online alışveriş siteleri

kycno

Guru
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
2.620
146
363
Merhaba arkadaşlar, hayırlı geceler.

Online alışveriş siteleri konusunda oldukça tecrübesizim. Henüz online alışveriş yapmadım ama bildiğim birkaç siteden bazen araştırmalar yapıyorum. Bildiklerim; trendyol, markafoni, limango, morphio, hepsiburada vs...

Sizin bildiğiniz ve gerçekten uygun kampayaların olduğu başka hangi siteler var? Ve bu sitelerin siparişleri ne derece güvenli bir şekilde geliyor?

Bu konuda tecrübeli arkadaşlar, kendilerinin sıklıkla alışveriş yaptığı sitelerle ilgili bilgiler verirse çok mutlu olurum...

Sevgiler :)

giyim kuşamdan ev tekstilinden tutda aklına ne geliyorsa yiyecek içecek hariç hepsini netten alıyorum. herhangi bir siteye baglı kalmıyorum. hangisinde fiyatı uygunsa ondan alıyorum. begenmediğim ürün oldugunda tekrar iade istiyorum. şu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür..

giyim kuşamdan ev tekstilinden tutda aklına ne geliyorsa yiyecek içecek hariç hepsini netten alıyorum. herhangi bir siteye baglı kalmıyorum. hangisinde fiyatı uygunsa ondan alıyorum. begenmediğim ürün oldugunda tekrar iade istiyorum. şu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür..

ne güzel maşallah, inşallah sıkıntı da yaşamazsınız hiç... peki araştırmalarıızı nasıl yapıyorsunuz? sonuçta birden çok site var ancak sizin yoğunlukla takip ettiğiniz birkaç site vardır mutlaka... Biraz taktik verseniz biz yeni başlayanlara :)

:) ilk önce gitti gidiyor ve sahibindene bakıyorum iyatlarını araştırıyorum. snra googla istediğim şeyi yazıyorum mesela dr brown biberon uygun yada ucuz diye bir kaç siteye bakıyorum genelde ucuzcu ve cimri siteleri cıkıyoru ordada magazalar var. giriyorum bakıyorum kafama yatanı alıyorum. eğer gitti gidiyorda kargo dahil fiyatsa diğeriyle mukayese yapıyorum onun kargosuyla aynıya geliyorsa hemen heen gittigidiyordan alıyorum. hepsiburada falan diğer sitelere göre pahalı. :9: sen ne merak ediyorsan sor cevaplarım.
ne güzel maşallah, inşallah sıkıntı da yaşamazsınız hiç... peki araştırmalarıızı nasıl yapıyorsunuz? sonuçta birden çok site var ancak sizin yoğunlukla takip ettiğiniz birkaç site vardır mutlaka... Biraz taktik verseniz biz yeni başlayanlara :)

:) ilk önce gitti gidiyor ve sahibindene bakıyorum iyatlarını araştırıyorum. snra googla istediğim şeyi yazıyorum mesela dr brown biberon uygun yada ucuz diye bir kaç siteye bakıyorum genelde ucuzcu ve cimri siteleri cıkıyoru ordada magazalar var. giriyorum bakıyorum kafama yatanı alıyorum. eğer gitti gidiyorda kargo dahil fiyatsa diğeriyle mukayese yapıyorum onun kargosuyla aynıya geliyorsa hemen heen gittigidiyordan alıyorum. hepsiburada falan diğer sitelere göre pahalı. :9: sen ne merak ediyorsan sor cevaplarım.

Tamam lagrima çok sağol :) Şimdi ısınma turları yapıyorum, mutfak porselen takımları, tencere çkb takım vs ve yatak odası tekstilimi tamamladım, onların taksiti bir ay sonra bitince ben de net alışveriş olayına hızlı bir giriş yapıcam inşallah :) Şimdiden araştırıyorum bilgim olsun diye. Kafama takılan olursa sana sorarım o zaman inşallah.

