıp. Her daireye 7 zincir doldurdun iki taraflı, ikinci sırada zincirlere çift batıyorsun yani 7 zincir 14 zincir olacak ki kıvrılsın. Aslında bu kadar. Senin için daha yakından çektim umarım yardımcı olur.

Beğenmene çok sevindim canım.
Bende örgü örmesini çok seviyorum, özellikle kışın nedense çok örüyorum.:1rolleyes:

şimalcim ilk sayfadaki kahverengi hırkanın yapılışını anlatabilirmisin?

Arkası için bedenine uygun ilmek atıyorsun. Daha sonra 1 arttırıp bir keserek örneğe devam ediyorsun. Ön ve arka aynı şekilde ilerliyor. Kol kısmının uzunluğu ölç ve oraya kadar ör daha sonra 3+2+1 olarak kolu kesiyorsun ve örmeğe devam ediyorsun. İstediğin uzunluğa gelince bitiriyorsun.
Kollar ve ön kısmı için de uygun olan ilmek sayısını at ve 1 arttırıp bir keserek onlarıda ör hepsi bitince iğne ile bütün parçalarını birleştir.
a.s.

bu şalın yapılışını çizerek anlatırsanız sevinirim.

Onu çizerek anlatmak biraz zor, ama vaktim olduğu zaman anlaşılacak kadar örerek fotoğraflarım canım, şuan Çanakkale'de değilim eve döndüğüm zaman olur ancak, seni de bekletmiş olucam ama kusura bakma...

bu şalın yapılışını çizerek anlatırsanız sevinirim.

Cevabım biraz geç oldu ama kusura bakma canım...

İpin ince tığ kalın olursa daha hoş duruyor.10 zircir çekip halka yapıyorsun daha sonra üzerine,zircirleri 3.lü çıkartarak 4.lü ve aralarında 3 zincir bırakarak 24 adet yapıyorsun.(Ben çabuk yapayım diye 3 adet yaptım)

Daha sonra örneği çevirip devam etmek için elim ile gösterdiğim yerden devam ediyorsun. Katlanarak örülüyor buda iki taraflı gösteriyor. Sanırım anlatmama gerek yok fotoğraflardan anlayabilirsin canım. Zaten tığ işi, şiş gibi kolay anlatılamıyor.

İşaret ettiğim yere...

Örneği katlayarak, üzerini dolduruyorsun...

Bu şekilde oluyor...

Buda devamı için.Arttırmalar sadece orta kısımdan oluyor. Bu örneği anlatmak bayağı bir zor, görmek daha iyisi ama elimden gelen bu kadar canım.
İstediğin büyüklüğe gelince, kenarlarına örümcek yapıyorsun.

Son düzenleme:

Örgü çanta yapılışı:
İlk önce 6 adet motif yapıyoruz, daha sonra bu motiflerin boyuna uygun olarak düz model bir dikdörtgen şeklinde örüyoruz. Ve yine düz olarak kenarlarını örüyoruz ama biraz uzun olacak çünkü alt kısmının tam ortasında birleşmesi gerek.
Ve sap olarak ister kendiniz örün isterseniz benim gibi hazır sap kullanın ben sapı sık iğne ile monte ettim.
Dikmek için ise kenarlarına sık iğne uyguladım.
Evet…
Beğenen arkadaşlar varsa yapabilirler.
İpin inceliğine göre boyutu değişebilir bu yüzden boyut ölçüsünü vermiyorum. Umarım motifteki örnekler sayılabilecek kadar görünüyordur. Ben motiflerin üzerine birde çiçek yaptım zevk size kalmış. İsterseniz arka kısmına işleme yaparak çantanızı çift taraflı olarak kullanabilirsiniz.

Motif:

Düz örgü:

Kenarları sık iğne ile geçtim:

Alt kısmı:

şimal soğuk geceler için olan şalın ipin markası nedir ve kaç numara tığla örülüo??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…