daha önce yazdımj buraya da yazayım dedim,
öncelikle doğuştan dudak burun deformitesi olan biriydim.Biriydim Çünkü dudak problemimi aradan çıkardım ama burun kaldı..Çünkü dudak yarığına bağlı bir burnu hiçbir doktor yapmaya yanaşmaz kolay kolay.İşte tam da bu yüzden burada esen estiren,haberlerde,tv programlarında magazinlerde gazetelerde atıp tutan diplomada profesör sözümona doktorlardan sonra Naci beyle yolumuz kesişti.Kendisiyle ilk görüşmem 2006 yılında olmuştu..o zaman 17 yaşındaydım ve dudağımın tam düzelmeyeceğini söyleyerek burnumu tam düzelteceğini söylemişti ama olmadım... 2. görüşmem 2008 yılındaydı ve o dönemde Naci Bey'i daha kararlı ve kesin konuşurken bulmuştum.Bu defa "tamamen yapılabilir" diyordu.sanırım aradan geçen sürede burnum ve dudağım tam oturduğu için daha iyi gözlem ve öngörüde bulunabiliyordu.ama bu defa da ameliyata maddi açıdan gücüm yetmediği için olamadım...
ve şimdi..
şu anda üst dudağımdaki yarık kapatıldı ve ucu neredeyse tamamen düşmüş,kocaman,burun tababında doğuştan kıkırdak eksikliği olan,üstelik bir deliğinde kemik bir deliğinde et olan gayet sorunlu bir burunla gittim kendisine.
Burada adı geçen,araştırarak bulduğum,duyduğum Ayhan Numanoğlu,Emre İlhan,Haluk Duman,Alman hastanesi,John Hopkins vs vs vs onlarca uzman onlarca profesör gezdim ama hiçbiri yaparım demedi.Aksine hemen hemen hepsi ya yapamam dediler,ya yapamayacakları için geçiştirdiler,ya da başkasına yönlendirdiler.Ve en sonunda tekrar Naci Bey'e randevu aldım.Çünkü burada anlatıldığı gibi hiç ilgisiz değildi.Benimle 2006'da da 2008'de de çok ilgilenmişti.Zaten en sonunda tekrar ona gitmemin sebebi buydu.Zira 2008'de kendisini 2. kez siyaret ettiğimde karşıma geldiğinde "kafadan burnunun inceltilip kaldırılması lazım" demesi adamın tek kelimeyle uzmanlığını gösteriyordu.Çünkü ben bunu şu yukarıda adı yazılı doktorların hepsine söylediğimde bile yok yok diyorlardı.hatta Haluk Duman'a uyuyamıyorum dayak yemiş gibi uyanıyorum dediğimde bana "yaşın ve kilon uyku apnesine müsait değil,kbb'a git sen" demişti.(yasım 25 kilom 70).adam resmen yalancı muamelesi yaptı.Emre İlhan'a 10 tane mesaj attım hiçbirine cevap alamadım.
Neyse..5 yıl aradan ve araştırmadan sonra cumartesi günü (iki gün önce) Naci Bey'le 3. görüşmeme gittim.
Beni asistanı Hanife Hanım karşıladı,gayet güleryüzlü ve iyi bir bayandı.yaklaşık 16.15'de görüşmeye girdim.
muayene öncesinde Naci bey yaklaşık 20 dk hikayemi,beklentilerimi ve şikayetlerimi dinledi. Daha sonra yaklaşık 10 dk titizlikle muayene etti.10 dk sürdü çünkü her adımında bana dönerek detaylı ve açıklayıcı şekilde durumu da anlatıyordu sağolsun.
muayene de bittikten sonra Naci Bey yaklasık yarım saat daha benimle bir bir adım adım neler yapılacağını nasıl yapılacağını hatta yönteminden detayına ameliyat sonrası oluşabilecek risklere kadar herşeyi konuştu.o kadar rahattım ki konuşurken kendisiyle tıpkı bi ev sahibinin bi mimarla ne olacağına karar vermesi gibi herşeye uzun uzadıya beraber konuşup beraber karar verdik.İnanılmaz nazik ve kibar biri,bu bir saat süresince bir saniye sıkılma belirtisi göstermeden benimle ilgilendi.
Güleryüzü ve herşeye cevap vermesi,her konuştuğunuzu dikkate alıp onlara bile cevap vermsi insana kendini saygı gördüğünü hissettiriyor.Tüm bunlardan sonra kendisine ameliyat olmaya karar verdim.Bugün iş yerime de söyleyip ameliyat tarihi için asistanından gün aldım.2 hafta sonra ameliyatım var. ve doğru karar verdiğimi düşünüyorum.
buradan sürekli birilerini karalayan veya sürekli birilerini kusursuzmuş gibi göstermeye çalışanlara sesleniyorum: HANGİ AJANSIN ELEMANLARI SINIZ? YA DA SİZCE DÜRÜST MÜSÜNÜZ? buradan daha önce tecrübesi olan insanlara bakıp onlara inanıp doktor seçen bir sürü insan var.Ama sizin gibi tipini sesini şiir gibi konuşmasını beğenip de 5 bin 10 bin liraları rahatça verebilecek insanlar yok.
Burun veya
estetik ameliyat olmak isteyen arkadaşlar size tavsiyem,tüm doktorlarla yüz yüze görüştükten sonra karar verin.Bakın bakalım burada birilerinin anllattıkları kadar kusursuzlar mı? burada anlatılan kadar ilgileniyorlar mı?