• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Online terapinin kayıt altına alınması sizi endişelendirir mi?

bitikpsikoloji

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
82
15
38
Böyle bir imkan buldum. Ücretsiz olacak. Fakat terapi verecek kişi bunu okul dersi kapsamında yapacakmış yani hocasının notlandırması için kayıt altına alınması gerekliymiş. Ben de görüntüm ve sesim açık olacağı için ister istemez endişelendim bu konuda çünkü gönüllülük esası ile yapılıyor ve kayıt altına alınmaz sandım. Yine vereceğim bilgiler çok kişisel değil mesela sınav süreci motivasyon verimli çalışma gibi şeyler hakkında öneriler alacaktım. Siz olsanız bu terapiyi kabul eder miydiniz?

Çoğu terapist kayıt alıyor zaten. Tüm terapistler yazacaktım ama olur da istisna vardır diye çoğu yazdım. O kadar şeyin akılda tam olarak tutulması mümkün değil ki. Gizli kalır anlattıklarınız eğer çekinceniz buysa
benim terapistim Google meetings üzerinden seansimizi yapıyor
hiç kayıt aldığını vs belirtmedi.
alıyor muduro_O

Motivasyon, verimli çalışma gibi şeyler hakkında danışacaksam, izin verirdim. Eğer çok rahatsız olacağınızı düşünüyorsanız, görüntü gizliliği talep edebilirsiniz ama ücretsiz olduğu için bu kadar özen kabul edilir mi bilemiyorum.

Ben olsam kabul ederdim. Bir sorun olacağına ihtimal vermiyorum ama siz o sırada rahat hissetmeyecekseniz terapinin de bir anlamı kalmayacak o yüzden içinize sinmiyorsa kabul etmeyin. Terapistim bana birtakım testler yaparken ses kaydı almak istemişti. Sonuçları değerlendirirken gözden kaçırdığı bir şey olursa tekrar dinlemek için ve gerekirse başka uzmanlara da danışmak için. Başka bir uzmana dinletecek olursa benden tekrar izin isteyeceğini ve 10 gün içinde tamamen silmiş olacağını söylemişti. Ben uzun zamandır tanıdığım için gönül rahatlığıyla kabul etmiştim ve kayıt altına alınıyor olmak beni etkilememişti. Daha önce başka psikologlarla görüştüğümde de izin alarak odaya öğrencilerini davet etmişlerdi orda da gayet rahattım. Ama siz rahatsız hissedecekseniz kabul etmeyin derim

benim terapistim Google meetings üzerinden seansimizi yapıyor
hiç kayıt aldığını vs belirtmedi.
alıyor muduro_O
Terapistiniz kayıt almasa bile google bütün kayıtları tutuyor. Ayrıca şöyle bir durum var google meeting veya zoom gibi uygulamalar üzerinden terapi yapılması sağlık bakanlığı tarafından aslında yasak olan bir şey. Yurtdışı ülkelerin sunucularında barındırıldığı için yasaklandı. Cezası var ama sadece doktorlar için geçerli ceza danışanlar için geçerli değil. Bu yüzden psikiyatristler sağlık bakanlığından onay almış görüntülü görüşme yazılımlarına geçiyorlar ve oradan terapi veriyorlar artık 😊
Bu arada danışan şikayet etmediği sürece bu anlaşılmaz tabii 😊

Son düzenleme:
Terapistiniz kayıt almasa bile google bütün kayıtları tutuyor. Ayrıca şöyle bir durum var google meeting veya zoom gibi uygulamalar üzerinden terapi yapılması sağlık bakanlığı tarafından aslında yasak olan bir şey. Yurtdışı ülkelerin sunucularında barındırıldığı için yasaklandı. Cezası var ama sadece doktorlar için geçerli ceza danışanlar için geçerli değil. Bu yüzden psikiyatristler sağlık bakanlığından onay almış görüntülü görüşme yazılımlarına geçiyorlar ve oradan terapi veriyorlar artık 😊
Bu arada danışan şikayet etmediği sürece bu anlaşılmaz tabii 😊
oo süper adama gıcık olursam edeyim öğrendiğim iyi oldu djdjdjdj

Böyle bir imkan buldum. Ücretsiz olacak. Fakat terapi verecek kişi bunu okul dersi kapsamında yapacakmış yani hocasının notlandırması için kayıt altına alınması gerekliymiş. Ben de görüntüm ve sesim açık olacağı için ister istemez endişelendim bu konuda çünkü gönüllülük esası ile yapılıyor ve kayıt altına alınmaz sandım. Yine vereceğim bilgiler çok kişisel değil mesela sınav süreci motivasyon verimli çalışma gibi şeyler hakkında öneriler alacaktım. Siz olsanız bu terapiyi kabul eder miydiniz?
Ben bu tarz konularda kişisel alanımın ve gizliliğimin korunması konusunda çok hassasım o nedenle ben kabul etmezdim. Ama yaygın yapılan bir şeyse ve çok özel bilgilerinizi paylasmayacaksaniz kabul edilebilir.

Kocam ve çevresi için atıp tutmayacağım bir terapi olacaksa kabul ederdim😂

Kendi problemlerimi dusundugumde bunun kayit altina alinmasi beni rahatsiz etmez. Kisisel olarak degerlendirin derim.

Hayır bir şey olmaz. Buna “süpervizyon” deniyor. Psikoloji öğrencileri ya da çaylak psikologlar, kendilerinden tecrübeli psikologlara veya hocalarına dinletip eksikliklerini görüp fikir alıyorlar. Tamamen gizli kalır bunlar merak etmeyin.
görüntünün açık olması mecburiymiş neden böyle peki 🥺

görüntünün açık olması mecburiymiş neden böyle peki 🥺
Bizim hocamız sadece bizim goruntumuzu istemişti ama benim seanlarim yüzyüze idi m supervizyon yapacak kişinin isteği bu yöndedir. Ücretsiz olma nedeni de zaten bu . Kimse ama sizin görüntünüzü vs kullanamaz .

Back