Bu arada, oğlun çok tatlı maşallah. Rabbim sana bağışlasın, hayırlı evlat etsin inşallah, Yerime öp yakışıklıyı :)

canım ben arkadaşın dediği gibi araştırma yapıyorum ucuz gördüğüm yerden alıyorum genelde. alışveriş yaptığım siteler;

limango, 6.cadde, makafoni, evim net, westwing mi ne var( ürünüm 1 ayda geldi), dükkan360 (bornoz takımı almıştım defoluydu değiştirdim 1 haftada yenisi geldi) , büroteknik, sanal reyonum, home bravo, fırsat mağazası, hepsiburda dan alışveriş yaptım aklıma gelenler bunlar bir sorunda yaşamadım doğru düzgün :)

Son düzenleme:
bence birazda şans işi ben altıncı caddeden uzak durmak lazım derken sorun yaşamayan başka bir arkadaş tavsiye edebilir..
Vakti zamanında bi foto. mak. aratıp en ucuz çıkan siteden satın almıştım iyi bi para ödeyerek sonra siteyi arattırdığımda bir sürü şikayetle karşılaştım ürün yok para iadesi yok vb.. cümleler o zamanda gitti para dedim ama benim ürünüm geldi kısa sürede piyasadan çok uyguna almıştım :) şansınız bol yolunuz açık olsun kızlar..

maureravm - tekstil ürünleri (ayrıca k.k. üyelerine özel indirim yapıyor)
fırsatmagazası - (hisar vb. markalarda güzel indirimler yapıyor)
madalion - bi çok arkadaşın cancanan çay kaşıkları için üye olduğu (limango markafoni benzeri)

Bende ilk defa markafoniden alışveriş yapmıştım sorunsuz bir şekilde geldi ürünlerim 3 gün içerisinde

Tamam lagrima çok sağol :) Şimdi ısınma turları yapıyorum, mutfak porselen takımları, tencere çkb takım vs ve yatak odası tekstilimi tamamladım, onların taksiti bir ay sonra bitince ben de net alışveriş olayına hızlı bir giriş yapıcam inşallah :) Şimdiden araştırıyorum bilgim olsun diye. Kafama takılan olursa sana sorarım o zaman inşallah.

Bu arada, oğlun çok tatlı maşallah. Rabbim sana bağışlasın, hayırlı evlat etsin inşallah, Yerime öp yakışıklıyı :)
sağol amin cnm Allah isteyene versin. öperim :38:

kızlar markafoniden benim adımla alışveriş yapılmış belki de benim kartımla babamın kartını kullandığım için bilgilerine ulaşılmıyor şuanda o kadar sinirliyim ki bir daha asla markafoniden alışveriş yapmam..nasıl güvenli bir alışveriş ortamları varsa, şimdiye kadar o kadar alışveriş yapmıştım ilk defa böyle bir şey geldi başıma.

Güzel bir konu açmışsın. Online alışveriş siteleri çoğaldıkça insanların güvenli olanları birbirleriyle paylaşmaları çok daha önem kazanıyor. İrili ufaklı bir çok yeni firma giriyor bu sektöre ve bazıları insanları zor duruma sokuyor. Tüketiciler genelde sorun yaşadıkları zaman bunu paylaşıyorlar, fakat sorunsuz alışverişlerini çok paylaşmıyorlar. Herkes deneyimlerini paylaşsa çok daha rahat alışveriş yapabiliriz.

Alışıldık sitelerden sektör olarak biraz değişik olmakla beraber herkesin ev dekorasyonunda lazım olabilecek bir site de HIRDAVAT FIRSATI online hırdavat ve mobilya aksesuar satış sitesi. Kulp,kapı kolu,mutfak aksesuarları,mobilya aksesuarları,ankastre ürünler,evyeler gibi tadilat sırasında lazım olabilecek tüm ürünler bulunuyor. İhtiyacı olanların fikir edinebilecekleri güzel ve güvenli bir site. Tabi koçtaşın sitesi daha kapsamlı fakat fiyat olarak aralarında çok fark var, bir bakmanızı tavsiye ederim.

