onu böyle kabul etmeli miyim? düşüncelerinizi merak ediyorum

birkiyidanbirkiyiya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2021
35
-50
27
Herkese merhaba, geçenlerde biriyle birkaç kez (arkadaş tavsiyesi üzerine) evlilik görüşmesi gerçekleştirdim. O kişiyle ortak amaçlara sahip olduğumu birçok konuda benzer düşündüğümüzü gördüm, bunun yanında hal ve hareketleri davranış tarzı ve bu gibi şeyleri de değerlendirme imkanım oldu, bunlarda da problem yok. Ama şöyle bir şey var ki bu kişinin parası ve belli bir birikimi olmasına rağmen bunu asla yaşantısında göstermiyor ve bunun takvalı vs olmasıyla bir ilgisi yok. Fakir gibi yaşıyor bildiğin. Beleşçi gibi hissediyorum. hani nerde beleş oraya yerleş derler ya o hesap. Çok eski bir telefon kullanıyor ve yenisini alacak maddi durumu da var. İlk buluşmadan sonra kıyafetlerine asla özenmedi çok kötü giyiniyor çok eski yani belli çok giyilmiş şeylerdi ve ben her defasında çiçek gibi giyinip özenmeme rağmen. Benim derdim gösterişli olmasını istemem değil sahip olduğu maddi imkanları üstünde asla taşımaması. Düşündürüyor beni bunlar. Siz ne diyorsunuz nasıl devam ederdiniz yerimde olsanız?

Herkese merhaba, geçenlerde biriyle birkaç kez (arkadaş tavsiyesi üzerine) evlilik görüşmesi gerçekleştirdim. O kişiyle ortak amaçlara sahip olduğumu birçok konuda benzer düşündüğümüzü gördüm, bunun yanında hal ve hareketleri davranış tarzı ve bu gibi şeyleri de değerlendirme imkanım oldu, bunlarda da problem yok. Ama şöyle bir şey var ki bu kişinin parası ve belli bir birikimi olmasına rağmen bunu asla yaşantısında göstermiyor ve bunun takvalı vs olmasıyla bir ilgisi yok. Fakir gibi yaşıyor bildiğin. Beleşçi gibi hissediyorum. hani nerde beleş oraya yerleş derler ya o hesap. Çok eski bir telefon kullanıyor ve yenisini alacak maddi durumu da var. İlk buluşmadan sonra kıyafetlerine asla özenmedi çok kötü giyiniyor çok eski yani belli çok giyilmiş şeylerdi ve ben her defasında çiçek gibi giyinip özenmeme rağmen. Benim derdim gösterişli olmasını istemem değil sahip olduğu maddi imkanları üstünde asla taşımaması. Düşündürüyor beni bunlar. Siz ne diyorsunuz nasıl devam ederdiniz yerimde olsanız?
Yerinde olmak istemezdim
Olmazdım da
Ayrilirim ben

Asla değiştirip duzeltemezsin.uzerine müsrif gösterisci der çıkar sana

Valla ablacım kimse için hiç bir şey kabul etmeyin bunun için bir ömür heba da etmeyin inanın değmez en baştan sorunlu olan insanlar evlenince düzelir kafasına girerseniz çok üzülürsünüz zaten sorunluysa evlenince daha da bu sorunlar artar birlikte yaşamak inanın kolay bir şey değil ve bu karakter ile imkansız aynı evin içinde kendi ruhsal sağlığın için yol yakınken kaç bence

Yok olmaz öyle biriyle. Yetiştirilme tarzı öyle büyük ihtimal benim kuzenim de o şekil yaşıyor kendisinin maaşı da iyi devlet memuru ama başkasının verdikleriyle yaşıyor hala. Bunların üstüne nişanlandı ve nişanında bile eski çok defa kullandığı şeyler giydi. Milletin başını yakmaya gerek yok

Yok olmaz öyle biriyle. Yetiştirilme tarzı öyle büyük ihtimal benim kuzenim de o şekil yaşıyor kendisinin maaşı da iyi devlet memuru ama başkasının verdikleriyle yaşıyor hala. Bunların üstüne nişanlandı ve nişanında bile eski çok defa kullandığı şeyler giydi. Milletin başını yakmaya gerek yok
haklısınız..

Babam bu benim :) adamin kredi kartiyla araba alacak kadar limiti var ama ama giydigi en yeni sey 5 senelik.. kiyafete verilen parayi ziyan bulur.

Annemde hic sevmez bu durumu. Ozellikle düğün vs de annem sikir sikir giyinir babam kot tshirt. Cok kizar ama adamin huyu bu. Esyalar icinde ayni bu. Cimrilikten degilde degisimden hoşlanmamasindan bu. Evde bir sey parcalanip duzeltilemeyecek noktaya gelene kadar asla atilmaz yenisi alinmaz. Mutfak masasi almalari 4 sene surdu ciddiyim saka degil. Vazgecemiyor adam.en son annem kirdi masayi. Yenisini aldilar babam masadan yine vazgecemedi. Tamir ettirdi isyerine getirdi😅

Ama mesela bize karsi asla boyle olmadi. Her zaman ilk cikan telefonu bize aldi. Kimsede pc yokkem bizde en ileti teknolojisi oldu.Kiyafetlerimize hep ozenirdi. Asla kismadi bizden.

Yani adam kronik cimri degilse sizi etkilemez. Ama size de cimri olacaksa omur gecmez

Olmaz böyle biriyle bence.

Benim de telefonum eski ama bozulmadan almam maddiyattan bagimsiz bir konu.

