Güle güle kullan Karen.bende 3 gün oldu ameliyat olalı.ameliyattan çıktığımda küçük geldi benimkilerde bana daha küçülürler se üzülürüm.275 kas altı benimkide
canım o hıs bazılarında 6 aydan sonra gelıyo bazende kalıcı olabılıyo.
bende sankı uclarından bırı tutmus cekıyo gıbı bır hıs vardı.
daha erken bunları dusunmen ıcın bı 6 ay gecsın ondan sonrasına bı bak
Meme dokusu çok az olan kişilerde bu durum yaşanabiliyor.Benim meme dokum vardı ama sag gögsümün üst kısmında çok azdı,hatta yok gibiydi sola göre.O bölgede zaman sonra çöküklük olmuştu bendede.Yağ enjeksiyonu yapıldı,yani o hiç meme dokusu olmayan bölgeye dolgu yapıldı.Deri altı ile protez üstü olan bölgeye yağ enjekte edilip doldurulu ve sorun ortadan kalktı şimdi durum gayet iyiKızlar bugün rahatsız olduğum bir konu yüzünden kontrole gıttım. Açıkcası bıraz moralim bozuk. Ödemlerim inince sol göğsümün orta kısmında içeriye doğru bir çöküklük var. İki göğsümü birleşirince belirginliği artıyor. Kısmi kas altı oldu ameliyatım. Kas altına koyduğumuz yer olabilir muhtemelen iyi görünüyor dedi doktorum fakat bana rahatsızlık veriyor.çok küçük bir iki gram yağ alıp enjekte ederiz uyuşturup dedi. Sizce ne yapmalıyım bu konuda ?
İkinci sorunum da göğsümün silikon konulan yerinin tamamında his kaybı var.ilk kontrolümde de söylemiştim. Geçici olabilir iyileşmeye devam ettikçe geçer kısmen kalıcı olabilir dedi. 3 ay oldu nerdeyse hiç geri gelen hissim yok ne yazık ki. Vitamin önerdi ama geri gelmeyecek diye korkuyorum. Kendim dokununca sorun olmasada eşimin dokunmasından rahatsız oluyorum. Değişik bi his verio bana .
Moralim çok bozuk bugün
Geçmiş olsun canım, inşallah geçer.Meme ucu kesisi miydi?
Meme dokusu çok az olan kişilerde bu durum yaşanabiliyor.Benim meme dokum vardı ama sag gögsümün üst kısmında çok azdı,hatta yok gibiydi sola göre.O bölgede zaman sonra çöküklük olmuştu bendede.Yağ enjeksiyonu yapıldı,yani o hiç meme dokusu olmayan bölgeye dolgu yapıldı.Deri altı ile protez üstü olan bölgeye yağ enjekte edilip doldurulu ve sorun ortadan kalktı şimdi durum gayet iyiDoktorun bunu yapmayı sana tavsiye etmiş bu güzel birşey bence.Başından atabilirdide normal birşey oldugunu söyleyip.Düzgün bir enjeksiyon yapılırsa yüz güldürücü sonuçlar alabilirsin üzülme canım..
Hissizlik konusundada canını sıkma.Çünkü gerçektende bu durum için çok erken henüz.Hele bir 6 ay olsun,birinci senene doğru git bak herşey düzelmeye başlayacak.Alacagın vitaminde bu süreyi daha erkene çekebilir.Hissizlik konusunda bu kadar kıssa zamanda endişe etmek gerçektende çok gereksiz ve saçma.Daha dokular kendini yenilemedi.Ayrıca metabolizman ne kadar hızlı çalışırsa ve bünyen ne kadar saglıklı olursa bu süre daha erken olacak.Yemene içmene dikkat et.Kendini boş yere üzüpte vücudunun direncini düşürme..
Meme dokusu çok az olan kişilerde bu durum yaşanabiliyor.Benim meme dokum vardı ama sag gögsümün üst kısmında çok azdı,hatta yok gibiydi sola göre.O bölgede zaman sonra çöküklük olmuştu bendede.Yağ enjeksiyonu yapıldı,yani o hiç meme dokusu olmayan bölgeye dolgu yapıldı.Deri altı ile protez üstü olan bölgeye yağ enjekte edilip doldurulu ve sorun ortadan kalktı şimdi durum gayet iyiDoktorun bunu yapmayı sana tavsiye etmiş bu güzel birşey bence.Başından atabilirdide normal birşey oldugunu söyleyip.Düzgün bir enjeksiyon yapılırsa yüz güldürücü sonuçlar alabilirsin üzülme canım..
Hissizlik konusundada canını sıkma.Çünkü gerçektende bu durum için çok erken henüz.Hele bir 6 ay olsun,birinci senene doğru git bak herşey düzelmeye başlayacak.Alacagın vitaminde bu süreyi daha erkene çekebilir.Hissizlik konusunda bu kadar kıssa zamanda endişe etmek gerçektende çok gereksiz ve saçma.Daha dokular kendini yenilemedi.Ayrıca metabolizman ne kadar hızlı çalışırsa ve bünyen ne kadar saglıklı olursa bu süre daha erken olacak.Yemene içmene dikkat et.Kendini boş yere üzüpte vücudunun direncini düşürme..
Meme altı kesisi. Ben hissizliğin bu kadar olacağını tahmin etmemiştim o yüzden.