Bunun dışında kartuş aldığım bir site vardı, adını unuttum ama bulabilirsem yine yazarım. hepsiburada, 1v1y gibi siteler de güvenilir. bunlar zaten bilindik siteler, bunların yanında daha bilinmedik sitelerle ilgili bilgi verenler olursa çok yardımcı olurlar. Çünkü böyle daha ufak sitelerin fiyatları da daha uygun oluyor.

Son olarak, ben sitenin güvenli olup olmadığını anlamak için şikayet var mı diye bir aratıyorum internette, zaten çok yeni bir site değilse çıkıyor hemen şikayetler. bi de 3d sistemi denen sistem çok iyi, kredi kartını ancak cep telefonuna gelen mesajla kullanabiliyorsun. bunu kullanan siteler çok daha güvenilir bence, çünkü güvenliği alışveriş kolaylığının önünde tuttuklarını gösteriyor. bir de "hakkımızda" kısmına bakın kesin, telefonu adresi ve bir geçmişi olan, halihazırda zaten işyeri olan siteler çok daha güvenli.

Çok teşekkürler, gerçekten çok ayrıntılı cevaplamışsınız sorumu. Değindiğiniz noktalara muhakkak dikkat edeceğim...

bence birazda şans işi ben altıncı caddeden uzak durmak lazım derken sorun yaşamayan başka bir arkadaş tavsiye edebilir..
Vakti zamanında bi foto. mak. aratıp en ucuz çıkan siteden satın almıştım iyi bi para ödeyerek sonra siteyi arattırdığımda bir sürü şikayetle karşılaştım ürün yok para iadesi yok vb.. cümleler o zamanda gitti para dedim ama benim ürünüm geldi kısa sürede piyasadan çok uyguna almıştım :) şansınız bol yolunuz açık olsun kızlar..

maureravm - tekstil ürünleri (ayrıca k.k. üyelerine özel indirim yapıyor)
fırsatmagazası - (hisar vb. markalarda güzel indirimler yapıyor)
madalion - bi çok arkadaşın cancanan çay kaşıkları için üye olduğu (limango markafoni benzeri)

haklısın canım, gerçekten biraz şans işi.. Maureravm'yi ilk defa duydum, kaydettim sagolasın...

kızlar markafoniden benim adımla alışveriş yapılmış belki de benim kartımla babamın kartını kullandığım için bilgilerine ulaşılmıyor şuanda o kadar sinirliyim ki bir daha asla markafoniden alışveriş yapmam..nasıl güvenli bir alışveriş ortamları varsa, şimdiye kadar o kadar alışveriş yapmıştım ilk defa böyle bir şey geldi başıma.

nasıl yaaa ?? bu konuyu sohbete taşımak lazımmmm :S nasıl farkettiniz

ben hiç alışveriş yapmadım internetten bi türlü cesaret edemiyorum, trdükkan diye bi yerde bebek ürünlerini çok uyguna buldum, örneğin dalin sıvı deterjan 15.27tl, çarşıda 22-27 tl civarında görmüştüm hep. burdan alışveriş yapan var mı? güvenlimi? bi sepet hazırladım ama havaleyi göndermeye bi cesaret edemedim :(

Öncelikle markafoniden çok memnunum. Bazı ürünlerde 2-3 gün gecikme yaşayabiliyorsun ama sonuçta alışveriş yaptığımız yerde de insan evlatları çalışıyor. Ürün iptalinde anında kredi kartıma da iade yaptıklarına şahit oldum. Beğenmediğin ürünü 30 gün içinde iade edebiliyorsun.
Trendyol ve morhipodan da memnunum. Her sabah bu indirim sitelerinde gezip fikir sahibi olduktan sonra gönül rahatlığıyla alışverişimi yapıyorum.
Ayrıca son alışverişimi bernardonun sitesinden yaptım inanılmaz hızlıydılar çok şaşırdım.
Bunun yanı sıra çeyizim için ikea, mudo, esse, tantitoni, evim.net ve english home da sürekli takibimde ;)

