onlisans ucretli ogretmenlik hakkinda bilgisi olan arkadaslar

Bak bu bile bir kapı açar arkadaşlarında çok önemli onların referansı bile yeter torpilden kasıt bu zaten Can'ım hem bebeğinede büyükannen bakar

Sevmedigim bir sehir ama kalabalik bir cevrem olmasi kendimi guvende hissetirir..cok yalniziz evlatlarmda bir nebze olsun ilgi sevgi gorur..tabi ucretli, ogretmenlik yapamazsam bide perisan oluruz..maddi olarak zorluk cektikmi uzerimizde baski olustururlar onuda dusunuyorum...guney doguda mutlaka acik olur degilmi

Yanlış anlamayın tepkim size değil . Olan çocuklara oluyor. Boşuna açılmış öğretmenlik bölümleri o zaman .Herkes keşke bildiği işi yapabilse güzel ülkemde.O imkanı verseler herkese. Çocukları gerçek öğretmenler eğitse , her sene öğretmen değiştirmeseler. Sadece öğretmen klavuz kitabıyla öğretmen olmayanların elinde büyümese çocuklar .Hayatıyla oynuyorlar çocukların .Olan onlara oluyor
Haklısın ama gerçekten öğretmenliği seven ve yapmak için can atan arkadaşlarımız olsaydı okuduğu bölümü sonuna kadar yapmak isteyen inan senin dediğin duruma düşmeZdi güzelim Türkiye'm arkadaşım birazda içimde bulunduğumuz durumlar ortada malesef elden hiç birşey gelmiyor ki bende bir Suriyeli tarafından eğitim ve sağlık hizmeti almaktansa kendi milletim ve insanım versin en azından ders adına bişey katamasa da vatan sevgisi millet olma kavramı ve asker öğretmen sevgisi olan bir gelecek yertiştirir kanaatindeyim herkesin düşüncesine saygı duyarım fakat bir Suriyeli bizim çocuklarınıza yarınlarımıza bayrağınmızın vatanımızın sevgisini Atatürk'ün önderliğini ne kadar verebilir buda muamma tabi ?

Son düzenleme:
Sevmedigim bir sehir ama kalabalik bir cevrem olmasi kendimi guvende hissetirir..cok yalniziz evlatlarmda bir nebze olsun ilgi sevgi gorur..tabi ucretli, ogretmenlik yapamazsam bide perisan oluruz..maddi olarak zorluk cektikmi uzerimizde baski olustururlar onuda dusunuyorum...guney doguda mutlaka acik olur degilmi
Oluyor Can'ım açık önce temelli gitmezsin kesinleşir sonra gidersin bence önce işini ayarla derim yazdığım diğer mesajı gördün mü peki Onuda değerlendirmeni öneririm

Yanlış anlamayın tepkim size değil . Olan çocuklara oluyor. Boşuna açılmış öğretmenlik bölümleri o zaman .Herkes keşke bildiği işi yapabilse güzel ülkemde.O imkanı verseler herkese. Çocukları gerçek öğretmenler eğitse , her sene öğretmen değiştirmeseler. Sadece öğretmen klavuz kitabıyla öğretmen olmayanların elinde büyümese çocuklar .Hayatıyla oynuyorlar çocukların .Olan onlara oluyor

Canim sadece bugunum cocuklarinin hayatiyla oynamiyorlar bizde dunun cocuklarydik yillarca verilen emeklerimiz heppp bosa gitti kpss de baraji asmaktan bile yoksun insanlar bir yerlere atandi bizim gibi torpilsiz kimsesz olanlarin ne emeklerle aldigi puanlar elinde patladi..ayrica bolumum ilahiyat genelde din kulturu ogretmenligi veya imamhatiplerde gorev veriyorlar.

Haklısın ama gerçekten öğretmenliği seven ve yapmak için can atan arkadaşlarımız olsaydı okuduğu bölümü sonuna kadar yapmak isteyen inan senin dediğin duruma düşmeZdi güzelim Türkiye'm arkadaşım birazda içimde bulunduğumuz durumlar ortada malesef elden hiç birşey gelmiyor ki bende bir Suriyeli tarafından eğitim ve sağlık hizmeti almaktansa kendi milletim ve insanım versin en azından ders adına bişey katamasa da vatan sevgisi millet olma kavramı ve asker öğretmen sevgisi olan bir gelecek yerleştirir kanaatindeyim herkesin düşüncesine saygı duyarım fakat bir Suriyeli bizim çocuklarınıza yarınlarımıza bayrağınmızın vatanımızın sevgisini Atatürk'ün önderliğini ne kadar verebilir buda muamma tabi ?

Zaten bölümü sevmese atanmak için didinmezler.Bakın haberlere atanayınca intihar eden atanma bekleyen o kadar çok öğretmen var ki.Ücretli öğretmenlik kaldırılsa bu bi nebze olsun hafifler.Ben çocuğuma önlisans mezunu birinin öğretmenlik yapmasını istemezdim mesela.Ama yapanların suçu değil insanlar iş arıyor bunu da bir yol olarak görüyorlar.Olan kime oluyor tabiki çocuklara.Öğretmen daha anlatacağı konuyu bılmıyor ogretmen kıtabından bakıp anlatıyor çocuk nasıl kavrayıp ,öğrensin o konuyu :KK43: :KK43: Suriyeli konusunda kesinlkle katılıyorum size,keşke elimizden bir şey gelse :KK43:

Canim sadece bugunum cocuklarinin hayatiyla oynamiyorlar bizde dunun cocuklarydik yillarca verilen emeklerimiz heppp bosa gitti kpss de baraji asmaktan bile yoksun insanlar bir yerlere atandi bizim gibi torpilsiz kimsesz olanlarin ne emeklerle aldigi puanlar elinde patladi..ayrica bolumum ilahiyat genelde din kulturu ogretmenligi veya imamhatiplerde gorev veriyorlar.