Arzum nasıl ve ne kadarlık bir şeydi senin ki ? Doktorum çok ilgili saolsun öyle başından atmıyor şükür. Küçücük gibi aslında protezin yerleştirildiği yerle ilgili sanırım. Normalde farkedilmiyor gibi ama ışık vurunca Yada ortaya doğru sıkıştırılırsa belli oluyor. Silikon olduğu belli olsun istemiyoruz doğal olsun diye umut ediyoruz şimdi orda öyle olunca belli protez olduğu. Enjeksiyonla yaparız hemen küçük nir parça yeter dedi hatta istiyorsan şimdi yapalım bile dedi ! Yani oraya sıkışan yağ orda bezecik gibi kalır mı endişesi tuttu bu seferde iyi olsun derken daha belirgin kötü olursa nasıl olurne yapmalıyım bu durumda ? sabrediyorum bekliyorum ama yeni evlendik dokundurmuyorum ben rahatsız edıyo çok kötü hıssedıyorum. O yüzden zaman geçmiyor gibi . hayırlısı beklemeye devam daha da . Geçsin bitsin hemen !
Bazen yöntemimiz protezi en iyi saklayan yöntem olsada (yani kas altı) kasımız ince olursa yinede protezin dalgalanmasını hissedebiliyoruz malesef.Çünkü protezin üzerini saracak,saklayacak bir doku olmuyor.İşte böyle durumlardada protezi hissedebiliyoruz..Bu arada dolgu maddesi eriyor bir zaman sonra dedi. Kendi yağımız erimiyormuş! Senin kendi yağ dokun mu alındı?
Bazen yöntemimiz protezi en iyi saklayan yöntem olsada (yani kas altı) kasımız ince olursa yinede protezin dalgalanmasını hissedebiliyoruz malesef.Çünkü protezin üzerini saracak,saklayacak bir doku olmuyor.İşte böyle durumlardada protezi hissedebiliyoruz..
Normal dik durdugumda belli olmuyordu,eğildigim zaman orada iki parmak boşluk gibi duruyordu.Zamanla geçebilirde,çünkü gögüslerde zamanla yararlı kapsül oluşuyor ve bu görüntüyü bu kapsül saklayabiliyor.Bu yüzden doktorlar en az 6 ayın geçmesini istiyorlar..
Yağ enjeksiyonu kendi vücudundan alınan yağ ile oluyor.Ancak yağ almak kolay bir işlem değilki! Yani o yağ çekiliyor,ayrıştırılıyor ve öyle enjekte ediliyor.Ben genel anestezi ile yaptırdım bu işlemi.Muayene şartlarına olmaz,hastane şartlarında hijenik bir ortamda yapılır..Ama genel anestezi almazsın lokal yada sedasyon yöntemi ile yapılır ancak..
Enjekte edilen yağın miktarı çok iyi ayarlanmalıdır.Tabiki enjekte edilen yağın bir kısmı eriyor ama kalan bölümü o bölgeyi doldurmalı,saklamalı..Yani erime mikatarı hesaplanmalı ve ona göre enjekte edilmeli.Ben dudaklarımada yağ enjekte ettirip doldurmuştum.Zamanla eriyor tabi,ama bir miktar kalıyor ve o erimiyor..
Hyalüronik asite gibi dolgu maddeleride öyle.Düzgün enjekte edilmesi gerek yoksa topaklanma yapabilir.Bunun içinde uzman ellerde bu işlemin yapılması şart.Risus arkadaşımızda yağ enjekte ettirmişti gögüslerine ama zaman sonra ödemler geçtikçe gögsünde kist şeklinde topaklanmalar hissetti.. Yani yine beklemek sabırlı olmak gerek
Kilo almayla kapanmaz canım.Ancak dedigim gibi zamanla oluşacak ilerlemeyecek kapsül bu sorunu kapatabilir.Bunun içinde en az 6 ay beklemen gerekiyor.Doktoruna düzenli kontrollere gidersin,gidişata bakılır ve ona göre işlem yapılır yada yapılmaz..Arzumcum teşekkür ederım . Ne bıleyım doktor öyle dese de benim aklımdan milyon tane soru geçti zaten. :/ eşimle de konuşurum. İlerde kilo alınca kapanır mı acaba. ? Kilo alma diyetine giresim var :) 6 ay gecse hemenbu arada seni eklesem kabul eder misin çok övgü duydum göğüsleri le ilgili :)
Giderim tekrar kontrole ne yapalım.Kilo almayla kapanmaz canım.Ancak dedigim gibi zamanla oluşacak ilerlemeyecek kapsül bu sorunu kapatabilir.Bunun içinde en az 6 ay beklemen gerekiyor.Doktoruna düzenli kontrollere gidersin,gidişata bakılır ve ona göre işlem yapılır yada yapılmaz..
Beni eklesen kabul edermiyim? :)) Bilmem edebilirim belki :)) Sen fotoğraf ekledinmi?Eklemeyi düşünüyormusun? Kimden övgü duydun kız
Ekledim seni canım,bakabilirsin albümümeGiderim tekrar kontrole ne yapalım.
Fotoğraflarını gören herkesten duydum okudum vallahi :) resim var bende de bir kaç tane. Seninde yorumlarını alalım :)) Ama ben sana istek gönderemiyorum nedense anlamadım.:///
Ekledim seni canım,bakabilirsin albümüme
bende estetık yaptırmayı dusunuyorum ama aklımda mılyon tane soru var devlet hastanesı guvenılır olurmu yoksa ozel bır yeremı gıdılmelı damlamı yuvarlakmı sabahtan berı gogus resımlerıne bakıp duruyorum fıkır olsun dıye bazı damla gogusler sankı hafıf sarkık duruyor bu gogustenmı ıcıne takılan protezdenmı acaba?benıde ekleyebılırmısınız bende baksam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?