Merhaba kızlar,
Bu işlerin içersinde olan biri olarak diyebilirimki online alışveriş kesinlikle çok güvenli. ancak nereden alışveriş yapacağınıza karar vermeniz için önce birazcık araştırma yapmanız gerekebilir. Bir siteden alışveriş yapmadan önce mutlaka ama mutlaka "site adi şikayet" yazıp aratın. mesela evim.net ten alışveriş yapacaksanız, google'a girin ve evim.net şikayet yazın çıkanlara şöyle bir göz atın, neler var neler yok diye. ancak çok şikayet varsa oradan alışveriş yapmaktan vazgeçin. şikayetsiz site de yoktur onu da bilin. bir kaç şikayet almışsa çok göz önünde bulundurmayın, malum tüketiciler de kıl tüy herşeyden şikayet edebiliyorlar.

-İnternetten alışveriş yaparken hepimizin bir hatası var ki "ay ucuzmuş hemen alayım", işte bu nedenle insanları sömüren bir çok site de bulunuyor. 5 lira fazla verin ama güvenli bir yerden alın.
-markafoni, limango, trendyol, zizigo, misspera bunlar zaten rüştünü ispat etmiş siteler. bir arkadaşımız markafoni ile sorun yaşamış ama ben çözeceklerine eminim. müşteri hizmetlerine çok önem veriyorlar.
-Bir arkadaş demişki zaten dükkanı varsa güvenilirdir demiş, o adresin dükkan olup olmadığını bilmiyoruzki ama. bu bir kriter değil diye düşünüyorum ben çok güzel işler yapan ama adres yerine bize ulaşın bölümü koyanlar var. alışveriş yapmadan önce bir mail atın ne kadar sürede size geri dönüş yapıyorlar bir ölçün eğerki hızlı geri dönüş yapıyorlarsa bunu bir artı puan olarak yazın. telefon yerine mail kullanmayı tercih eden bir çok şirket var artık.

özellikle aradığınızı bulunduğunuz şehirde bulamıyorsanız, internetten alşveriş yapmak büyük bir nimet. çekinceli yaklaşmayın, internetten alışveriş yapmak belli başlı kriterlere dikkat ettiğinizde çok güvenli.

Şu site güvenli mi bu nasıl diye sormak isterseniz memnuniyetle cevaplamaya çalışayım kızlar...

Merhaba kızlar,
Bu işlerin içersinde olan biri olarak diyebilirimki online alışveriş kesinlikle çok güvenli. ancak nereden alışveriş yapacağınıza karar vermeniz için önce birazcık araştırma yapmanız gerekebilir. Bir siteden alışveriş yapmadan önce mutlaka ama mutlaka "site adi şikayet" yazıp aratın. mesela evim.net ten alışveriş yapacaksanız, google'a girin ve evim.net şikayet yazın çıkanlara şöyle bir göz atın, neler var neler yok diye. ancak çok şikayet varsa oradan alışveriş yapmaktan vazgeçin. şikayetsiz site de yoktur onu da bilin. bir kaç şikayet almışsa çok göz önünde bulundurmayın, malum tüketiciler de kıl tüy herşeyden şikayet edebiliyorlar.

-İnternetten alışveriş yaparken hepimizin bir hatası var ki "ay ucuzmuş hemen alayım", işte bu nedenle insanları sömüren bir çok site de bulunuyor. 5 lira fazla verin ama güvenli bir yerden alın.
-markafoni, limango, trendyol, zizigo, misspera bunlar zaten rüştünü ispat etmiş siteler. bir arkadaşımız markafoni ile sorun yaşamış ama ben çözeceklerine eminim. müşteri hizmetlerine çok önem veriyorlar.
-Bir arkadaş demişki zaten dükkanı varsa güvenilirdir demiş, o adresin dükkan olup olmadığını bilmiyoruzki ama. bu bir kriter değil diye düşünüyorum ben çok güzel işler yapan ama adres yerine bize ulaşın bölümü koyanlar var. alışveriş yapmadan önce bir mail atın ne kadar sürede size geri dönüş yapıyorlar bir ölçün eğerki hızlı geri dönüş yapıyorlarsa bunu bir artı puan olarak yazın. telefon yerine mail kullanmayı tercih eden bir çok şirket var artık.

