aslında hepimiz ilk tanıştığımız kişi hakkında kafamızdan bişeyler geçiririz.
hiç önyargılı değilim desem yalan söylerim.
çok abartmam ama önce incelerim el hareketlerini konuşmasını oturmasını yürümesini
ondan sonra aklımdan geçirdiklerim yanlışsa önyargı olur
değilse doğru tespittir :):):)
bazen bu hatayı yapıyorum. bir ortama girdiğimde, kişinin bir hareketi yada bakışı beni rahatsız edebiliyor. anında geri çekiyorum kendimi..ama bu ender oluyor. genelde önyargılı değilim .
vucut dili beni çok etkiler,ilk etapta. soğuk,put gibi duran insanlara karşı bir empati duyuyorum,ama tanıdıkca insan yanılabiliyorda.buda önyargı kavramını kapsıyor heralde,allahtan cabuk geciyor.
ben bazen ilk görüşte ön yargılı olabiliyorum.kötü belki ama ..bide ilk karşılaştığım insanın bakarım haline tavrına bana hoş görünmeyen bir davranış olursa 2.ye görüşmem zaten.
Önyargı sadece bir düşünce olarak taşınıyorsa fazla birşey kaybettirmez, yanıldığımızı anladığımız zaman küçük bir pişmanlık , yanılgı sonunda iyi bir insan kazanmanın mutluluğu kalır bize.
İlk tanıştığım kişiye önyargılı yaklaşırmıyım..Buna önyargılı demiyelim ablacımda temkinli diyelim olmazmı ..Genelde saygımı hiç bozmam tanıyana kadar gözle görünmese bile güzel bir sınırım vardır..Bunları yaparken karşımdaki kişiye kendini asla kötü hissettirmem ve oldukları gibi kabul ederim..Çok ama çok fazla kafama uymazsa selamımı asla esirgemem fakat fazlada yakın duramam
İlk tanıştığım kişiye önyargı ile yaklaşmam,tanımam gerek diye düşünürüm.
Bazen ani kararlar verince yanıldığımı görebiliyorum.
Hemen karar vermemek lazım diye düşünüyorum
hiç bir zaman hiç kimseye karşi en ufak bi önyargi barindirmam..
Yeni tanişiyorun zamanla öğreneceğin şeyler zor durumda birakir.. çok yaklaşirsan direk birakamassin falan sadece tedikkatli yaklaşmak lazim.. Uzun uzun tanidiktan sonra. Ama sanirim bu önyargi değil..
Ön yargı değil ama kanı yada intiba uyandırır ilk tanıştığım zaman insanlarla. Yinede yanılma payımı bırakırım o hislerimi olabildigince objektif kullanarak zamanla tanımaya çalışarak kararımı veririm. Zaten herşey zaman meselesi bu hayatta.