bunu nasil yaptin?
cok hos cok begendim gule gule giy
Süvetterimin ipliğinden yaptığım şapkam
Ve yine aynı iplikten boyun atkısı ( Desenleri farklı ama hepsini birlikte giyince çok hoş duruyor.)
bayıldım ya bunu.Ellerine sağlık cok güzeller. şapkanın tarifini yazarmısın? bende öreyim:asigim:
merhaba ben yeni uyelerdenim,ordukleriniz harika seyler,bende ormeyi cok seviyorum,bana beyaz bereyi kac ilmekle basladigini soylerseniz cok sevinirim,cok guzel duruyor.sevgiler
selam cnm ,gerçek çok hoşlar hepsi,eline sağlık..ben yaprak modelli berenin tarifini anlayamadım ..başa giydirilen bölümdenmi başlanıyo örmeğe..yani 62 ilmek kafa çapına göremi sayıldı..sonra her yaprağın arasına 6 ilmek haroşe örün demişsin tamam ,ama yaprak motifi nasıl yapılyo ben onu anlamadım birde kesme işlemi nasıl olacak ?azcık daha detaylı açıklama rica ediyorum cnm ,ilk kez bi şapka yapmış olucam.. birde sonunda nasıl birleştiriliyo dikiliyo ..
Kafa çapına göre ilmek atarsan daha iyi olur ama ortalama 62 ilmek atsan sana da olur sanırım. Başa giyilen bölümden başlanıyor örmeye. 3 sıra horoşa örüp lastik kısmını oluştur. (Daha fazla horoşa örüp ön kısmını yapmaya bilirsin tercih senin.)
Daha sonra
3 horoşa 1 düz 1 arttır (ipi bir defa şişe dolamak) 1 düz 1 arttır 1 düz 6 haroşa örerek bu şekilde devam ediyorsun. Arka tarafını hepsini horoşa olarak örüyorsun ön tarafta arttırdığın ilmeklerde dahil. Ön tarafa geçince yine aynı işlemi yapıyorsun tek farkla arttıdığımız ilmekleri düz örüyorsun 1 yerine 2 düz oluyor ama yine ilmek arttırmaya devam ediyorsun. Her sırada düz ördüklerin 6.ya kadar çıkıyor. 6 sıra bu şekilde örüyorsun. 6, sıradan sonra yaprakların düz örülmüş kısmından 1 kesiyorsun (2 ilmek birden almak) böylece yaprakları bitiriyorsun. Sonra horoşa olarak devam ediyorsun, her sırada 2 üç defa ilmek keski yukarıya doğru daralacak. Böylece örneğini bitir ve ters çevirip şapkanı kenarlarından dik.
Eğer anlayamazsan örnekten daha iyi anlayan birine bu yazdıklarımı anlat bakalım belki o sana daha fazla yardımcı olur. Böyle anlatmakla pek olmuyor insanın görmesi daha iyi olur elimizden gelen bu kadar. Umarın anlattıklarımdan bir şeyler yapabilirsin.
kızıma örmek için sadece kolları olan bolero arıyorumm.yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?