Yanlış anlamayın dedım ya tepkim size değil. Arkadaşım resim öğretmenliği bitirdi.Ücretli öğretmen olarak sınıf öğretmenliği yaptı .Hep derdi gitmeden derse çalışıp giderim ben de bılmıyorum konuyu dıye.Sonra bıraktı kpss kursuna yazıldı daha fazla cocukalrın günahına gırmeye gerek yok dıye

Kesinlikle Can'ım ama tek hedef hükümet ve muhalefet herşeyi baştan gözden geçirmeleri gerek sadece koltuk Sevda'sı hepsi aynı malesef :KK43:

Ucrat
Oluyor Can'ım açık önce temelli gitmezsin kesinleşir sonra gidersin bence önce işini ayarla derim yazdığım diğer mesajı gördün mü peki Onuda değerlendirmeni öneririm[/Q
Kendimi yalniz hissetmemek icin buyukannemin yanina gitmeyi dusunurum o zamn tek care lisans egitimini tanamlayincaya kadar ucrerli ogretmenlik olur. Yada yasadigim sehirde esime ait evde alacagim nafakayla hayatima devam etmem gerek..diger ihtimalde tapuku bir kac donum topragimin oldugu ilceye yerlesip hem tarimla ugrasmak hemde evden yapacagim islerle ek katti yapmak olur.yillardir hayalimdi toprakla ugrasmak..evden ayrildim ve denemek istedim ama kucuk yerde cok goze battik sanki cocugumu orda dogurmaya cesaret edemedim geri dondum..tabu kimseye ayrildigimi bile soylemrmistim.sonrasi belki iyi olacakti belki kotu ama korktum

Canım silahlı ve silahsız eğitim olmaz üzere ikiye ayrılıyor silahlıda maliyet toplamda 1.300 civarı herşey dahil fakat silahsız derseniz oda 1000 tl yi buluyor taksit imkanınız oluyor belgeyide isteğiniz. Zman çıkartabiliyorsun yani aciliyeti yok elin ne zman ererse ozmam çıkartırsın kurs ücreti silahlıda 600 silahsızda 400 olmalıydı bulunduğunuz yere göre değilebilir ücretler

Ben bu sana tavsiye ettiğim işi yapıpta çocuğunu tek başına büyüten annelere şahit oldum hem temiz iş Hemde maaş olarak iyi mesai saatlerinde güzel hastane pastane banka belediye birçok seçeneğiniz olur

Canim her yerin ilçesine göre değişiyor ancak tanıdığın bildiğin bir okul müdürü var ise daha kolay olur. Sen MEB sayfasindan başvuru yaparsın. Gerisi ordaki müdürlere kalır ben 4 yil boyunca ücretli öğretmenlik yaptım. Ordan biliyorum.
Şunu da söyliyim lisans tercih ediliyor öncelikle ancak brans öğretmeninin de sınıf öğretmeni ya da anasınıfı öğretmenLigi yapması saçma oluyor.

Canım silahlı ve silahsız eğitim olmaz üzere ikiye ayrılıyor silahlıda maliyet toplamda 1.300 civarı herşey dahil fakat silahsız derseniz oda 1000 tl yi buluyor taksit imkanınız oluyor belgeyide isteğiniz. Zman çıkartabiliyorsun yani aciliyeti yok elin ne zman ererse ozmam çıkartırsın kurs ücreti silahlıda 600 silahsızda 400 olmalıydı bulunduğunuz yere göre değilebilir ücretler

Kardesim silahli olarak katilmisti ama is bulmadi ve yillardir baska is ypyor...disrda calismayi cocuklarim icin istemiyorum..ucretli ogretmenligide sadece egitimimi tamamlayip atanincaya kadar ve buyukanneme yakin olmak icin istiyordum..

Canim her yerin ilçesine göre değişiyor ancak tanıdığın bildiğin bir okul müdürü var ise daha kolay olur. Sen MEB sayfasindan başvuru yaparsın. Gerisi ordaki müdürlere kalır ben 4 yil boyunca ücretli öğretmenlik yaptım. Ordan biliyorum.
Şunu da söyliyim lisans tercih ediliyor öncelikle ancak brans öğretmeninin de sınıf öğretmeni ya da anasınıfı öğretmenLigi yapması saçma oluyor.
Ilahiyat okudum ve kendi bolumumuze uygun yerlere yerlestiriyorlar..geneldede din kulturu dersine veriyorlar

Sartlari nasildi zorlandigin oldumu

Kardesim silahli olarak katilmisti ama is bulmadi ve yillardir baska is ypyor...disrda calismayi cocuklarim icin istemiyorum..ucretli ogretmenligide sadece egitimimi tamamlayip atanincaya kadar ve buyukanneme yakin olmak icin istiyordum..
Canım o zman Hakkı'nda en hayırlısı neyse o olsun :KK66:

Onlisans mezunu olup ucretli ogretmenlik hakkinda bilgisi olan arkadaslar bilgi verin
Ben iki yıldır ücretli çalışıyorum. Ama her dönem değişiyor. Şehir merkezlerinde pek olmuyo da ilçe ve köylerde ihtiyaç oluyo

X