Ördüklerimden birkaç örnek. (Şal,bolera, vs...)

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
641
Çanakkale
Bende ördüklerimden birkaç tanesini sizinle paylaşmak istedim, beğendiğiniz olursa nasıl yapıldığını anlatabilirim.
Bolero, ön taraftan görünüşü.

Arka taraftan görünüşü.

Son düzenleme:
Tığla örülmüş bir şal. Soğuk geceler için ideal.yerimseniben

Son düzenleme:
Hiç örnek yapmayı bilmeyenler için ebruli iplikle düz örülmüş bir kazak.

Son düzenleme:
Süvetterimin ipliğinden yaptığım şapkam

Ve yine aynı iplikten boyun atkısı ( Desenleri farklı ama hepsini birlikte giyince çok hoş duruyor.)

Son düzenleme:
Tığ ile sık ile yapılarak örülüyor çok basit. Sadece boncuklu ip kullamanız gerekiyor.

Son düzenleme:
bayıldım ya bunu.Ellerine sağlık cok güzeller. şapkanın tarifini yazarmısın? bende öreyim :asigim:

Başına göre ilmek atıp 3 sıra haraşo örüyorsun, yaprağı yapmaya başladıktan sonra ilk sırada ilmekleri kesiyorsun, çünkü yaprak ilmek arttırıyor. Yapraklar bitene kadar aynen devam örmeğe... Yaprak modeli bitince her sırada 2-3 defa ilmek kesiyorsun yukarıya doğru daralması için. Bittikten sonra bozuk bir dikdörtgene benziyor.
Ön tarafından iki yaprak kadar yerden ilmek çıkartıyorsun. Arttırarak örüyorsun yarım daire şeklinde olacak, sonra tekrar arttırdığın kadar kenarlarından kesiyorsun. Araya her hangi bir şapkadan çıkardığın zotko kısmını koyup dikiyorsun. Daha sonra şapkanın arka kısmını dikiyorsun. Tamamdır.

Yaprak burada daha ayrıntılı

Fotoğraf güzel çıkmadı ama tekrar çekerim.

Buda tığ ile yaptığım şapkam, öğrek biraz zor gibi duruyor ama öğrendikten sonra basit geliyor.

Son düzenleme:
merhaba ben yeni uyelerdenim,ordukleriniz harika seyler,bende ormeyi cok seviyorum,bana beyaz bereyi kac ilmekle basladigini soylerseniz cok sevinirim,cok guzel duruyor.sevgiler

merhaba ben yeni uyelerdenim,ordukleriniz harika seyler,bende ormeyi cok seviyorum,bana beyaz bereyi kac ilmekle basladigini soylerseniz cok sevinirim,cok guzel duruyor.sevgiler

Ben kendi başıma uygun olarak 62 ilmek attım, ipim biraz kalındı 5 numara şiş ile ördüm. 3 sıra horoşa yaptıktan sonra yaprakları yapmaya başlıyorsun. Yapraklarında arasında 6 horoşa yapıyorsun ama her birinde 2 ilmek kesiyorsun. Yapraklar ilmek arttırıyor zaten.

Bunu örmeye başladığımda marul ipler yoktu. Haliyle ben marul yapmaya çalıştım. Ama takınca hoş duruyor.

Son düzenleme:
selam cnm ,gerçek çok hoşlar hepsi,eline sağlık..ben yaprak modelli berenin tarifini anlayamadım ..başa giydirilen bölümdenmi başlanıyo örmeğe..yani 62 ilmek kafa çapına göremi sayıldı..sonra her yaprağın arasına 6 ilmek haroşe örün demişsin tamam ,ama yaprak motifi nasıl yapılyo ben onu anlamadım birde kesme işlemi nasıl olacak ?azcık daha detaylı açıklama rica ediyorum cnm ,ilk kez bi şapka yapmış olucam.. birde sonunda nasıl birleştiriliyo dikiliyo ..

Kafa çapına göre ilmek atarsan daha iyi olur ama ortalama 62 ilmek atsan sana da olur sanırım. Başa giyilen bölümden başlanıyor örmeye. 3 sıra horoşa örüp lastik kısmını oluştur. (Daha fazla horoşa örüp ön kısmını yapmaya bilirsin tercih senin.)
Daha sonra
3 horoşa 1 düz 1 arttır (ipi bir defa şişe dolamak) 1 düz 1 arttır 1 düz 6 haroşa örerek bu şekilde devam ediyorsun. Arka tarafını hepsini horoşa olarak örüyorsun ön tarafta arttırdığın ilmeklerde dahil. Ön tarafa geçince yine aynı işlemi yapıyorsun tek farkla arttıdığımız ilmekleri düz örüyorsun 1 yerine 2 düz oluyor ama yine ilmek arttırmaya devam ediyorsun. Her sırada düz ördüklerin 6.ya kadar çıkıyor. 6 sıra bu şekilde örüyorsun. 6, sıradan sonra yaprakların düz örülmüş kısmından 1 kesiyorsun (2 ilmek birden almak) böylece yaprakları bitiriyorsun. Sonra horoşa olarak devam ediyorsun, her sırada 2 üç defa ilmek keski yukarıya doğru daralacak. Böylece örneğini bitir ve ters çevirip şapkanı kenarlarından dik.

Eğer anlayamazsan örnekten daha iyi anlayan birine bu yazdıklarımı anlat bakalım belki o sana daha fazla yardımcı olur. Böyle anlatmakla pek olmuyor insanın görmesi daha iyi olur elimizden gelen bu kadar. Umarın anlattıklarımdan bir şeyler yapabilirsin.

çok teşekkür ederim cnm ,aslında örgüden anlıyorum ama bahsedilen bazı terimleri çıkaramıyorum ,bugün şapkayı senin tarifin e4 göre tekrar deniicem bakalım ,umaraım becerebilrim ,ilk kez şapka örmüş olucam ..ilgin için çok tşk ..

kızıma örmek için sadece kolları olan bolero arıyorumm.yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler...

kızıma örmek için sadece kolları olan bolero arıyorumm.yardımcı olursanız sevinirim..Teşekkürler...

Bende örneği yok ama onu örmek çok basit, sadece kızının kol uzunluğunu ve yine sırt kısmından kol altına kadar uzunluğunu al, istediğin bir örnek kullanabilirsin. Hatta düz bile örebilirsin. iki kolunun uzunluğunca bir dikdörtgen örüyosun ve enlemesine ikiye katlıyorsun, sadece kol kızımlarını dikiyorsun, bu kadar. İstersen diktikten sonra etrafını tığ işi ile süsleyebilirsin canım.
Ama bir yerlerde fotğrafını bulursam senin için eklerim.
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…