özellikle aradığınızı bulunduğunuz şehirde bulamıyorsanız, internetten alşveriş yapmak büyük bir nimet. çekinceli yaklaşmayın, internetten alışveriş yapmak belli başlı kriterlere dikkat ettiğinizde çok güvenli.

Şu site güvenli mi bu nasıl diye sormak isterseniz memnuniyetle cevaplamaya çalışayım kızlar...

markafoni trendyol ve limangoya güveniyorum ancak vipdukkanın ürünlerinden çok emin değilim sen ne düşünüyorsun_ bir de evim.netten parfüm siparişi verdim fiyatı çok çok çok indirimliydi orjinal gelir mi dersin?

bir de fırsatkokusu.com diye bir siteye rastladım bir fikrin var mı güvenilir ve orjinal mi?

Son düzenleme:
merhabalar bende sürekli internetten alışveriş yapıyorum şuana kadar allaha şükür bi sorun yaşamadım..İnşallah da yaşamam..Markafoni,madalion,tantitoni,lcw den sorunsuz alışveriş yaptım.Tabi biraz da şans meselesi bazı kargolarımız hızlı geliyor bazılarında tedarikci nedeniyle geçikme oluyor ama sorun çözülüyor.bilindik sitelerden herzaman alışveriş yapmak daha iyidir tabiki..

Alışveriş yaptığım tek online alışveriş sitesi,Trendyol.Çok şükür şimdiye kadar bir sorun çıkmadı.Ürünler fotolarda nasıl göründüyse öyle geldi.Bir kaç defa siparişim iptal edildi.Ama parayı kısa sürede yatırdılar hesaba ve bir mikat indirim çeki verdiler.2 defa indirim çekiyle alışveriş yaptım.Şimdiye kadar yaptığım en büyük alışveriş bir trençkot oldu.O daha gelmedi.Korkularım var açıkcası.Göründüğü gibi olmazsa çok üzüleceğim.Heyecanla ve endişeyle bekliyorum.Az buz bir şey de değildi.Geldiğinde nasıl olduğunu yazarım buraya.

markafoni trendyol ve limangoya güveniyorum ancak vipdukkanın ürünlerinden çok emin değilim sen ne düşünüyorsun_ bir de evim.netten parfüm siparişi verdim fiyatı çok çok çok indirimliydi orjinal gelir mi dersin?

bir de fırsatkokusu.com diye bir siteye rastladım bir fikrin var mı güvenilir ve orjinal mi?

Merhaba,
Vipdukkandan hiç alışverş yapmadım alışveriş yapmış arkadaşlar var ise onlar deneyimlerini paylaşabilirler. Evim.net ile ilgili de sitenin sahiplerini tanıyorum sahte olacağını zannetmiyorum. Ama daha önce de dediğim gibi şikayet yazıp google da aratmaak gerekiyor bence.

fırsatkokusunu hiç duymadım, sitelerine baktim. macereya atılmak istiyorsan önün açık diyorum :) istersen onun için de öncelikli olarak google da bir araştırma yap. en güvenilir kaynaklar forumlar ve şikayet siteleri arkadaşlar, tabii bunun öncesinde arkadaşlarınızın deneyimleri de çok güvenilir. ama zaman zaman siteler bazı işleri çok ihmall edip memnun olmayanb müşterilerde bırakıyorrlar. mesela nakitkazan.com aracılığı ile hepsiburada dan banyo dolabı aldım, %2,4 nakit para geri veren daha çok yeni bir site olan nakitkazan paramı hesabıma aktardı ama 20 gündür banyo dolabım gelmedi. bu durumda hepsiburada çok mu kötü hayır ama tedarik sorunu yaşıyorlar ve bir türlü çözemediler. ama güvenirlilik konusunda bir sıkıntı yok.

yani kızlar birbirimize sorarak ve internetten araştırarak alışveriş yapalım...

Back
X