Ama biriyle 2. 3. Bulusmaya da eskimis yipranmis soluk kiyafetle gitmem.

Bulustugunuzda nasil? Bisey siparis ederken sesi, öderken eli titriyor mu?

Olmaz böyle biriyle bence.

Benim de telefonum eski ama bozulmadan almam maddiyattan bagimsiz bir konu.

Ama biriyle 2. 3. Bulusmaya da eskimis yipranmis soluk kiyafetle gitmem.

Bulustugunuzda nasil? Bisey siparis ederken sesi, öderken eli titriyor mu?
hayır hiç öyle olmadı aslında, birlikte yemek yedik bir kaç kere, ben daha uygun olanı istememe rağmen o kabul etmemişti yemek konusunda böyle değildi. Ama dedim ya kıyafeti telefonu giydiği ayakkabısına varana kadar gerçekten özensizdi yeni telefon neden kullanmıyorsun diye sorunca pahalı olduklarını söyledi, hatta çok önceden eski bir broadway almış ve onu kullanıyor bazen :)) bu da haliyle beni düşündürdü ne biliyim

hayır hiç öyle olmadı aslında, birlikte yemek yedik bir kaç kere, ben daha uygun olanı istememe rağmen o kabul etmemişti yemek konusunda böyle değildi. Ama dedim ya kıyafeti telefonu giydiği ayakkabısına varana kadar gerçekten özensizdi yeni telefon neden kullanmıyorsun diye sorunca pahalı olduklarını söyledi, hatta çok önceden eski bir broadway almış ve onu kullanıyor bazen :)) bu da haliyle beni düşündürdü ne biliyim

Bi tık yumusadim ama ben olmam boyle bir adamla yine de.

Yani eski telefon derken, 3310 falan mi kullaniyor 🤦‍♀️ broadway diyince ne bileyim o geldi aklima. Ben 2017de samsungun en iyi modelini almistim hala kullaniyorum eskidi evet, durumum da var ama bozulmadan almam cunku bunun sonu yok.

Biz de gereksiz masraf olarak gorup esimle araba almadik 5 sene boyunca, durumumuz olmasina ragmen. Ama broadway de alip kullanmadik yani. Bazen kiraladik, bazen taksi kullandik. Bebegimiz olunca gercek bir ihtiyac oldu gidip normal bir araba aldik.

Bu cimrilik desen degil.
Tutumluluk desen degil.
Bilemedim bunu, zor.

Hani giyim konusunu belki pek bilemiyordur diyecegim. Birlikte alisverise cikarsiniz belki falan... ama bu broadway beni bi dusundurdu.

Bi tık yumusadim ama ben olmam boyle bir adamla yine de.

Yani eski telefon derken, 3310 falan mi kullaniyor 🤦‍♀️ broadway diyince ne bileyim o geldi aklima. Ben 2017de samsungun en iyi modelini almistim hala kullaniyorum eskidi evet, durumum da var ama bozulmadan almam cunku bunun sonu yok.

Biz de gereksiz masraf olarak gorup esimle araba almadik 5 sene boyunca, durumumuz olmasina ragmen. Ama broadway de alip kullanmadik yani. Bazen kiraladik, bazen taksi kullandik. Bebegimiz olunca gercek bir ihtiyac oldu gidip normal bir araba aldik.

Bu cimrilik desen degil.
Tutumluluk desen degil.
Bilemedim bunu, zor.

Hani giyim konusunu belki pek bilemiyordur diyecegim. Birlikte alisverise cikarsiniz belki falan... ama bu broadway beni bi dusundurdu.
beni de çok düşündürüyor napacağımı şaşırdım gerçekten. cimri desek değil tutumlu da değil. broadwayini satmayı felan düşünüyor musun dedim evlendikten sonra başka bi araba alırız belki dedi. ben de kırılmasın gücenmesin diye bişey de demiyorum ağzımı açmıyorum. sen bilirsin dedim. kıyafet konusunda giyinmeyi bilmiyor olabileceği benim de aklıma geldi. offf o kadar karışık bir durum ki içinden çıkamıyorum :KK43:

Bu gösteriş değil özen göstermek bana göre.Eğer karşı taraf benim kadar özen göstermiyor ise benim yanıma gelirken benden eksi puanı alır.Ayrıca bu takva falan değil bacım bu adam bildiğin varyemez cimrinin teki başını yakma sakın.Yarın aldığın yumurtanın bile hesabını sorar bu sana aman diyim.

beni de çok düşündürüyor napacağımı şaşırdım gerçekten. cimri desek değil tutumlu da değil. broadwayini satmayı felan düşünüyor musun dedim evlendikten sonra başka bi araba alırız belki dedi. ben de kırılmasın gücenmesin diye bişey de demiyorum ağzımı açmıyorum. sen bilirsin dedim. kıyafet konusunda giyinmeyi bilmiyor olabileceği benim de aklıma geldi. offf o kadar karışık bir durum ki içinden çıkamıyorum :KK43:
Hic yapamayacağım bir tip. Sizi çok yorar bu adam.

Ama ikinizde de problem gördüm yeni tanıdığınız insanla neden bu kadar maddiyat odaklı konuşmalar yapmışsınız anlayamadım. İki üç keredir görüştüğüm insana telefonunu değiştirecek misin, arabanı değiştirecek misin diye sormam asla. Çok ayıp ve banane. Sadece gözlemlerim kafama yatmayan hal tavrı düşünceleri varsa kestirip atarım.

X