Gebeliğe Hazırlık Öneri veya tavsiye istiyorum.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Runam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2020
1.494
1.123
83
32
Merhaba. Bir yıllık evliyim. Bebek düsünuyoruz. Normalde adetim düzenliydi fakat son 3 adetimde falan cok uzun aralıklarla olmaya başlamıstım. Neredeyse 2 ayda bir gibi bi süre hatta ilk bu durumu yasadıgımda acaba dedim gebelik gibi bir durummu var da boyle oldu ama planlarımiz dahilinde degildi o zaman. Sonrasında doktora gittim bunun sebebinin bir yumurtalığımın büyük diğerinin küçük olmasından kaynakli oldugunu söyledi. Cocuk sahibi olamazsın demiyorum ama biraz ugrastırabilir bu durum sizi gününe denk getirmeniz gerekir tarzı biseyler demişti. Boyle bir şey yaşayan var mı nasıl bir yol izlediniz?

Her ay yumurtlarız mesela geçen ay ben 1 tane yumurtam gelişmişti diğerleri küçüktü buna takılma tabi bunu mı kastetti doktor bilmiyorum da kan tahlili yaptır öncellikle adetini düzene sokmaya çalış ki yumurtlama günün belli olsun kan tahlillerini yaptirmakla baslayabilirisin hormondan kaynaklanır genellikle gecikmeler

Cevabınız için teşekkür ederim. Bende henüz yeni yeni araştırmaya başladım bu konuları. Fakat yumurtlama zamanını anlatmışsınız ya siz yumurtalıkla sizin bahsettiginiz durum aynı mı ki? Yumurtlamadaki kücüklük büyüklük degil sanırim doktorun bahsettigi yumurtalıklarımın biri büyük daha baskın diğeri kücük adet gecikmeleri kaymaları da bundan kaynaklaniyor dedi.

Bilmiyorum ki

Bu durumu yaşayan başka kimse yok mu?
Merhaba. Ben polikistiğim ve normalde sol yumurtam sağa göre daha büyük. Asla da doktorum gebe kalman zor falan demedi. Bir ay biri yumurtlar diğer ay diğeri bilemezsin dedi. Hormon testlerimde sıkıntılar vardı onlar en son iyi çıkmışlardı. Yumurtada tembellik falan da yok. Bn de ovülasyona başladım. Piki gördüm. Hayırlısı artık

Tesekkür ederim cevabınız için. Ekstra bir bilgi vermedi tembellik vs olarak. Sadece bi yıl deneyin olmazsa tedaviye başlarız.
Hatta şuan cocuk düsunup düsünmesigimizi sordu eğer düsünmüyor olsaydık adet düzensiligini dogum kontrol haplarıyla tedavi edebiliriz ama düsunüyorsanız onu sonra hallederiz gibi birsey söyledi. O kadar kendimce bakıniyorum ama bu durumla alakalı pek bilgiyle ya da yasayanla karşılasmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…