Önlisans ve güzel sanatları aynı anda okuma şansım var mı?

poly4

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
246
14
0
Bursa
ben şu an 12.sınıfa geçtim. sağlık okuyorum. bu sene de stajım var geçen sene de staj görmüştüm. durumumu daha iyi anlamanız için söylüyorum bunları. ben mezun olunca kendi bölümümün ön lisansını okucam. ayrıca bizim bölümün 4 yıllığı yok. ben güzel sanatlara gitmek istiyorum resim üzerine okumak istiyorum. ama eğer ön lisansımı okumazsam lise diplomamla işe giremicem yani 4 sene boyunca zor şartlarda sağlık okudum ama sağlıkçı olarak çalışamayacağım. bu durumda önlisans bittikten sonra güzel sanatlara gidebilirim ancak. ikisini birden aynı anda okuma şansım var mı ?:26::26::26::26::26:

((hemşire olarak tahmin ettim ))))

iyide hemşireliğin ön lisansıda lisansıda 4 yıllık :) değişen bişi yok. aynı anda 2 özgün eğitim okuyamazsın ama birine açıktan devam edebilirsin. bahsettiğin güzel sanatlar açıköğretimde varmıdır bilmiyorum ama. tam detayı hakkında bilgi veremicem özetle bu kadarcıkk :) ayrıca senin çalışmayı düşünmediğin meslek için yanıp ölüp bitiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
branşın hangisi ? benim kardeşimde sağlık meslek lisesi radyoloji bu sene mezun oldu sınavsız geçiş hakları var ön lisans için her zaman . 4 yıllık için sınav puanı ile yerleşiyorsun.. bunları zaten biliyorsundur. Ama aynı anda iki üni okuyamıyorsun .. Açıköğretimde olan bölümler:

Bilgi Yönetimi (internet üzerinden yürütülmektedir), Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Dış Ticaret, Ev İdaresi, Halkla İlişkiler, İlahiyat, Muhasebe, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tarım, Yerel Yönetimler, Adalet, Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Lojistik, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Spor Yönetimi, Kara Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Deniz Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Hava Kuvvetleri Meslek Eğitimi (*), Jandarma Meslek Eğitimi (*), Polis Meslek Eğitimi (*), Adalet Mesleki Eğitimi (*),Turizm ve Seyahat Hizmetleri (**), Coğrafi Bilgi Sistemleri (***), Eczane Hizmetleri (****), Gıda Kontrolü ve Analizi (****), Kimya Teknolojisi (****), Tıbbi Laboratuar Teknikleri (****), Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (****).

(*) Kurumlar arası protokol kapsamında.
(**) Kontenjanlı.
(***) Yıllık Kredili - Kontenjanlı.
(****) Dönemlik Kredili - Kontenjanlı. ( Fakülte sitesinden aldım)

bunlar dışında bölüm yok.. yani senin bölümüne uygun istediğin bir yer varsa yazabilirsin kasım gibi oluyor açık öğretim başvuruları.. bir taraftan da diğer seçeneğine gidebilirsin örgün olarak.. Güzel sanatlar fakültelerine 4 yıllık yerleşmek gerçekten zor . Zaten bu tarz fakültelerde liseden mezun olanlar üni kontejanlarını dolduruyor. ve her üniversite lys den sonra kendi çapında yetenek ve mülakat sınavı yapıyor bölümüne göre.. Yakın tarihlerde ard arda sınav yapıyor üniversiteler.. istediğin bölümü kendi alanını yazarsan daha açıklayıcı olabilirim.

Ve insan isterse mutlaka iş bulur okuluna karşı ön yargılı olma.. Ben matematik öğretmeniyim. Kpss ile uğraşıyorum bir taraftan çalışıyorum. Çok zor oluyor atamalar. Ama sağlıkçılar için biraz daha kolay.. Şartları ne olursa olsun her mesleğin zor tarafları vardır. İnsanın fikirleri zamanla değişebilir belki. Ama senin yerinde olsam sağlıkçı olarak devam etmeyi tercih ederdim.. Çünkü resim için tam olarak ileride ne yapmak istiyorsun.. Yani hobi olarak mı , tam idealin ne kendini nerede görüyorsun..

Öğretmenlik istersen eğitim fakültesi gerekiyor. Mezun olduktan sonra atanmak sağlıktan daha zor oluyor. Çok az kontejan oluyor kpss de..
Bunun dışında grafik, tasarım gibi bölümler biraz daha cazip eğer çizim yapmayı seviyorsan..

Ne okursan oku mezun olduktan sonra her şey değişiyor insan hayatında.. İnşallah hayırlısı olur..

Son düzenleme:
hemşirelik değil tıbbi laboratuvar bölümüm. biz az sayıda atanıyoruz ve 85 üstü almamız gerekiyor. bu bir yana ben staj yaptım bu sene de. hani gördüm nasıl bi çalışma ortamı olduğunu. benim mesleğim hastaların idrarlarıyla dışkılarıyla balgamlarıyla çok afedersiniz. sağlık alanında çalışmak istemiyorum. resim üzerine eğitim almak istiyorum. ama resim üzerine de bi meslek istemiyorum. ben cafe açmak istiyorum. böyle de uçuk kafalı biriyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…